Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Joulumakaronilaatikko

Vierailija
15.12.2021 |

Olen hukannut ohjeen. Onko kenelläkään sitä? Siitä tuli edellisellä kerralla todella hyvää. Minä olen siivonnut printit ilmeisesti piiloon.

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siankorvia.. mmmm

Vierailija
2/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, kaikkihan alkaa pakastetun makaronien keitinveden sulattamisella ja joulumakaronien hankinalla. Laatikon löytänet kerrostalon pahvinkeräyskontista. Loppu onkin sitten pelkkää googelointia.

T: kokki evp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käpylehmistä lypsättyä maitoa, käpykanojen kananmunia, jauhenlihaa, mausteita ja macaroneja.

Vierailija
4/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla jouluhernekeiton ohje hukassa.

Vierailija
5/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistathan tarjota vain 150g syöjää kohti,  joulusta huolimatta.

Vierailija
6/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulla jouluhernekeiton ohje hukassa.

Niiden pitää olla nenästä - syvältä, syvältä nenästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä sinulle Marttojen ohje:

1 l vettä

2 tl suolaa

200 g makaronia

Munamaito:

2 munaa

6 dl maitoa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

¼ tl valkopippuria

(Pinnalle: korppujauhetta)

Jos käytät pitkiä makaroneja, katko ne ensin. Pane makaronit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi ilman kantta. Siivilöi vesi pois ja pane makaronit voideltuun uunivuokaan.

Valmista munamaito vatkaamalla aineet kevyesti keskenään. Kaada munamaito vuokaan. Makaronien tulee peittyä. Nostele makaroneja hiukan haarukalla. Jos haluat, voit ripotella pinnalle korppujauhetta.

Kypsennä uunissa 150–180°C:ssa  1–1,5 tuntia, niin että munamaito on hyytynyt.

Vierailija
8/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sisältö ei ole tärkein. Tärkeintä on, että se on tehty mahdollisimman halvoista aineksista, kenenkään ruokarajoitteita ei ole huomioitu ja jokaiselle ruokailijalle annostellaan max.200 grammaa. Jos haluat oikein hienostella, varaa vielä jälkiruuaksi vanukkaat, jotka miehesi käy syömässä ennen ateriaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

750g täysjyvämakaroneja

600g sipulia

4 kananmunaa

800g jauhelihaa

maitoa 1,2l

pitsamaustetta

mustapippuria

Suolaa oman maun mukaan

Pinnalle sitten Aura-juustoa ja Emmental-juustoraastetta

N. tunti uunissa 200 astetta keskitasolla

Tästä tulee aika tuhti annos, jota voi syödä monta päivää

Vierailija
10/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makkaroonien pitää olla itse kasvatettuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

750g täysjyvämakaroneja

600g sipulia

4 kananmunaa

800g jauhelihaa

maitoa 1,2l

pitsamaustetta

mustapippuria

Suolaa oman maun mukaan

Pinnalle sitten Aura-juustoa ja Emmental-juustoraastetta

N. tunti uunissa 200 astetta keskitasolla

Tästä tulee aika tuhti annos, jota voi syödä monta päivää

Riittää piereskeltävää tapaniin asti.

Vierailija
12/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan jauhelihaa

Sipulia

Suolaa

Valkopippuria

Kanelia

Kokonaisia maustepippureita

Lihalientä

Makaroneja

Voita.

Kuullota sipulit. Paista jauheliha, mausta suolalla ja valkopippurilla. Keitä makaroneja pari minuuttia ja lihaliemi. Voitele uunivuoka voilla ja lisää sinne sipulit, jauheliha ja makaronit. Lihalientä niin että peittyy lähes kokonaan, sekaan vähän kanelia ja maustepippurit.

Uuniin n. 200 astetta n. 20-30 min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Naudan jauhelihaa

Sipulia

Suolaa

Valkopippuria

Kanelia

Kokonaisia maustepippureita

Lihalientä

Makaroneja

Voita.

