Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pähkinöitä aktiivisesti syövät tänne!

Vierailija
31.08.2015 |

Missä te säilytätte pähkinöitä? Itse syön pähkinöitä suht säännöllisesti. Mieheni ja lapsenikin rakastavat niitä, mutta nyt vasta tajusin lukea että pähkinöitä kannattaisi säilyttää mahdollisimman viileässä paikassa.

Olen tähän mennessä säilyttänyt niitä aina keittiön kuivakaapissa. Eli siis väärinkö? :(

Voiko tuosta olla jotain haittaa? Otan vielä kaiken tosi vakavasti ja kirjaimellisesti, joten nyt alkoi vaivaamaan.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olette syöneet härskiintyneitä pähkinöitä :( Eikö lapsesi ole oireillut ollenkaan? Vai etkö ole pähkinänmussutukseltasi sitä huomannut?

Vierailija
2/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No arvaa huolestuttaako nyt! Minkälaisia oireita tuosta sitten "pitäisi" ilmaantua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko tosissas?

Vierailija
4/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko uloste tuoksunut voimakkaan pähkinämäiselle? Tai tuntuuko iholla silloin tällöin pientä kutinaa (aivan kuin hämähäkki kävelisi tms)?

Vierailija
5/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä pähkinöistä maistaa jos ne on härskiintyneitä. Eli jos ei maistu oudolta niin tuskin on mitään haittaa. Etenkin jos pähkinöitä kuluu kovaa tahtia, niin eivät ehdi härskiintymään.

Vierailija
6/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pähkinäthän aiheuttaa ilmavaivoja. Muuten tulisi syötyä hyvien rasvojen vuoksi runsain mitoin, mutta en voi as.palv.työssä piereskellä alvariinsa :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="31.08.2015 klo 22:08"]

Onko uloste tuoksunut voimakkaan pähkinämäiselle? Tai tuntuuko iholla silloin tällöin pientä kutinaa (aivan kuin hämähäkki kävelisi tms)?

[/quote]

No ei mun mielestä. Ja tosiaan, maullisesti en ole huomannut mitään pahaa sivumakua. Ei meillä kauaa pähkinät kaapissa viivykään.

Mutta tästä lähtien tiedän ainakin siirtää ne suoraan ilmatiiviiseen astiaan, ja jääkaappiin...

Vierailija
8/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No eipä ne kovin nopeasti härskiinny, ja kun ovat seisseet jo kaupassa huoneenlämmössä, ei oma jääkaappi mitään pelasta. Meillä niitä kuluu aika paljon muutenkin, joten eivät pysy kaapissa viikkoakaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="31.08.2015 klo 22:22"]

No eipä ne kovin nopeasti härskiinny, ja kun ovat seisseet jo kaupassa huoneenlämmössä, ei oma jääkaappi mitään pelasta. Meillä niitä kuluu aika paljon muutenkin, joten eivät pysy kaapissa viikkoakaan. 

[/quote]

No juuri tuota mäkin oon miettinyt, että kun kaupassakin ovat valoisalla paikalla, eivätkä edes missään viileässä. Ties kuinka kauan sielläkin hyllyillä lojuneet. En huolestuisi jos makukin on ok. Eiköhän muutkin säilyttele tietämättään tavallisessa kaapissa.

Vierailija
10/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskin on maahan kuljetuksessakaan kylmätilassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäki tykkään pähkinöistä. Välillä tulee ostettua pieni pussi, vaihtelevasti eri lajeja, ja syötyä parin päivän aikana. Vähän ohi aiheen mutta kuuluuko muuten maapähkinöiden maistua hieman kitkerältä vai meinaako se juuri tota härskiintymistä?

Vierailija
12/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En oo ikinä kuullut et joku pitäis pähkinöitä muualla kuin kuivakaapissa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän huoneenlämpö ole tarpeeksi viileä pähkinöille. :) Jos kovasti vei mielenrauhan, niin voithan järkeillä laittavasi pähkinät esim. alalaatikkoon yläkaapin sijasta (katon rajassa on lämpimämpi kuin lähellä lattiaa). En usko että sillä kovin merkittävää eroa on, ja niinkuin täällä jo todettiinkin: muutamassa päivässä/viikossa eivät pähkinät muutu miksikään. :)

Vierailija
14/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ne mitään pieretä seiska, paitsi tietty varmaan jos on herkkä vatsa.

Pähkinät maistuu paremmilta, kun niitä säilyttää jääkaapissa. Mutta kyllä tosiaan härskiintymisen maistaa heti, eli jos ne on sulla hyvältä maistunut kuivakaapissa säilytettyinä, niin hyviä ne on olleet. Kokeile silti jatkosa jääkaappia avatuille pakkauksille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maapähkinähän on vissiin oikeasti palkokasveihin lukeutuva. Muistuttaa siis maultaan vähän hernettä.

Mun ehdoton suosikki on cashewpähkinät. Niin ja pistaasit myös :)

Vierailija
16/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mantelipussissa muuten lukee ainakin "Mantelit säilyvät kuivassa ja huoneenlämmössä, mutta suuren rasvapitoisuutensa vuoksi niitä voidaan säilyttää myös viileässä."

Piti käydä ihan tarkistamassa :D Muut pähkinätkin ollaan säilytetty aina keittiön kuivakaapissa, kuten ap. Ei tosin osteta mitään megasäkkejä kerralla, vaan yleensä 100-200g pusseja.

Vierailija
17/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="31.08.2015 klo 22:42"]

Mantelipussissa muuten lukee ainakin "Mantelit säilyvät kuivassa ja huoneenlämmössä, mutta suuren rasvapitoisuutensa vuoksi niitä voidaan säilyttää myös viileässä."

Piti käydä ihan tarkistamassa :D Muut pähkinätkin ollaan säilytetty aina keittiön kuivakaapissa, kuten ap. Ei tosin osteta mitään megasäkkejä kerralla, vaan yleensä 100-200g pusseja.

[/quote]

http://meira.fi/fi/pahkinat-ja-mantelit/pahkinat/cashewpahkina

Nähtävästi näissä muissakin Meiran pähkinöissä on sama ohjeistus. Eli tuskin kovin suurta vahinkoa on sattunut. ;)

Vierailija
18/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pierettää jopa enemmän kuin ruisleipä. Eipä haittaa vaikka kampaaja olenkin, luonollistahan se on. Asiakkailenekin tarjoan odotelessa suolapähkinöitä.

Vierailija
19/19 |
31.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pähkinät kannattaa liottaa. Olen kruunaamaton raakaruokakuningatar ja vinkkaan sen verran, että kun pähkinöitä liottaa 6-12 tuntia, ne eivät kerää ilmaa vatsaan. Liotettuina ja hyvin huuhdeltuina sopivat salaatteihin, ruoan joukkoon ja tietenkin leivonnaisiin. Syön siis myös kypsennettyjä ruokia ihan käytännön syistä ja pähkinät paahdettuina (pannulla ilman rasvaa) ovat rapeita ja eivät aiheuta ilmavaivoja läheskään siinä määrin kuin raa'at pähkinät.
Säilytän itse niitä ilmatiiviissä rasioissa tai minigrip pusseissa jääkapissa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän seitsemän