Lue keskustelun säännöt.
Miten laakerilehtiä käytetään keitossa kasvisliemen sijaan?
08.02.2022 |
Kertokaa. Olen tekemässä jauhelihakeittoa. Saako ne jättää keittooon vai pitääkö ottaa pois? monta laitan kun olen ennen laittanut 1 ja puolikas kasvisliemi + mustapippureita
Kommentit (4)
Ihan pelkillä laakerilehdillä et saa samaa makua kuin liemikuutioilla, kannattaa vähän muutakin maustetta laittaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lipstikka on Saksassa "maggiyrtti", sen maku muistuttaa lihaliemen makua - tai siis lihaliemessä kun on lipstikkaa, niin tottakai ne maistuu samalle :-D
Minä en laittaisi soppaan laakerinlehteä, vaan lipstikkaa. Eli liperiä.
Kuivattua lipstikkaa voi myös käyttää makua antamaan. Luontaista umamia
Kannattaa laittaa ne keitinveteen jo siinä vaiheessa kun vettä on vasta kuumentamassa. Jotkut laittavat mausteet, eli laakerinlehdet ja maustepippurit, sellaiseen pussiin tai teelehtien haudutukseen tarkoitettuun "palloon" jolloin ne voi noukkia sieltä pois ennen syömistä.