Kuullota sipulit. Paista jauheliha, mausta suolalla ja valkopippurilla. Keitä makaroneja pari minuuttia ja lihaliemi. Voitele uunivuoka voilla ja lisää sinne sipulit, jauheliha ja makaronit. Lihalientä niin että peittyy lähes kokonaan, sekaan vähän kanelia ja maustepippurit.

Uuniin n. 200 astetta n. 20-30 min.

Päälle voi ripotella piparinmuruja.

Vierailija
14/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei saa unohtaa rusinoita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Naudan jauhelihaa

Sipulia

Suolaa

Valkopippuria

Kanelia

Kokonaisia maustepippureita

Lihalientä

Makaroneja

Voita.

Kuullota sipulit. Paista jauheliha, mausta suolalla ja valkopippurilla. Keitä makaroneja pari minuuttia ja lihaliemi. Voitele uunivuoka voilla ja lisää sinne sipulit, jauheliha ja makaronit. Lihalientä niin että peittyy lähes kokonaan, sekaan vähän kanelia ja maustepippurit.

Uuniin n. 200 astetta n. 20-30 min.

Joulumakaronilaatikko ei ole liha-makaronilaatikkoa. Se on pelkkää makaronilaatikkoa. Marttojen ohje on sikäli oikea.

Vierailija
16/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Naudan jauhelihaa

Sipulia

Suolaa

Valkopippuria

Kanelia

Kokonaisia maustepippureita

Lihalientä

Makaroneja

Voita.

Kuullota sipulit. Paista jauheliha, mausta suolalla ja valkopippurilla. Keitä makaroneja pari minuuttia ja lihaliemi. Voitele uunivuoka voilla ja lisää sinne sipulit, jauheliha ja makaronit. Lihalientä niin että peittyy lähes kokonaan, sekaan vähän kanelia ja maustepippurit.

Uuniin n. 200 astetta n. 20-30 min.

Jos ja kun makaronilaatikko on lisäkeruoka, niinkuin se ennenvanhaan  pidoissa oli, siihen ei todellakaan tule ollenkaan lihaa.

Se tehdään makaroneista ja munamaidosta, ja syödään lisäkeruokana lanttulaatikon ja porkkanalaatikon tapaan.

Vierailija
17/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joululaatikko on pelkistetty versio tavallisesta, vain makaronia ja kermaa tai munamaitoa sekä suolaa. 

Vierailija
18/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joululaatikko on pelkistetty versio tavallisesta, vain makaronia ja kermaa tai munamaitoa sekä suolaa. 

Olen Pirkanmaalta, ja täällä ei ole kyllä koskaan laitettu suolaa joulumakaronilaatikkoon. Että en sitten tiedä, missä muka laitettaisiin.

Vierailija
19/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Naudan jauhelihaa

Sipulia

Suolaa

Valkopippuria

Kanelia

Kokonaisia maustepippureita

Lihalientä

Makaroneja

Voita.

Kuullota sipulit. Paista jauheliha, mausta suolalla ja valkopippurilla. Keitä makaroneja pari minuuttia ja lihaliemi. Voitele uunivuoka voilla ja lisää sinne sipulit, jauheliha ja makaronit. Lihalientä niin että peittyy lähes kokonaan, sekaan vähän kanelia ja maustepippurit.

Uuniin n. 200 astetta n. 20-30 min.

Joulumakaronilaatikko ei ole liha-makaronilaatikkoa. Se on pelkkää makaronilaatikkoa. Marttojen ohje on sikäli oikea.

Voi olla.

Tuo on mummoni ohje ja tuota syöty aina hänen pöydässään. Itä-Suomessa ainakin makaronilaatikko tarkoittaa lihallista makaronilaatikkoa.

Vierailija
20/29 |
15.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

750g täysjyvämakaroneja

600g sipulia

4 kananmunaa

800g jauhelihaa

maitoa 1,2l

pitsamaustetta

mustapippuria

Suolaa oman maun mukaan

Pinnalle sitten Aura-juustoa ja Emmental-juustoraastetta

N. tunti uunissa 200 astetta keskitasolla

Tästä tulee aika tuhti annos, jota voi syödä monta päivää

Nam!👅

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan yksi