Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruisnappien täyte. Olis siis tarkoitus tehdä moisia tarjottaviksi.

Vierailija
28.03.2015 |

Kysymys kuuluukin. Mikä on paras pohja täytteelle? Siis ajattelin tehdä ainakin tonnikalatäytteen, mutta onko se parempi tehdä creme fraicheen vai majoneesiin? Vai mihin? 

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molemmat käyvät ihan yhtä hyvin, meillä simppeliä herkkua on ranskankerma, punasipulia, suolakurkkua ja hunajaa...

Vierailija
2/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hellman ' s majoneesia ja vähän ranskankermaa keventämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskankermasta laittaisin itse. Just punasipuli, suolakurkku esim.kuten yllä joku jo kirjoittikin.

Vierailija
4/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuorejuustoa

Vierailija
5/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkkutäyte (kinkkusuikaleita, aurinkokuivattutomaatti tuorejuusto, mustapippuria, punasipulia)

Vierailija
6/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

katkarapukimara

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä oon laittanut kalan kanssa tillituorejuustoa. Oon tehnyt täytettä myös turkkilaisesta jugurtista.

Vierailija
8/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tonnikalaa.... Yäk.... Savulohta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos neuvoista! Ja juuri simppeleitä ohjeita kaipaan. Ei sellaisia johon tulee sitä ja tätä ja tota. Sitten loput jäljelle jäävät aineet jää kaappiin pilaantumaan. Suolakurkku ja punasipuli siis ainakin ostoslistalle.

Vierailija
10/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.lily.fi/blogit/aa-home/alkusnacksit-vappuvieraille tää on kans hyvää jos tykkää katkaravuista :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon tehny kermavaahtoon, jota ei tietenkään mausteta sokerilla. Sinne savuporo rouhetta,  punasipulia, paprikaa, mustapippuria. Nam! Täyte sopii mainiosti tuulihattuihin :)

Vierailija
12/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytätpä pohjana mitä tahansa - täällä hyviä ehdotuksia jo - niin muista, ettei pohja ole täytteen pääaines, vaan se vain sitoo ne täytteen muut herkut yhteen. Jos "pohjaa" on liikaa herkkupalasta tulee vain rasvaista tönkköä. 

Mun mielestä ruisnappien täytteeksi käy melkein mikä vain. Muista myös kotimaiset kalat (graavattu tai pastettu siika+tilli+sitruuna+se sidosaine), sillikaviaari (hyvä yhdistelmä rukiin kanssa), pilkotut, marinoidut silakat, mäti. Pehmeä vuohenjuusto ja palvikinkku? Ruisnapit on niin vahvan makuisia, että ne kestää kunnon maustamisen: yrtit, chili, valkosipuli jne. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.03.2015 klo 09:58"]

Kysymys kuuluukin. Mikä on paras pohja täytteelle? Siis ajattelin tehdä ainakin tonnikalatäytteen, mutta onko se parempi tehdä creme fraicheen vai majoneesiin? Vai mihin? 

[/quote]

Saat tosi paljon herkullisempaa ja huhlavampaa vaihtamalla tonnikalan graaviloheen tai kylmäsavuloheen. Lohipaketin (150 g) saa 3-4 eurolla, eli ei tule kauhean paljon kalliimmaksikaan kuin tonnari, mutta on paljon parmepaa-

Vierailija
14/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nälkähän tässä tulee. Herkullisilta kuulostaa kaikki! 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa myös Tuna Salad, amerikkalainen herkku ja käytännössä siis sama asia kuin muut tonnikalasörsselit, mutta koska tällä on nimi ja käytetään paljon leipien täytteenä, niin reseptejä löytyy vaikka kuinka paljon.

Vierailija
16/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.03.2015 klo 10:17"][quote author="Vierailija" time="28.03.2015 klo 09:58"]

Kysymys kuuluukin. Mikä on paras pohja täytteelle? Siis ajattelin tehdä ainakin tonnikalatäytteen, mutta onko se parempi tehdä creme fraicheen vai majoneesiin? Vai mihin? 

[/quote]

Saat tosi paljon herkullisempaa ja huhlavampaa vaihtamalla tonnikalan graaviloheen tai kylmäsavuloheen. Lohipaketin (150 g) saa 3-4 eurolla, eli ei tule kauhean paljon kalliimmaksikaan kuin tonnari, mutta on paljon parmepaa-
[/quote]

Vierailija
17/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En vielä tiedä mihin päädyn. Mutta niin hyvän kuuloisia ohjeita, että kahta täytettä "joudun" tekemään =)

ap

Vierailija
18/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

13:le tuli kaikenlaista mieleen, joka ei välttämättä vaadi varsinaista pohjaa ollenkaan:

survottua avokadoa + siian tai muikun mätiä

marinoidut silakat + smetana

graavattu lohi tai siika + keitetty kylmä perunasiivu, alle voita tai vast.

silliä, pottusiivu ja voita (tai vast.)

palvattua lammasta tai lampaanpaistia + valkosipulimajoneesia (aioli)

porkkanakaviaaria (google)

guacamolea, lohta tai mausteista makkaraa

possua (nyhtöpossua tai vaikka palvikinkkua), jotain sidosainetta, johon sekoitettu dijonsinappia, cocktailkurkkuja

coleslaw

siivu mozzarellaa, vähän pestoa ja siivu aurinkokuivattua tai tuoretta tomaattia

pala brietä ja päärynää (säilötty tai kypsä, tuore)

hummusta (google)

Täytteen mukaan tietysti yrttejä, sitruunaa, suolaa, pippuria.

Mutta voihan sitä mennä pelkällä majoneesilla ja purkkitonnikalalla, jos siihen on kutsumus. :)

Vierailija
19/19 |
28.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohihässäkkää, savuporohässäkkää tai tonnikalamoussea..

Tuohon hässäkkään laitan ukkojugurttia tai smetanaa, ruohosipulia/tilliä, sinappia ja graavi/kylmäsavulohta tai savuporoa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme neljä