Miksi syöt valkoista riisiä?
Kommentit (31)
Koska kaikki pidämme risotosta, sekä basmatiriisitä lisukkeena. Ne ovat paljon maukkaampia kuin tummat.ja syön valkoista pastaa, en tummaa, koska ei s niin paljon terveellisempää ole. Tumma pasta ei ole hyvää.
[quote author="Vierailija" time="21.09.2015 klo 18:42"]Parempi maku kuin ruskeassa
[/quote]
Yäk!! Täysjyvä on ihanaa, valkoinen pelkkää mössöä! :X
Koska maistuu paremmalta kuin tumma ja sopii paremmin paellaan ja risottoon. Riisiä syödään noin 2 kertaa kuussa, joten en usko valkoisen riisin pilaavan terveyttämme.
[quote author="Vierailija" time="21.09.2015 klo 18:47"]Koska maistuu paremmalta kuin tumma ja sopii paremmin paellaan ja risottoon. Riisiä syödään noin 2 kertaa kuussa, joten en usko valkoisen riisin pilaavan terveyttämme.
[/quote]
Yäk
Hyvää bulkkihiilaria, ruskea alkaa tympimään kun sitä vetää puoli kiloa päivässä.
[quote author="Vierailija" time="21.09.2015 klo 18:49"]Hyvää bulkkihiilaria, ruskea alkaa tympimään kun sitä vetää puoli kiloa päivässä.
[/quote]
Yäk.
En ole nähnyt kaupassa tummaa puuroutuvaa riisiä. Enkä tummaa japanilaista, arborio- tai basmati-riisiä.
Semmoinen irtonainen, tumma riisi joka oikein ropisee lautaselle keittokauhasta on aivan kamalaa, pidän sellaisesta riisistä jota voisin syödä puikoilla jos osaisin. Oikeastaan hyväkään riisi ei ole niin kamalan hyvää että sitä viitsii ihan joka kuukausi syödä.
Tummassa on n 7-8 % vähemmän kaloreita, vähemmän proteiinia, mutta hiukan luontaista sokeria. Joten syön hyvin omintunnoin vaaleaa riisiä.
Joskus yritettiin syödä tummaa riisiä tai täysjyväriisiä, mutta koska ne oli niin pahan makuisia, siirryttiin takas tavalliseen pitkäjyväiseen riisiin. Basmatiriisiä ei sentään syödä, se on niin valkeaa, että silmiä häikäisee kun kattilan kannen avaa.
Koska meillä syödään lyhytjyväistä, japanilaistyyppistä riisiä. On muuten pestynä ja liotettuna maailman parasta, kannattaa maistaa vaikka ei riisistä välittäisikään!
Osta sushiriisiä kaupasta, pese huljutellen kylmässä vedessä ja kaada vesi pois, sitten uutta perään ja toista kunnes huuhteluvesi on lähes kirkasta. Sitten annat riisin liota kylmässä vedessä puolisen tuntia ja keität (siis liota keitinvedessä). Taivaallista!
Enpä syö. Syön ainoastaan tummaa. Kun on tottunut tumman riisin makuun, valkoinen maistuu sen jälkeen mössöltä, eikä sitä todellakaan tee enää mieli.
[quote author="Vierailija" time="21.09.2015 klo 18:57"]
Semmoinen irtonainen, tumma riisi joka oikein ropisee lautaselle keittokauhasta on aivan kamalaa, pidän sellaisesta riisistä jota voisin syödä puikoilla jos osaisin. Oikeastaan hyväkään riisi ei ole niin kamalan hyvää että sitä viitsii ihan joka kuukausi syödä.
[/quote]
se ropiseva riisi on raakaa. Keitä kauemmin.
Tumma ei ole yhtään terveellisempää. Sama juttu pastan kanssa. Tummassa on enemmän sokeria ja rasvaa, hiukan enemmän kuitua, mutta minimaalisen vähän. Normaalissa annoksessa vaikka makaronilaatikkoa on tummasta tehtynä 1,5 g enemmän kuitua. Kuitua pitäisi saada 40 päivä, joten ero on merkityksestön.
Koska miehelle ei kelpaa muu, enkä viitsi ruveta erikseen keittelemään omia riisejä.