Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paistin kypsyyden toteaminen leikaamaala puoliksi?

Vierailija
11.03.2022 |

Onko ok leikata puoliksi 1kg sisäpaisti, jos ei ole paistolämpömittaria, jos haluaa katsoa onko valmis?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ihmeessä sä a) et ole ostanut muutaman euron hintaista sisälämpömittaria b) kyselet noin tyhmiä täältä?

Etkö sä osaa edes tuosta tehdä päätöstä omilla aivoilla?

Vierailija
2/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta se sisälämpömittari, pääset helpommalla ja ei tule niin helposti pilattua lihaa ylikypsentämällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistia ei missään tapauksessa pidä mennä leikkaamaan heti paistamisen jälkeen. Sieltä valuu kaikki neste pois ja sen jälkeen se on sitkeää kengänpohjaa. Jos sinulla ei jostain syystä ole mahdollisuutta käyttää sisälämpömittaria, niin arvioi paistoaika paistin painon mukaan. Taulukkoja löytyy netistä helposti.

Vierailija
4/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit leikata jos ei haittaa, että lihasta tulee kuivaa kun leikkaamisen jälkeen nesteet valuvat pois. Pristamasta edullisin mittari 3,90€. Mitä jos satsaisit sen verran. 

Sisäpaisti kannattaa uunissa paistaa n. 55C sisälämpötilaan, minkä jälkeen uunista pois ja ympärille folio sekä sanomalehteä tai vaikka pari kylpypyyhettä. Tuossa kääressä antaa lihan vetäytyä tunnin verran, jonka jälkeen herkuttelemaan.

Vierailija
5/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja jos meet leikkaamaan kuitenkin, ni katso että leikkaat poikkisyin.

Vierailija
6/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistin pitää antaa vetäytyä paistamisen jälkeen. Ei sitä saa leikata heti, muuten lihasnesteet valuvat pois ja lihasta tulee kuivaa.

Jos minulla ei olisi lihalämpömittaria ja paistini jäisi raa'aksi, leikkaisin sen pihveiksi ja käyttäisin pikaisesti pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jep. No löysin yhden ohjeen että työntää jotain terävää ja jos jää kiinni kun nostaa niin ei ole valmis. -AP

Vierailija
8/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tätä uusavuttomuuden surkeutta, onneksi on Volt teille

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mittarit on amatööreille. Ne on vähän kuin Oura sormus, eli turhake kun ei osata kuunnella omaa kehoaan. Eikä esi-isät kun metsästi mitään hiton mittareita käyttänyt kun nuotiolla kärvensivät,  eikä minua silleen kiinnosta nesteet ja onko mehukas, kunhan on jokseenkin syötävää, koska sain paistin -60% ilta-alesta. -AP

Vierailija
10/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jep. No löysin yhden ohjeen että työntää jotain terävää ja jos jää kiinni kun nostaa niin ei ole valmis. -AP

Mitä tarkoitata valmiilla? Paisti jätetään punervaksi, sitä ei koskaan paisteta täysin kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkasin paksuimmalta kohdalta puoliksi  ja oli kypsää, murean ja mehevän makuista.

Paistoin uunissa paistopussissa 1 kg kalkkunanfilepaistia 150 C ja 2 tuntia. Toisella kerralla paistoin 1 kg kaĺkkunanfilerullaa 175C ja 1,5 tuntia kannellisessa uunivuoassa.  Vahinkoa ei tapahtunut. En aio hankkia paistomittaria, kun näppituntumasta tulee nopeasti osuva muutenkin. 

Vierailija
12/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jep. No löysin yhden ohjeen että työntää jotain terävää ja jos jää kiinni kun nostaa niin ei ole valmis. -AP

Mitä tarkoitata valmiilla? Paisti jätetään punervaksi, sitä ei koskaan paisteta täysin kypsäksi.

