Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pienille lihapullille kastike tomaattimurskasta

Vierailija
25.04.2015 |

Ajattelin maustaa tomaattomurskan valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä (basilika ja oregano) ja hiven suolaa. Tulisikohan hyvä?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo toi on just hyvä pienille lihapullille, keskikokoisille toi ei sovi.

Vierailija
2/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mauton tulee. Laitan aina kasvisliemi- tai lihaliemikuutioita, vaikka niissä onkin natriumglutamaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki nyt kun tarkemmin ajattelee niin voisin tehdä kastikkeen myös tuoreista tomaateista, mutta jostain syystä tuo valmis tomaattimurska tuli mieleen. ap

Vierailija
4/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 16:54"]

Joo toi on just hyvä pienille lihapullille, keskikokoisille toi ei sovi.

[/quote] Niin ajattelin sellaista somaa pasta-annosta, johon sopii vain juuri sopivasti suuhun haarukoitavat lihapullat. Ei sellaiset isot, joita joutuu pienimään. ;)

Vierailija
5/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä tulee, kun laitan joukoon myös pippuria ja ihan pieni ripaus sokeria. Sokeri taittaa tomaatin, varsinkin säilykesellaisen, kitkeryyden. Anna hautua mahdollisimman pitkään. 

Vierailija
6/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 16:54"]

Mauton tulee. Laitan aina kasvisliemi- tai lihaliemikuutioita, vaikka niissä onkin natriumglutamaattia.

[/quote] Toi olisi liian helppoa. Ajattelin mahdollisimman luomua, mutta hyvää. Toimisiko soijakastike? ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 16:57"]

Hyvä tulee, kun laitan joukoon myös pippuria ja ihan pieni ripaus sokeria. Sokeri taittaa tomaatin, varsinkin säilykesellaisen, kitkeryyden. Anna hautua mahdollisimman pitkään. 

[/quote] Jeps, mustaa pippuria. Totta toi, että sokeri sopii myös tomaatille. Hmm. pitää vielä kehitellä reseptiä. ap

Vierailija
8/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 16:55"]

Toki nyt kun tarkemmin ajattelee niin voisin tehdä kastikkeen myös tuoreista tomaateista, mutta jostain syystä tuo valmis tomaattimurska tuli mieleen. ap

[/quote]

Nyt on talvi, ei ole tuoreita tomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:02"]

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 16:55"]

Toki nyt kun tarkemmin ajattelee niin voisin tehdä kastikkeen myös tuoreista tomaateista, mutta jostain syystä tuo valmis tomaattimurska tuli mieleen. ap

[/quote]

Nyt on talvi, ei ole tuoreita tomaatteja.

[/quote] Tai jos on niin ne ovat kovia ja raakoja. Kastikkeeseen sopii oikein kypsä.

Vierailija
10/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuullota pohjaan sipulia ja valkosipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä luonnotonta on natriumglutamaatissa?

Varsinkin kun tomaatit itsessäänkin sisältävät glutamaattia runsaasti.

Samoin soijakastike.

Vierailija
12/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:06"]

Kuullota pohjaan sipulia ja valkosipulia

[/quote] Kyllä noin ajattelin aloittaa, ehkä hiven öljyä pannulle. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:07"]

Mitä luonnotonta on natriumglutamaatissa?

Varsinkin kun tomaatit itsessäänkin sisältävät glutamaattia runsaasti.

Samoin soijakastike.

[/quote] Mulla on jostain syystä sellainen mielikuva, että kokkipiireissä liemikuutioiden käyttöä ei katsota aina hyvällä. ap

Vierailija
14/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun espanjalaisessa keittokirjassa on sellainen ohje, että kuullotetaan sipulia ja porkkanaa, lisätään tomaattimurskaa ja loraus (puoli lasia) valkkaria, laitetaan sekaan lihapullat, jotka on ensin ruskistettu, annetaan hautua. Lisätään vettä, jos on tarpeen. Suolaa kannattaa laittaa myös. Hyvä tulee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:10"]

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:07"]

Mitä luonnotonta on natriumglutamaatissa?

Varsinkin kun tomaatit itsessäänkin sisältävät glutamaattia runsaasti.

Samoin soijakastike.

[/quote] Mulla on jostain syystä sellainen mielikuva, että kokkipiireissä liemikuutioiden käyttöä ei katsota aina hyvällä. ap

[/quote]

Jos sulla on aikaa ja halua tehdä omat buljongit kasviksista tai lihasta tai kanasta alusta lähtien, niin ole hyvä. Kokeilla on vähän erilaiset työympäristöt, laitteet ja vaatimukset, varsinkin kun yleensä viitataan joihinkin huippupaikkojen kokkeihin.

Vierailija
16/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:13"]

Mun espanjalaisessa keittokirjassa on sellainen ohje, että kuullotetaan sipulia ja porkkanaa, lisätään tomaattimurskaa ja loraus (puoli lasia) valkkaria, laitetaan sekaan lihapullat, jotka on ensin ruskistettu, annetaan hautua. Lisätään vettä, jos on tarpeen. Suolaa kannattaa laittaa myös. Hyvä tulee!

[/quote] Mulle on viinin käyttö ruuanlaitossa melko vierasta, mutta ainahan sitä voi kokeilla. ap

Vierailija
17/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:15"]

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:10"]

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:07"]

Mitä luonnotonta on natriumglutamaatissa?

Varsinkin kun tomaatit itsessäänkin sisältävät glutamaattia runsaasti.

Samoin soijakastike.

[/quote] Mulla on jostain syystä sellainen mielikuva, että kokkipiireissä liemikuutioiden käyttöä ei katsota aina hyvällä. ap

[/quote]

Jos sulla on aikaa ja halua tehdä omat buljongit kasviksista tai lihasta tai kanasta alusta lähtien, niin ole hyvä. Kokeilla on vähän erilaiset työympäristöt, laitteet ja vaatimukset, varsinkin kun yleensä viitataan joihinkin huippupaikkojen kokkeihin.

[/quote] Huippuannosta tässä tavoitellaankin. :) ap

Vierailija
18/18 |
25.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:10"]

[quote author="Vierailija" time="25.04.2015 klo 17:07"]

Mitä luonnotonta on natriumglutamaatissa?

Varsinkin kun tomaatit itsessäänkin sisältävät glutamaattia runsaasti.

Samoin soijakastike.

[/quote] Mulla on jostain syystä sellainen mielikuva, että kokkipiireissä liemikuutioiden käyttöä ei katsota aina hyvällä. ap

[/quote]

 

Mies on kokki ja liemikuutioiden suurkuluttaja. Töissä laivalla ne tekee itse liha- ym. liemet, mutta kotona ei jaksa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan viisi