Eikö paprikan siemenet olekaan myrkyllisiä??
Olen 33v ja aina ollut siinä uskossa, että myrkyllisiä ovat.
Kommentit (13)
Eivät tosiaan ole, kaikki poskeen vaan. Samoin se paprikan sisällä oleva valkoinen/vaalea osa on ihan syötävää, vaikka useimmat pois leikkaavatkin (toki se ei esim. salaatissa ole mitenkään ihana lisä, mutta jossain uuniruoassa menee ihan hyvin).
Ai sitä valkoistakin voi syödä. Luoja sentään. Aina olen sen pois leikannut ja siemenet tarkkaan onkinut pois.
Ap
Mäkin oon aina luullut, että ne siemenet on supermyrkyllisiä :O Mistähän tämmöinen luulo on saanut alkunsa? Joskus kuuskyt luvulla sanottu ihmisille että myrkkyä ovat ja siitä saakka tieto kulkeutunut jälkipolville?
Se valkoinen osa leikataan yleensä siksi, että aiheuttaa närästystä.
Täällä myös yksi vääräuskoinen :) mistähän tuollainen tieto on lähtenyt liikkeelle?
Kuinkas niitä paprikoita kasvaisi lisää ilman siemeniä?
Älkää uskoko höpinöitä, paprikan siemenet ja valkoinen osa sisältä kannattaa poistaa, ei oly hyvän makuistan ja ne voi myös tehdä närästyksen, joillekin on niistä kasvanut paprikatyrä.
Paprika on vain chili lajike, josta on jalostettu kapsasiinia tuottavat geenit pois. Chilin siemeniä nyt poistetaan ainoastaan tulisuuden vähentämiseksi, kun se kaikki tulisuus on niissä valkoisissa osissa, jotka on kiinni siemenissä.
Pataruokiin vaan kaikki. Siemenissä on eniten hivenaineita.
Eipä niitä varmaan saisi myydä, jos siemenet olisivat myrkyllisiä.
Vierailija kirjoitti:
Mäkin oon aina luullut, että ne siemenet on supermyrkyllisiä :O Mistähän tämmöinen luulo on saanut alkunsa? Joskus kuuskyt luvulla sanottu ihmisille että myrkkyä ovat ja siitä saakka tieto kulkeutunut jälkipolville?
Ehkä esim. siitä että omenan siemenissä on myrkyllistä amygdaliinia, jonka hajotessa syntyy vieläkin myrkyllisempää sinihappoa.
Pellavansiemenetkin sisältävät luontaisesti linamariinia. Linamariini hajoaa ruoansulatuksessa, jolloin siitäkin vapautuu syanidia. (Huom. linamariinilla ei ole mitään tekemistä Sanna Marinin kanssa.)
Noista on aina silloin tällöin ollut otsikoita.
Syön melkein joka päivä näitä. En tiedä nimeä suomeksi. Ovat pieniä vihreitä paprikoita jotka paistetaan kokonaisina kuumalla pannulla öljyssä. Niihin vedetään veitsellä pieni viilto etteivät poukkoa pannulta pois. Suolaa laitetaan ja lopuksi valkosipulia. Syödään siemenineen eivätkä ole chilin väkeviä vaan tavallisen paprikan makuista. Minulla kasvaa kasvimaalla ja iso sato joka vuosi. En tiedä onko Suomessa myynnissä mutta herkullisia ovat ja terveellisiä.
https://www.primomattino.it/de/produkte/paprikaschoten/friggitelli-de
Eivät ole.