Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten pekonin sai rapeaksi niin että olisi mahdollisimman vähän rasvaa?

Vierailija
08.09.2015 |

Muistaako joku? Pitikö tehdä uunissa? Ja talouspaperin kanssa?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistaa tarpeeksi pitkään? Ja laittaa sen jälkeen "valumaan" talouspaperin päälle? Oliko tämä kompakysymys??

Vierailija
2/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä paistan pannussa ja sitten hetkeksi voipaperille valumaan. Tai ritilällä grillivastuksen alla uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuniin laittaisin, leivinpaperin päälle.

Vierailija
4/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikrossa, talouspapereita väliin.

Vierailija
5/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota lautanen, sen päälle pari arkkia valkoista talouspaperia ja levitä sille 3-4 pekonisiivua, yksi paperiarkki vielä niiden päälle ja mikroon 2-3 min halutun kypsyysasteen mukaan. Kokeile ensin esim 1,5 min ja jatka aikaa. Rasvat imeytyy paperiin ja pekonista tulee ihanan rapsakkaa, mutta varo ettet polta näppejäsi kun lautanen aika kuuma.

Vierailija
6/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen paistanut pekonia miehelleni niin, että laitan paistinpannulle vettä, odottanut että se lämpenee ja pistänyt pekoniviipaleet pannulle. Vähän ne käpristyvät, mutta kuulemma hyviä ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Talouspaperissa mikrossa tulee hyviä, mutta eikö siinä paperissa ole aika paljon kemikaaleja, joita ei ole tarkoitettu syötäväksi?

Vierailija
8/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Josakin luin, että paras tulos tulee, kun laittaa kylmälle pannulle paistumaan. Voisi siis kuvitella toisin. Taisi olla niitä ip-lehtien juttuja tyyliin "tämän olet aina tehnyt väärin" tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ennen paistoin mikrossa ja paprwita väliin, nykyään pannulla, ja kaadan rasvan pois. En huomaa eroa. Kunhan paistaa tarpeeksi kauan, niin ruskistuu hyvin molemmilla tavoin.

Vierailija
10/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Levitä pekoniviipaleet kokkausarkin tai leivinpaperin päälle pellille. Siirrä pelti kylmään uuniin ja säädä lämpötila 225 asteeseen. Paista, kunnes pekonit ovat rapeita, noin 20 minuuttia, riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. Kylmään uuniin laitettaessa rasva sulaa pekoneista vähitellen, näin ne paistuvat rapeiksi. Nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluaa ruokavaliossaan välttää rasvaa viimeisen päälle, niin pekoni ei ole oikea valinta.

Vierailija
12/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.09.2015 klo 10:58"]

Jos haluaa ruokavaliossaan välttää rasvaa viimeisen päälle, niin pekoni ei ole oikea valinta.

[/quote]

Ja pekonia parempi vaihtoehto on kylkiviipaleet. Ei sisällä muuta kuin lihaa ja rasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yök, kuka syö pekonia? Metabolinen oireyhtymä-mahaiset?

Vierailija
14/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylläpito. Täällä mainitaan sana pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmälle pannulle. Se hitaasti lämpeneminen sulattaa sen rasvan siitä lihasta. Kun pekonit on valmiita, niin nostellaan ne rasvasta talouspaperin päälle. Siihen imeytyy osa rasvasta.

Vierailija
16/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.09.2015 klo 10:45"]

Josakin luin, että paras tulos tulee, kun laittaa kylmälle pannulle paistumaan. Voisi siis kuvitella toisin. Taisi olla niitä ip-lehtien juttuja tyyliin "tämän olet aina tehnyt väärin" tms.

[/quote]

Ei toimi tämä, ip-lehden toimittaja ei varmaan kokeillut itse. Olikohan siitä amerikkalaisesta akkainlähdestä lainattu käännetty väärin, vai onko heille erilaista pekonia? Mulla kärventyi kiinni pannuun.

Hyvin onnistuu kuumaan pannuun laitettuna, mutta pieni annos kerrralla. Veden laittaminen voi auttaa näkemään, milloin pannu on tarpeeksi kuuma = vesi haihtunut . Kun pekonit nostaa pannusta haarukalla, rasva jää pannuun. Onnistuu kylkisiivuillakin, jotka voi sitten mausta itse mieleisekseen.

Vierailija
17/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

1. Lado pekonit kylmälle paistinpannulle. 2. Kaada pannuun vettä sen verran että pekonit juuri ja juuri peittyvät ja laita lämpö täysille tai lähes täysille. 3. Kun vesi on haihtunut vähennä lämpö puoleen tai vähän yli ja paista kauniin kullankeltaiseksi, älä paista liikaa. 4. Nosta talouspaperin päälle ja kääntele että ylimääräinen rasva jää paperiin. 5. Nauti!!

Vierailija
18/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toi uunin lämmitys pelkkien pekonien vuoksi maksaa. Se paistorasva kannattaa imeyttää ruispalaseen ja syödä.

Vierailija
19/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.09.2015 klo 11:20"]

Kylmälle pannulle. Se hitaasti lämpeneminen sulattaa sen rasvan siitä lihasta. Kun pekonit on valmiita, niin nostellaan ne rasvasta talouspaperin päälle. Siihen imeytyy osa rasvasta.

[/quote]

Kyllä rasva sulaa kuumemmassakin yhtä hyvin. Aikaa sekin vie, ja silloin on varottava että ei polta.

Vierailija
20/23 |
08.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.09.2015 klo 11:27"]

1. Lado pekonit kylmälle paistinpannulle. 2. Kaada pannuun vettä sen verran että pekonit juuri ja juuri peittyvät ja laita lämpö täysille tai lähes täysille. 3. Kun vesi on haihtunut vähennä lämpö puoleen tai vähän yli ja paista kauniin kullankeltaiseksi, älä paista liikaa. 4. Nosta talouspaperin päälle ja kääntele että ylimääräinen rasva jää paperiin. 5. Nauti!!

[/quote]

Tätä kokeilen seuraavalla kerralla. Liuottaahan vesi suolaakin vähemmäksi. Mitä suotta paperille, sula rasva valuu kyllä pois, kun ei jätä niitä lillumaan siihen vaan nostelee pois.

Mikä pekoni olis parasta, ja lähinnä suomalaista?