En mä kyl pysty syömään punertavaa lihaa. Yökkö tulee. Ravintolassakin ne yrittää tuputtaa mediumia, mutta minulle menee vain well done.  Tietysti jos joskus sais jotain parempaa kuin nämä Atrian sun muut niin ehkä menis se mediumina

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jep. No löysin yhden ohjeen että työntää jotain terävää ja jos jää kiinni kun nostaa niin ei ole valmis. -AP

Tuo ohje on kakkujan leivontaan 😊

Vierailija
14/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos täysin läpikypsää haluaa, niin ei mittaria mihinkään tarviikkaan. Laittaa uunin 160 astetta ja kilon liha sinne vaikka neljäksi tunniksi. Monen kilon lihat sitten vastaavasti moninkertanen aika.

Jos taas haluaa vaikka naudan sisäpaistista mediumin (kuka sitä nyt kypsänä haluiskaan), niin mittari on aika hyvä juttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mittarit on amatööreille. Ne on vähän kuin Oura sormus, eli turhake kun ei osata kuunnella omaa kehoaan. Eikä esi-isät kun metsästi mitään hiton mittareita käyttänyt kun nuotiolla kärvensivät,  eikä minua silleen kiinnosta nesteet ja onko mehukas, kunhan on jokseenkin syötävää, koska sain paistin -60% ilta-alesta. -AP

Heh, mitä sitten kyselet. Amatöörit kyselee. 

Vierailija
16/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä muuten paistan sitä AIrFrierissa, josta on kulunut lämpötilanäytöt pois =) -AP

Vierailija
17/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Leikkasin paksuimmalta kohdalta puoliksi  ja oli kypsää, murean ja mehevän makuista.

Paistoin uunissa paistopussissa 1 kg kalkkunanfilepaistia 150 C ja 2 tuntia. Toisella kerralla paistoin 1 kg kaĺkkunanfilerullaa 175C ja 1,5 tuntia kannellisessa uunivuoassa.  Vahinkoa ei tapahtunut. En aio hankkia paistomittaria, kun näppituntumasta tulee nopeasti osuva muutenkin. 

Saat vielä näppärästi salmonellan.

Vierailija
18/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämän täytyy olla äitihullun sivupersoona, paistihullu. :D 

Vierailija
19/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mittarit on amatööreille. Ne on vähän kuin Oura sormus, eli turhake kun ei osata kuunnella omaa kehoaan. Eikä esi-isät kun metsästi mitään hiton mittareita käyttänyt kun nuotiolla kärvensivät,  eikä minua silleen kiinnosta nesteet ja onko mehukas, kunhan on jokseenkin syötävää, koska sain paistin -60% ilta-alesta. -AP

No, nautaa voi syödä ihan kypsentämättäkin, kuten esi-isämme naisineen. Älä siis tirise täällä, vaan toimi, kuin mies (sukupuolesta huolimatta)

Ja vit..ko sitä siellä uunissa tarvii kuivata?

Tunti pari aikaisemmin jääkapista lämpenee, laitat sen vuokaan nielellän ritilän päälle. Uuni 125C ja annat klöntin olla tunti ja 25 min, niin on mehukas ja punertava ja jos haluut harmaaks niin 1 1/2 tuntia.

Tuliko saat..na selväki

Vierailija
20/22 |
11.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Leikkasin paksuimmalta kohdalta puoliksi  ja oli kypsää, murean ja mehevän makuista.

Paistoin uunissa paistopussissa 1 kg kalkkunanfilepaistia 150 C ja 2 tuntia. Toisella kerralla paistoin 1 kg kaĺkkunanfilerullaa 175C ja 1,5 tuntia kannellisessa uunivuoassa.  Vahinkoa ei tapahtunut. En aio hankkia paistomittaria, kun näppituntumasta tulee nopeasti osuva muutenkin. 

Annoin siis vetäytyä ennen leikkaamista ja sitten kun avasin pussin, keitin nesteistä kastikkeen kasaan, lisäten kermaa ja mausteita.

Ostopakkauksessa luki, että miten kannattaa paistaa. Vetäytymisen ja leikkamisen jälkeen syötiin, joten ei kauaa ollut paistia kahdessa palassa;)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yhdeksän yksi