Kaataako joku muu aina jauhelihasta rasvat pois?
Mulla on tullut tavaksi..
Sitä rasvaa tulee jo 700g määrästä melkein desin verran.. hyh..
Haihtuuko tai imeytyykö se takaisin lihaan, jos jättää kaatamatta? Eikai kukaan nyt oikeasti sitä lihaa siinä rasvalillingissä syö?
Kommentit (28)
Ostan vain lihaa, jossa rasvaa 7-10 %. Ei siitä tule kaadettavaksi juuri mitään. Suosittelen.
Rasva irtoaa, jos paistat (eli keität) jauhelihan liian kylmässä lämpötilassa. Jos paistinpannu on kuuma ja pysyy lämpimänä, kun kippaat jauhalihan sille, niin rasvaa ei irtoa noin paljon.
Ostan aina 10% jauhelihaa ja siitä ei tule näkyvää rasvaa. Tosin nykyisin olen alkanut käyttää voita paistamisessa entisen teflon -pannulla paahtamisen sijaan. Tulee todella maukasta ja se voi ei siihen jää lillumaan, vaan imeytyy lihaan ja se maistuu hyvältä.
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:24"]Ostan vain lihaa, jossa rasvaa 7-10 %. Ei siitä tule kaadettavaksi juuri mitään. Suosittelen.
[/quote]
Se on kalliimpaa.. ; (
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:25"]Rasva irtoaa, jos paistat (eli keität) jauhelihan liian kylmässä lämpötilassa. Jos paistinpannu on kuuma ja pysyy lämpimänä, kun kippaat jauhalihan sille, niin rasvaa ei irtoa noin paljon.
[/quote]
Myönnetään, lähes kylmälle pannulle se liha tulee aina viskattua. Tässä siis syy! Kiitos asiallisesta vastauksesta.
Voinpa kuitenkin omalla tavallani tehdä "kevyt"version, kun saa rasvat valutella pois. ;)
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:22"]
Mulla on tullut tavaksi.. Sitä rasvaa tulee jo 700g määrästä melkein desin verran.. hyh.. Haihtuuko tai imeytyykö se takaisin lihaan, jos jättää kaatamatta? Eikai kukaan nyt oikeasti sitä lihaa siinä rasvalillingissä syö?
[/quote] osta nautaa, siinä on vähemmän rasvaa
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:27"]
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:24"]Ostan vain lihaa, jossa rasvaa 7-10 %. Ei siitä tule kaadettavaksi juuri mitään. Suosittelen. [/quote] Se on kalliimpaa.. ; (
[/quote] ei loppupeleissä painohävikin vuoksi.
Minä kaadan kanssa aina rasvan pois. Kylmälle pannulle tulee laitettua yleensä aina. Kiitos vinkistä laitan tästä lähtien kuumalle pannulle.
Tietenkin kaadan. En halua sitä sianrasvaa suoniani tukkimaan eikä ole mitään järkeä ostaa vähärasvaisempaa lihaa kun se rasva erottuu ruskistaessa ihan kätevästi noin. Jos rasvaa kuitenkin haluaa syödä niin sen voi sitten korvata lorauttamalla sinne lihan sekaan rypsäriä tai oliiviöljyä.
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:44"]
Tietenkin kaadan. En halua sitä sianrasvaa suoniani tukkimaan eikä ole mitään järkeä ostaa vähärasvaisempaa lihaa kun se rasva erottuu ruskistaessa ihan kätevästi noin. Jos rasvaa kuitenkin haluaa syödä niin sen voi sitten korvata lorauttamalla sinne lihan sekaan rypsäriä tai oliiviöljyä.
[/quote]
Paitsi ettei se rasva tuki verisuonia.
Ei se ole kaikki rasvaa vaan siinä on mukana myös vettä. Joka johtuu väärästä lihan ja pannun lämpötilasta. Liha ajoissa lämpenemään jääkaapista huonelämpötilaan ja sitten kuumalle pannulle niin ei kaikki nesteen haidu.
Mä ainakin kippaan sen kuppiin ja ku vähä jäähtyny ni juon sen,kantsii kokeilla,hyvin ku maustaa ni on aika herkkua.Pippuri,chili,ripaus suolaa ja valkosipulijauuhetta ni avot.
Kannattaa ostaa pihvikarjan jauhelihaa niin ei ole niin rasvaista.
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:46"]
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:44"]
Tietenkin kaadan. En halua sitä sianrasvaa suoniani tukkimaan eikä ole mitään järkeä ostaa vähärasvaisempaa lihaa kun se rasva erottuu ruskistaessa ihan kätevästi noin. Jos rasvaa kuitenkin haluaa syödä niin sen voi sitten korvata lorauttamalla sinne lihan sekaan rypsäriä tai oliiviöljyä.
[/quote]
Paitsi ettei se rasva tuki verisuonia.
[/quote]
Ai miten niin eläinrsv ei tuki suonia? Olisko linkkiä johonkin ei-karppaususkovaiseen, oikeaan tutkimukseen?
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:36"][quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:22"]
Mulla on tullut tavaksi.. Sitä rasvaa tulee jo 700g määrästä melkein desin verran.. hyh.. Haihtuuko tai imeytyykö se takaisin lihaan, jos jättää kaatamatta? Eikai kukaan nyt oikeasti sitä lihaa siinä rasvalillingissä syö?
[/quote] osta nautaa, siinä on vähemmän rasvaa
[/quote]
Naudan jauheliha ei maistu yhtä hyvälle.. :/
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:49"]
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:46"]
[quote author="Vierailija" time="16.07.2015 klo 12:44"]
Tietenkin kaadan. En halua sitä sianrasvaa suoniani tukkimaan eikä ole mitään järkeä ostaa vähärasvaisempaa lihaa kun se rasva erottuu ruskistaessa ihan kätevästi noin. Jos rasvaa kuitenkin haluaa syödä niin sen voi sitten korvata lorauttamalla sinne lihan sekaan rypsäriä tai oliiviöljyä.
[/quote]
Paitsi ettei se rasva tuki verisuonia.
[/quote]
Ai miten niin eläinrsv ei tuki suonia? Olisko linkkiä johonkin ei-karppaususkovaiseen, oikeaan tutkimukseen?
[/quote]
Semmoisia tutkimuksia ei olekaan mikä näyttäisi, että eläinrasva tukkii suonet.
En oo niin neuroottinen ja syön vähempi rasvasta. Ei tarvi sit syödä usein jauhelihaa jos on niin kamalaa et tarvii ihan rasvat kaataa veks :D
Täh? Ei siitä mitään rasvaa irtoa paistettaessa? Lihasnestettä hieman ehkä. Mihin oiken käytät jauhelihan paistamisen jälkeen, todella kuivaa, jos kaadat kaikki nesteet pois (miten sitä edes saa aikaan)
Ei tule rasvaa kun ostan vähärasvaista paistia ja paistan kuumalla pannulla.