Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Helena Petäistö pitää camembert-juustoa viikon pöydällä ennen sen syömistä

Vierailija
02.06.2022 |

"Ranskalaisilla on tapana ottaa juustot pöytään reilu tunti ennen tarjoilua, Helena Petäistö kertoi. Itse hän on tosin vienyt käytännön vielä pidemmälle.

Pidän camembert-juustoa keittiön pöydällä viikon ennen kuin rupean sitä syömään, hän kertoi." https://www.is.fi/viihde/art-2000008858288.html

Tunnin vielä ymmärrän, viikkoa en.

Kommentit (30)

Vierailija
1/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taitaa tuosta seurata kunnon camembert ripuli. Ai miten fiiniä, kun kurapaska lentää!

Vierailija
2/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnea vaan, kun syö homemyrkkyjä sisältävää juustoa sitten. Ei pehmeitä juustoja voi säilyttää huoneenlämmössä ainakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupasta ostettuna juusto ei ole vielä välttämättä kypsä, joten kypsyy herkullisuuteensa keittiön pöydällä.

Vierailija
4/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millainenhan sohjokasa siitä on viikon jälkeen jäljellä...

Vierailija
5/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaupasta ostettuna juusto ei ole vielä välttämättä kypsä, joten kypsyy herkullisuuteensa keittiön pöydällä.

Myös camembert eikä vaan kovat juustot?

Vierailija
6/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mammat eivät taida ymmärtää juustojen päälle mitään. Kaikki juusto pitää teidän mielestänne tarjota jääkaappilämpöisenä, koska ne säilytetään siellä. Kertokaapa toki, miten on toimittu silloin, kun jääkaappi oli ylellisyystuote sekä sähkö yleensä. Juusto on kuitenkin ikivanha tuote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yök!

Vierailija
8/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oho :D Mun tietojen mukaan juustoa kannattaa pitää tunti-pari pöydällä ennen tarjoilua... mutta että viikko...

t. ravintolakokki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Taitaa tuosta seurata kunnon camembert ripuli. Ai miten fiiniä, kun kurapaska lentää!

Nyt ajattelet Helena Petäistöä istumassa ripulipaskalla kylmää hikeä korkealta otsaltaan pyyhkien.

Vierailija
10/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedättekö kenen ex-presidentin kanssa Helena Petäistö on seurustellut?

Minäpä tiedän, mutta en kerro. : )

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä oli kyllä jännä tieto! Pitäisiköhän joskus kokeilla itsekin

Petäistön kirjat ovat muuten olleet todella mielenkiintoisia. Minulla on kaikki hänen Ranska-matkaoppaansa, ja ne ovat mielestäni hyvin kirjoitettuja ja mukaansatempaavia. Taidan hankkia myös tämän uusimman teoksen. 🥖

Vierailija
12/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaupasta ostettuna juusto ei ole vielä välttämättä kypsä, joten kypsyy herkullisuuteensa keittiön pöydällä.

Juuri noin. Ostan usein punalaputettuja homejuustoja jemmaan ja nehän säilyvät herkullisina viikkokausia sen parasta ennen päiväyksen jälkeenkin. Jääkaapissa säilytän niitä, mutta annan olla huoneenlämmössä tuntikausia ennen syömistä. Joskus jäi yöksikin pöydälle ja söin sen sitten aamulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mammat eivät taida ymmärtää juustojen päälle mitään. Kaikki juusto pitää teidän mielestänne tarjota jääkaappilämpöisenä, koska ne säilytetään siellä. Kertokaapa toki, miten on toimittu silloin, kun jääkaappi oli ylellisyystuote sekä sähkö yleensä. Juusto on kuitenkin ikivanha tuote.

Eihän kylmä juusto maistu millekään, mutta sehän sopiikin "suomalaiseen makuun" eli ruuan pitää olla mautonta mössöä. Otan usein töihin evääksi juustokimpaleen, yleensä emmentalia tai muuta maukasta, ja laitan sen aamulla reppuuni ja siellä se pysyy ruokataukoon saakka.

Vierailija
14/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se miksikään menee, kypsyy vain paremmaksi. Miksi Petäistö tekisi sitä, jos joka kerta joutuisi ripuloimaan?😂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaisi lukea edes wikipedian artikkeli, gastronomiset moukat.

Juustoa ostettaessa on hyvä avata rasia ja vilkaista käärepaperin alle. Jos juusto on hyvin valkoinen, hajuton ja tuntuu sormella kevyesti painettaessa kimmoisalta, niin voi kypsyttäminen viedä huoneenlämmössäkin pari kolme päivää. Jos kuoressa on hieman pilkkuja ja se tuntuu sormella painettaessa pehmeältä, kypsyminen vie vähemmän aikaa.

Vierailija
16/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivan oikein kypyys siinä viellä lämössä,Saman kun teke emental justot mustaleima tai punaleima.Nami nami.Tyhmä muuteen juustoissa ,jos on home ,niin nakata pois.Höylätän home osa pois ja syödän.Niin tehdään mailmallakin ihan juustoa myyvät liikeet. Jääkkappi kylmänä mikään juusto ei pitäisi syödä.Siihen pöydälle lämpii 1-2h.maistuukin jo juuston oikea maku.Justo kuin juusto,sama asia..

Vierailija
17/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä minäkin voin puoli päivää pitää juustoa huoneenlämmössä ennen syömistä, jotta maku on parhaimmillaan, mutta en ehkä ihan viikkoa.

Vierailija
18/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin kerran videon, jossa camembert -kiekko käärittiin voitaikinaan ja paistettiin uunissa. En ole ihan varma, tuliko pakettiin vielä levyllinen suklaata? Oli kyllä semmosta mättöä että huh..

Vierailija
19/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mozzarellaakaan kuulu laittaa jääkaappiin säilytykseen. Se pitäisi syödä tuoreena.

Vierailija
20/30 |
02.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai että tällainen uutinen. Home ym juustot voi ottaa esille muutama tunti ennen tarjoilua.

Kuka voi suunnitella viikkoa ennen mitä syö minäkin päivänä?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi viisi