Apuja liivatteen kanssa!
Olen tekemässä juustokakkua ja pohja saa nyt hiukan jähmettyä jääkaapissa. Seuraavaksi teen täytteen ja siihen tulee liivatetta.
Viimeksi jäi klimppejä, jotka haluan nyt välttää. Onko jotain muuta muistettavaa, kuin että seosta ei saa keittää kun liivatteet on lisätty, ei saa lisätä kylmiin aineisiin ja pitää kaataa ohuena nauhana ja sekoittaa koko ajan?
Kommentit (10)
Juuri näin lisää ohuena nauhana ja sekoita kokoajan, ei jäisiä marjoja kuin vasta liivatteen lisäämisen jälkeen.
Onnistuu kyllä.
Muistithan liottaa ensin kylmässä vedessä ja sitten kuumaan vesitilkkaan sulamaan.
Mä annan sen liivatenesteen hieman jäähtyä ennen kuin kaadan sen muun massan joukkoon. Siis niin, ettei se ihan kiehuvan kuumaa enää ole.
Turvota lehdet kylmässä, purista ylimääräiset vedet pois ja liota pieneen määrään kuumaa vettä. Sitten norona loppuseokseen, sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle.
Vierailija kirjoitti:
Mä annan sen liivatenesteen hieman jäähtyä ennen kuin kaadan sen muun massan joukkoon. Siis niin, ettei se ihan kiehuvan kuumaa enää ole.
Juuri näin, siinä muuten kermavaahdot sulaa
Mä sekotan aina vatkaimella, ei ole ikinä tullut pienintäkään klimppiä.
Vierailija kirjoitti:
Mä annan sen liivatenesteen hieman jäähtyä ennen kuin kaadan sen muun massan joukkoon. Siis niin, ettei se ihan kiehuvan kuumaa enää ole.
Mutta liikaa jos jäähdyttää niin neste ehtii jo hyytyä ja voi jäädä klimpeiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä annan sen liivatenesteen hieman jäähtyä ennen kuin kaadan sen muun massan joukkoon. Siis niin, ettei se ihan kiehuvan kuumaa enää ole.
Mutta liikaa jos jäähdyttää niin neste ehtii jo hyytyä ja voi jäädä klimpeiksi.
Sen pitää olla sopivan liikkuvaa vielä, mutta ei kiehuvaa. Jos hyytyy liikaa jäähdyttäessä, sitä voi lämmittää uudestaan ennen lisäämistä.
Ne liivatelehdetkän yleensä sulatetaan niin pieneen määrään nestettä, ettei se neste yleensä kiehuvana pysy niin pitkään, että sen takia menisi pilalle? Vai hetikö kippaatte kuumat nesteet juuston/kerman joukkoon ja sitten juusto juoksettuu sen takia?
Liivatelehdet liotetaan ensin, puristetaan ylimääräinen neste ja sitten sulatetaan pieneen määrään nestettä, esim. puoleen desiin kuumennettua sitruunamehua, tai mitä nyt käytetäänkään. Johan ne viileät lehdet jo itsessään viilentää sitä nestettä sinne sulaessaan.
Up