Miksi syöt tai et syö ulkomaisia elintarvikkeita? Onko joku elintarvike missä ulkomaisuus ei sinulle käy vaan ostat mieluummin kotimaisen?
Onko esimerkiksi viljassa, jauhot, hiutaleet tms, lihassa, maitotuotteissa, vihanneksissa tai hedelmissä sellaisia mitkä haluat juuri kotimaisena? Miksi?
Ilmiselvää että vaikkapa banaani ei Suomessa kasva. Mutta vaikkapa juustoraastetta voi ostaa niin suomalaisena kuin ulkomaisena.
Miksi haluat tai et halua kotimaista? Ratkaiseeko hinta vai onko joku missä hinnasta viis otat kotimaisen?
Kommentit (32)
liha-ja maitotuotteet suomalaisia, kasviksetkin, toki talvella vaikeaa löytää kotimaisia pakastevihanneksia( apetitkin made in belgia...)
Marjoista ensisijaisesti kotimaisia, ei tarvitse miettiä keittämistä tms.
Kotimaista aina kaikki kun vain mahdollista.
Kaupassa myytävistä leivistä ei aina arvaa mistä maasta on peräisin. Fazer, Vaasan yms saattaa olla joku leivottu Virossa tai Ruotsissa. Lukee pussissa mutta pienellä tekstillä
En osta ulkomaista kalaa, lihaa tai kanaa. Vihanneksia kyllä, paitsi suomalaisesta olen valmis maksamaan 50% enemmän. Silti ruotsalaiset tuotteet koen laadultaan suomalaisten veroiseksi.
Vierailija kirjoitti:
En osta ulkomaista kalaa, lihaa tai kanaa. Vihanneksia kyllä, paitsi suomalaisesta olen valmis maksamaan 50% enemmän. Silti ruotsalaiset tuotteet koen laadultaan suomalaisten veroiseksi.
Ostatko ollenkaan eineksiä? Niissä liha yms voi olla ulkomaista
En syö ulkomaisia elintarvikkeita koska silloin suomalainen tuottaja menee konkurssiin.
Kotimaisia tuotteita ostan enkä käytä itsepalvelukassaa koska tuen suomalaista työtä 👍
Ostan ja syön sitä, missä mielestäni on paras hinta-laatu-suhde. Esimerkiksi kesällä se yleensä tarkoittaa kotimaisia kasviksia, talvella ulkomaisia. En ajattele sillä tavalla, että pitäisi suosia suomalaista, vaan minun ajatusmallissani EU on yhtenäinen talousalue, ja on järkevää tuottaa tuotteita siellä, missä se on tehokkainta.
syön sitä mihin on varaa. aatteita kuten ekologisuus ja kotimaisuus tulee sitten vasta kun on tarpeeksi rahaa.
Mihin on varaa. Pakko sitä on syödä välillä.
Vierailija kirjoitti:
Haluan kaiken lähituotantona.
En asu Suomessa, mutta ostan lähituotteita ja luomua.
Syön melko usein kastukkeissa tai lisänä Heinz papuja, koska vastaavia ei kotimaisena ei ole tarjolla.
Samoin käytän pastan kanssa ja muutoinkin italialaisia pesto säilykkeitö, lsdipurkeissa.
Ostamme usein kesällä myös Abba-sillejä, vaikka en tiedä missä maassa ne on valmistetty.
Mutta kaikki maitituotteet, niin maidostta, piimästä, viileistä, jogurteita, kermoista ja smetannasta , kuin jäätelöstä lähtien, ostamme suomalaisten meijereiden tekeminä.
Samoin leivät, vaikks tosin leivissä voi olla myös ulkomaista viljaa.
Kesällä ja syksyllä ostamme aina kotimasia tomastteja, kurkkija, nauriits, valkosipilia, omenia, päärynöitä, mansikoita vadelmia, kaalta, mustikoita ja tietenkin perunoita.
Lisäksi kotimaisia tuotteita saa palastettuina ympäri vuoden.
Mutta erikoistuotteita ei Suomessa ei voi kasvattaa.
Tuoreet erkoistuottet kuten avokado, aprikoosit, mandariinit, viikunat, persikat, paprikat ja muut sellaiset on pakko ostaa tuonti tuotteis.
Mutta kaikests arvostelusta ja haukkumisesta huolimatta kotimaisten meijereidemna juusotuotanto on erittäin laaduksta ja minipuolista.
Olen koukussa pirkan espanjalaisiin kirsikkaluumuutomaatteihin, ne on niin makeita! Kesällä ostan kotimaista tomaattia.
Belgialaisia mansikoita en ostaisi, luulen että ne käsitelty jollain muumiointiaineella.
Vierailija kirjoitti:
Olen koukussa pirkan espanjalaisiin kirsikkaluumuutomaatteihin, ne on niin makeita! Kesällä ostan kotimaista tomaattia.
Belgialaisia mansikoita en ostaisi, luulen että ne käsitelty jollain muumiointiaineella.
Espanjasta yms tuodut tomaatit on usein ekologinen vaihtoehto kun Suomessa kasvukausi on niin lyhyt ja auringon valolla ei kasva ympäri vuoden. Kuljetus on pienempi kulu kuin vaikkapa kasvihuoneet.
Kotimaiset perunat, kalat, sipulit yms on oikeaa herkkua näin kesällä. Samoin kuin raparperi, marjat
Olisi hyvä jos valmistusmaa lukisi selvemmin tuotteissa. Ei kai se salaisuus ole, jos leipä tulee vaikka Saksasta, Virosta tai Ruotsista?
Selkeä merkintä suomalaiseen ja ulkomaiseen. Hinta noissa usein on sama.
Vierailija kirjoitti:
En osta ulkomaista kalaa, lihaa tai kanaa. Vihanneksia kyllä, paitsi suomalaisesta olen valmis maksamaan 50% enemmän. Silti ruotsalaiset tuotteet koen laadultaan suomalaisten veroiseksi.
No, ainakin tuossa kalapuolella sinun ei tarvitse kovinkaan paljoa sitten netistä reseptejä selailla.
Vaikkapa talvella vihanneksista etelä-eurooppalaiset tomaatit yms on ekologisempia kuin Suomessa kasvihuoneessa kasvatetut niin silloin ulkomaiset kelpaa.
Lihatuotteista ulkomaisia ei kelpuuttaisi kasvuolojen, eläinten antibioottien käytön yms perusteella.