Ruisnappien täyte. Olis siis tarkoitus tehdä moisia tarjottaviksi.
Kysymys kuuluukin. Mikä on paras pohja täytteelle? Siis ajattelin tehdä ainakin tonnikalatäytteen, mutta onko se parempi tehdä creme fraicheen vai majoneesiin? Vai mihin?
Kommentit (19)
Hellman ' s majoneesia ja vähän ranskankermaa keventämään.
Ranskankermasta laittaisin itse. Just punasipuli, suolakurkku esim.kuten yllä joku jo kirjoittikin.
Kinkkutäyte (kinkkusuikaleita, aurinkokuivattutomaatti tuorejuusto, mustapippuria, punasipulia)
Minä oon laittanut kalan kanssa tillituorejuustoa. Oon tehnyt täytettä myös turkkilaisesta jugurtista.
Ei tonnikalaa.... Yäk.... Savulohta
Kiitos neuvoista! Ja juuri simppeleitä ohjeita kaipaan. Ei sellaisia johon tulee sitä ja tätä ja tota. Sitten loput jäljelle jäävät aineet jää kaappiin pilaantumaan. Suolakurkku ja punasipuli siis ainakin ostoslistalle.
http://www.lily.fi/blogit/aa-home/alkusnacksit-vappuvieraille tää on kans hyvää jos tykkää katkaravuista :)
Mä oon tehny kermavaahtoon, jota ei tietenkään mausteta sokerilla. Sinne savuporo rouhetta, punasipulia, paprikaa, mustapippuria. Nam! Täyte sopii mainiosti tuulihattuihin :)
Käytätpä pohjana mitä tahansa - täällä hyviä ehdotuksia jo - niin muista, ettei pohja ole täytteen pääaines, vaan se vain sitoo ne täytteen muut herkut yhteen. Jos "pohjaa" on liikaa herkkupalasta tulee vain rasvaista tönkköä.
Mun mielestä ruisnappien täytteeksi käy melkein mikä vain. Muista myös kotimaiset kalat (graavattu tai pastettu siika+tilli+sitruuna+se sidosaine), sillikaviaari (hyvä yhdistelmä rukiin kanssa), pilkotut, marinoidut silakat, mäti. Pehmeä vuohenjuusto ja palvikinkku? Ruisnapit on niin vahvan makuisia, että ne kestää kunnon maustamisen: yrtit, chili, valkosipuli jne.
[quote author="Vierailija" time="28.03.2015 klo 09:58"]
Kysymys kuuluukin. Mikä on paras pohja täytteelle? Siis ajattelin tehdä ainakin tonnikalatäytteen, mutta onko se parempi tehdä creme fraicheen vai majoneesiin? Vai mihin?
[/quote]
Saat tosi paljon herkullisempaa ja huhlavampaa vaihtamalla tonnikalan graaviloheen tai kylmäsavuloheen. Lohipaketin (150 g) saa 3-4 eurolla, eli ei tule kauhean paljon kalliimmaksikaan kuin tonnari, mutta on paljon parmepaa-
Nälkähän tässä tulee. Herkullisilta kuulostaa kaikki!
ap
Googlaa myös Tuna Salad, amerikkalainen herkku ja käytännössä siis sama asia kuin muut tonnikalasörsselit, mutta koska tällä on nimi ja käytetään paljon leipien täytteenä, niin reseptejä löytyy vaikka kuinka paljon.
[quote author="Vierailija" time="28.03.2015 klo 10:17"][quote author="Vierailija" time="28.03.2015 klo 09:58"]
Kysymys kuuluukin. Mikä on paras pohja täytteelle? Siis ajattelin tehdä ainakin tonnikalatäytteen, mutta onko se parempi tehdä creme fraicheen vai majoneesiin? Vai mihin?
[/quote]
Saat tosi paljon herkullisempaa ja huhlavampaa vaihtamalla tonnikalan graaviloheen tai kylmäsavuloheen. Lohipaketin (150 g) saa 3-4 eurolla, eli ei tule kauhean paljon kalliimmaksikaan kuin tonnari, mutta on paljon parmepaa-
[/quote]
En vielä tiedä mihin päädyn. Mutta niin hyvän kuuloisia ohjeita, että kahta täytettä "joudun" tekemään =)
ap
13:le tuli kaikenlaista mieleen, joka ei välttämättä vaadi varsinaista pohjaa ollenkaan:
survottua avokadoa + siian tai muikun mätiä
marinoidut silakat + smetana
graavattu lohi tai siika + keitetty kylmä perunasiivu, alle voita tai vast.
silliä, pottusiivu ja voita (tai vast.)
palvattua lammasta tai lampaanpaistia + valkosipulimajoneesia (aioli)
porkkanakaviaaria (google)
guacamolea, lohta tai mausteista makkaraa
possua (nyhtöpossua tai vaikka palvikinkkua), jotain sidosainetta, johon sekoitettu dijonsinappia, cocktailkurkkuja
coleslaw
siivu mozzarellaa, vähän pestoa ja siivu aurinkokuivattua tai tuoretta tomaattia
pala brietä ja päärynää (säilötty tai kypsä, tuore)
hummusta (google)
Täytteen mukaan tietysti yrttejä, sitruunaa, suolaa, pippuria.
Mutta voihan sitä mennä pelkällä majoneesilla ja purkkitonnikalalla, jos siihen on kutsumus. :)
Lohihässäkkää, savuporohässäkkää tai tonnikalamoussea..
Tuohon hässäkkään laitan ukkojugurttia tai smetanaa, ruohosipulia/tilliä, sinappia ja graavi/kylmäsavulohta tai savuporoa.
Molemmat käyvät ihan yhtä hyvin, meillä simppeliä herkkua on ranskankerma, punasipulia, suolakurkkua ja hunajaa...