Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millaisia kokemuksia teillä on hiiliteräspannuista? Oliko loisto-ostos vai pelkkää romurautaa

Vierailija
06.04.2022 |

Olisiko valurautapannu parempi?

Kommentit (38)

Vierailija
1/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molemmat on hyviä, loppuelämän pannuja.

Vierailija
2/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on tehty selvästi jotain väärin, koska jatkuvasti palaa kaikki kiinni vaikka  rasvapoltot on tehty ohjeiden mukaan ja pannukin oli ihan laadukas

EIkä ole esim. tomaattituotteita pannulla käytetty

Mieheni jaksaa edelleen hommata tuon kanssa, itse jatkan valuraudan kanssa. 

Mutta kehuttujahan nuo ovat esim. kokkien parissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurauta. Kestää oikein käytettynä sukupolvesta toiseen.

Vierailija
4/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruostumaton on paras, kestää ikuisesti ja kevyt.

Valurauta on ikävän painava ja vaivalloinen, ja aina myös halkeemisen mahdollisuus.

Vierailija
5/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyviä ovat, mutta työläitä

Vierailija
6/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä on tehty selvästi jotain väärin, koska jatkuvasti palaa kaikki kiinni vaikka  rasvapoltot on tehty ohjeiden mukaan ja pannukin oli ihan laadukas

 

Hiiliteräs siis

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurauta hyvä, hiiliteräs muutaman viikon jälkeen onneton, vaikka tismalleen hoito-ohjeiden mukaan hoidettiin.

Vaikka valurautaa kohtelisi väärinkin, sen saa silti vielä kuntoon.

Vierailija
8/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on ihan hyvä, mutta ei mikään arkinen jokaisen pöperön lämmitin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valurauta hyvä, hiiliteräs muutaman viikon jälkeen onneton, vaikka tismalleen hoito-ohjeiden mukaan hoidettiin.

Vaikka valurautaa kohtelisi väärinkin, sen saa silti vielä kuntoon.

Käyttämällä se hiiliteräs vaan paranee ja uuden putsauksen ja rasvapolton voi tehdä aivan samoin kuin valurautaiseen pannuunkin.

Vierailija
10/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä niitä valurautapannuja saa. Kerran olin jo onnessani että hei täällähän on jopa oikea valurautapannu myynnisssä. Lähempi tarkastelu osoitti senkin olleen huijausta ja pinnoitettu

Teräspannuja on mutta ne vaikuttavat niin heppoisilta ja jos ohjeissakin neuvotaan vasaroimaan mahdolliset kuhmut niin saa jäädä kauppaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran ostin netistä, piti olla laadukas pannu, mutta pohjassa oli reikä. Palautukseen meni.

Vierailija
12/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiliteräksinen on ihan huippupannu. Itselläni on saksalainen kuumataottu Turk-merkkinen pannu. Valurautaiseen ei ole enää paluuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiliteräs. Mutta en uskalla käyttää sitä induktiolieteni kanssa. Pelkään, että se lipeää kädestäni ja sitten on liesitaso halki. Käytän sitä puuhellalla ja ulkokeittiön kaasuliedellä. Ei siihen mikään pala kiinni enää sitten kun sen on kunnolla saanut patinoitua.

Vierailija
14/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mistä niitä valurautapannuja saa. Kerran olin jo onnessani että hei täällähän on jopa oikea valurautapannu myynnisssä. Lähempi tarkastelu osoitti senkin olleen huijausta ja pinnoitettu

Teräspannuja on mutta ne vaikuttavat niin heppoisilta ja jos ohjeissakin neuvotaan vasaroimaan mahdolliset kuhmut niin saa jäädä kauppaan

Valurautapannuja löytää kirpparilta muutamalla eurolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hiiliteräksinen on ihan huippupannu. Itselläni on saksalainen kuumataottu Turk-merkkinen pannu. Valurautaiseen ei ole enää paluuta.

Miten käsittelit sen ? ja onko jotain mitä pitää huomioida ?

Vierailija
16/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko teillä hiiliteräspannut käyristyneet?

Vierailija
17/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hiiliteräksinen on ihan huippupannu. Itselläni on saksalainen kuumataottu Turk-merkkinen pannu. Valurautaiseen ei ole enää paluuta.

Miten käsittelit sen ? ja onko jotain mitä pitää huomioida ?

Kovaa käyttöä vaan

Vierailija
18/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mistä niitä valurautapannuja saa. Kerran olin jo onnessani että hei täällähän on jopa oikea valurautapannu myynnisssä. Lähempi tarkastelu osoitti senkin olleen huijausta ja pinnoitettu

Teräspannuja on mutta ne vaikuttavat niin heppoisilta ja jos ohjeissakin neuvotaan vasaroimaan mahdolliset kuhmut niin saa jäädä kauppaan

Valurautapannuja löytää kirpparilta muutamalla eurolla.

Niinhän niitä löytää, mutta mistäpäs tiedät, mitä sillä on paistettu? Niitähän ei saa ikinä pestä tiskiaineella, joten kalanpaistoon ja lihanpaistoon pitää olla omat pannut, samoin munakkaille. Jotenkin kuvottaa ajatus naudanpihvistä, joka maistuu silakalle.

Vierailija
19/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Löytyy kymmenkunta erilaisia pannuja: tefloneita, teräksisiä, hiiliteräksisiä ja valurautaisia.

Monelle tottumus johonkin tiettyyn saa siitä sen maailman parhaan pannun, mutta kaikkia noita käyttäneenä pidän itse ehdottomasti parhaana valurautapannua joka on myös melkeinpä ikuinen oikein käytettynä.

Vierailija
20/38 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eri tilanteisiin ja tarkoituksiin sopii erilainen pannu.

Hiiliteräs on paras nopeaan paistamiseen. Se kuumenee nopeasti. Sitten vaan rasvat ja pihvi, kananmuna tai mitä nyt oletkaan paistamassa, pannulle. Muutamassa minuutissa valmis. Sitten paistettava asia pois pannulta, ja huuhtaiset pannun. Levyn jälkilämmölle kuivumaan. Ja ei muuta kuin syömään. Siinä ajassa joku pinnoitettu alumiinipannu on hädin tuskin kuumentunut. Ei ikinä mitään pesuaineita siihen.

Valurauta on hyvä esim. lettujen paistamiseen, tms. missä tarvitaan pidempiaikainen tasainen lämpö. Myös pihvien paistoon, jos niitä pitää paistaa monta pannullista. Kun on paljon massaa, lämpötila pysyy hyvin tasaisena.

Marinoidut lihat, kastikkeet yms. paistetaan pinnoitetulla pannulla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yhdeksän kaksi