Nyt mtv3 kaappaus keittiössä
Kommentit (82)
[quote author="Vierailija" time="19.06.2015 klo 12:39"]
Lähinnä ihmettelen sitä, että miten kemiasta yliopistotutkinnon suorittaneet voivat ajatella, että ruoan terveellisyys määrittyy pelkän kalorimäärän ja hiilari/proteiini/rasva -koostumuksen perusteella. Esimerkiksi että mannapuuro on yhtä terveellistä kuin kaurapuuro, koska hiilihydraattien määrä on sama? Eivätkö ole koskaan kuulleet kuidusta?
[/quote]
Tämä oli varmaankin se perheen ongelma. Ruoka ei ollut jotain, mikä näyttää ja maistuu hyvältä, vaan joka koostuu tietystä määrästä kaloreita, ihan sama, millä tavalla koottuna. Mä katsoin kans alkuun huuli pyöreenä ja mietin, että kuulinko väärin. Äiti puhuu vähähiilarisesta ja lautasella on vehnäpatonki ja Dumle-suklaata.
Lapset oli ihania, paljon iloisempia ja fiksumpia kuin vanhemmat. Äiti näytti pystyynkuolleelta ja suupielet oli kroonisesti alaspäin, lopussa näkyi sentään jo hymyäkin. Suuntaus näytti hienolta, toivon mukaan pysyivät uusissa tottumuksissaan.
Onhan noi "Kapen" ruoat varmaan hyviä mutta se maku on niissä saatu paistamalla (syöpä) ja suolaamalla (verenpaine) tai lotraamalla kerman kanssa.
Kiitti Kape! En usko, että pystyn enää tuon jälleen rouhimaan suolaa naama pokkana :D
Miksi suolaa pelätään niin paljon? Pansuola on toki karmeeta, ja tavan pöytäsuola kans hirveen makusta, mut merisuolakin? Kroppa kuitenkin tarvii suoloja.
No ehkei maku, monipuolisuus ja terveellisyys ole kaikille tärkeää, mutta ainakin perheen aikuiset olivat normaalipainoisia eikä liian lihavia, kuten niin monet muut. Perheen kypsennysmenetelmät olivat toki ihan järkevät, mutta itse ruoka aneemista. Varmaankin vanhemmat säkenöivät omalla alallaan asiantuntijatehtävissä, silloin ei jaksa niin paneutua johonkin niin arkiseen kuin ruoka.
[quote author="Vierailija" time="19.06.2015 klo 12:39"]Lähinnä ihmettelen sitä, että miten kemiasta yliopistotutkinnon suorittaneet voivat ajatella, että ruoan terveellisyys määrittyy pelkän kalorimäärän ja hiilari/proteiini/rasva -koostumuksen perusteella. Esimerkiksi että mannapuuro on yhtä terveellistä kuin kaurapuuro, koska hiilihydraattien määrä on sama? Eivätkö ole koskaan kuulleet kuidusta?
[/quote]
Ravinto-opetus on nykyään aika heikoilla. (Tunnen muuten lääkärin joka kuvittelee porkkanoiden olevan proteiinia.)
[quote author="Vierailija" time="18.06.2015 klo 21:40"][quote author="Vierailija" time="18.06.2015 klo 21:38"]
miten noin on saanut aikaan lapsia?
[/quote]
Kyllä kemisti keinot keksii. :)
[/quote]
Mutta ensin pitää punnita ja mitata;)
[quote author="Vierailija" time="21.06.2015 klo 22:21"][quote author="Vierailija" time="18.06.2015 klo 23:17"]
Kape on pelkkää seksiä! Huuda mun nimee :DD
[/quote]
Ja "Nyt aletaan touhuumaan".
[/quote]
Ja "leikkimieltä mukaan!"
Se mies oli ihan dille. Ei keittiö ole sama kuin laboratorio!
Voi hyvänen aika mitä tyyppejä!
Kaikki pitää punnita ja mitata, pitääkö?
Siis ei mun tarvii mitata, teen näppituntumalla ruokaa!
Ihan viihdettä katsoa näitä tumpeloita!
Katsoin eilen ja olin ihmeissäni.
Ovatko kaikki kemistit yhtä vajaita?
[quote author="Vierailija" time="18.06.2015 klo 21:15"]
Voi avuttomia.
[/quote]
En käsitä kemiaa lukeneistoa ihmisiä jotka eivät näe mitään ravitsemuksellista eroa mannapuuron ja kaurapuuron välillä. Eivät ole ilmeisesti kuulleet Finelin taulukoista?
[quote author="Vierailija" time="18.06.2015 klo 21:44"]
Naurettavat perusteet.Ihanko ovat vakavissaan?? Lasten kuullen korostetaan ettei lapset tykkää siitä ja siitä. Heidän mielestään maukas ruoka on sama kuin epäterveellinen.Huh huh!
[/quote]
Minlla on ihan korkeakoulutuksen hankkineita sukulaisia jotka ovat syöttäneet lapsille koko ikänsä nakkeja ja ranskiksia/pussiperunamuusia/makaroneja. He tilasivat pitopalvelusta ruoat esikoisensa lakkiaisiin ja olivat todella vaikeina kun päydässä oli sellaisia tarjottavia joihin tuore ylioppilas ei edes uskaltanut koskea.
Minä olen suorastaan järkyttynyt näistä epäasiallisista kommenteista. Tuskin nämä ihmiset olisivat ilmoittautuneet tähän ohjelmaan, elleivät he halua parannusta ruokatottumuksiinsa ja ohjeita, miten terveellistä ja hyvää ruokaa laitetaan. Toivottavasti tämä Kaappaus keittiössä saa jatkoa, mutta ihmisten ulkonäön tms arvostelu varmasti karsii ehdokkaita.
Ystävällisen, sympaattisen ja tavallisen oloisia ihmisiä, jotka omaksuivat Aihisen ohjeita parhaansa mukaan.
Lähinnä ihmettelen sitä, että miten kemiasta yliopistotutkinnon suorittaneet voivat ajatella, että ruoan terveellisyys määrittyy pelkän kalorimäärän ja hiilari/proteiini/rasva -koostumuksen perusteella. Esimerkiksi että mannapuuro on yhtä terveellistä kuin kaurapuuro, koska hiilihydraattien määrä on sama? Eivätkö ole koskaan kuulleet kuidusta?