Pähkinöitä aktiivisesti syövät tänne!
Missä te säilytätte pähkinöitä? Itse syön pähkinöitä suht säännöllisesti. Mieheni ja lapsenikin rakastavat niitä, mutta nyt vasta tajusin lukea että pähkinöitä kannattaisi säilyttää mahdollisimman viileässä paikassa.
Olen tähän mennessä säilyttänyt niitä aina keittiön kuivakaapissa. Eli siis väärinkö? :(
Voiko tuosta olla jotain haittaa? Otan vielä kaiken tosi vakavasti ja kirjaimellisesti, joten nyt alkoi vaivaamaan.
Kommentit (19)
No arvaa huolestuttaako nyt! Minkälaisia oireita tuosta sitten "pitäisi" ilmaantua?
Onko uloste tuoksunut voimakkaan pähkinämäiselle? Tai tuntuuko iholla silloin tällöin pientä kutinaa (aivan kuin hämähäkki kävelisi tms)?
Kyllä pähkinöistä maistaa jos ne on härskiintyneitä. Eli jos ei maistu oudolta niin tuskin on mitään haittaa. Etenkin jos pähkinöitä kuluu kovaa tahtia, niin eivät ehdi härskiintymään.
Pähkinäthän aiheuttaa ilmavaivoja. Muuten tulisi syötyä hyvien rasvojen vuoksi runsain mitoin, mutta en voi as.palv.työssä piereskellä alvariinsa :(
[quote author="Vierailija" time="31.08.2015 klo 22:08"]
Onko uloste tuoksunut voimakkaan pähkinämäiselle? Tai tuntuuko iholla silloin tällöin pientä kutinaa (aivan kuin hämähäkki kävelisi tms)?
[/quote]
No ei mun mielestä. Ja tosiaan, maullisesti en ole huomannut mitään pahaa sivumakua. Ei meillä kauaa pähkinät kaapissa viivykään.
Mutta tästä lähtien tiedän ainakin siirtää ne suoraan ilmatiiviiseen astiaan, ja jääkaappiin...
No eipä ne kovin nopeasti härskiinny, ja kun ovat seisseet jo kaupassa huoneenlämmössä, ei oma jääkaappi mitään pelasta. Meillä niitä kuluu aika paljon muutenkin, joten eivät pysy kaapissa viikkoakaan.
[quote author="Vierailija" time="31.08.2015 klo 22:22"]
No eipä ne kovin nopeasti härskiinny, ja kun ovat seisseet jo kaupassa huoneenlämmössä, ei oma jääkaappi mitään pelasta. Meillä niitä kuluu aika paljon muutenkin, joten eivät pysy kaapissa viikkoakaan.
[/quote]
No juuri tuota mäkin oon miettinyt, että kun kaupassakin ovat valoisalla paikalla, eivätkä edes missään viileässä. Ties kuinka kauan sielläkin hyllyillä lojuneet. En huolestuisi jos makukin on ok. Eiköhän muutkin säilyttele tietämättään tavallisessa kaapissa.
Tuskin on maahan kuljetuksessakaan kylmätilassa.
Mäki tykkään pähkinöistä. Välillä tulee ostettua pieni pussi, vaihtelevasti eri lajeja, ja syötyä parin päivän aikana. Vähän ohi aiheen mutta kuuluuko muuten maapähkinöiden maistua hieman kitkerältä vai meinaako se juuri tota härskiintymistä?
En oo ikinä kuullut et joku pitäis pähkinöitä muualla kuin kuivakaapissa..
Eiköhän huoneenlämpö ole tarpeeksi viileä pähkinöille. :) Jos kovasti vei mielenrauhan, niin voithan järkeillä laittavasi pähkinät esim. alalaatikkoon yläkaapin sijasta (katon rajassa on lämpimämpi kuin lähellä lattiaa). En usko että sillä kovin merkittävää eroa on, ja niinkuin täällä jo todettiinkin: muutamassa päivässä/viikossa eivät pähkinät muutu miksikään. :)
Ei ne mitään pieretä seiska, paitsi tietty varmaan jos on herkkä vatsa.
Pähkinät maistuu paremmilta, kun niitä säilyttää jääkaapissa. Mutta kyllä tosiaan härskiintymisen maistaa heti, eli jos ne on sulla hyvältä maistunut kuivakaapissa säilytettyinä, niin hyviä ne on olleet. Kokeile silti jatkosa jääkaappia avatuille pakkauksille.
Maapähkinähän on vissiin oikeasti palkokasveihin lukeutuva. Muistuttaa siis maultaan vähän hernettä.
Mun ehdoton suosikki on cashewpähkinät. Niin ja pistaasit myös :)
Mantelipussissa muuten lukee ainakin "Mantelit säilyvät kuivassa ja huoneenlämmössä, mutta suuren rasvapitoisuutensa vuoksi niitä voidaan säilyttää myös viileässä."
Piti käydä ihan tarkistamassa :D Muut pähkinätkin ollaan säilytetty aina keittiön kuivakaapissa, kuten ap. Ei tosin osteta mitään megasäkkejä kerralla, vaan yleensä 100-200g pusseja.
[quote author="Vierailija" time="31.08.2015 klo 22:42"]
Mantelipussissa muuten lukee ainakin "Mantelit säilyvät kuivassa ja huoneenlämmössä, mutta suuren rasvapitoisuutensa vuoksi niitä voidaan säilyttää myös viileässä."
Piti käydä ihan tarkistamassa :D Muut pähkinätkin ollaan säilytetty aina keittiön kuivakaapissa, kuten ap. Ei tosin osteta mitään megasäkkejä kerralla, vaan yleensä 100-200g pusseja.
[/quote]
http://meira.fi/fi/pahkinat-ja-mantelit/pahkinat/cashewpahkina
Nähtävästi näissä muissakin Meiran pähkinöissä on sama ohjeistus. Eli tuskin kovin suurta vahinkoa on sattunut. ;)
Pierettää jopa enemmän kuin ruisleipä. Eipä haittaa vaikka kampaaja olenkin, luonollistahan se on. Asiakkailenekin tarjoan odotelessa suolapähkinöitä.
Pähkinät kannattaa liottaa. Olen kruunaamaton raakaruokakuningatar ja vinkkaan sen verran, että kun pähkinöitä liottaa 6-12 tuntia, ne eivät kerää ilmaa vatsaan. Liotettuina ja hyvin huuhdeltuina sopivat salaatteihin, ruoan joukkoon ja tietenkin leivonnaisiin. Syön siis myös kypsennettyjä ruokia ihan käytännön syistä ja pähkinät paahdettuina (pannulla ilman rasvaa) ovat rapeita ja eivät aiheuta ilmavaivoja läheskään siinä määrin kuin raa'at pähkinät.
Säilytän itse niitä ilmatiiviissä rasioissa tai minigrip pusseissa jääkapissa.
Olette syöneet härskiintyneitä pähkinöitä :( Eikö lapsesi ole oireillut ollenkaan? Vai etkö ole pähkinänmussutukseltasi sitä huomannut?