Tein vieraille täytekakun jonka kerma korvattiin kasvirasvavaahdolla. Kukaan ei huomannut mitään.
Kommentit (76)
Totta, soijakerma menee täydestä ja tulee vieläpä todella kestävä vaahto.
Ihan varmasti huomasivat, mutta tapaatko sinä kylässä valittaa, jos kakku maistuu oudolle?
Mistä tiedät, etteivät huomanneet? Jos syön itse kylässä jotain vähän epämiellyttävän makuista, kiitän silti aina ja kehun kysyttäessä enkä näytä ulos, etten tykkää. Pidän tätä ihan normaalina toimintana.
Minä olen varmaan kymmenen vuotta korvannut. Ja jos jotain häiritsee, niin tekee itselleen paremmat kakut. Kukaan täysjärkinen ihminen ei kommentoi kyläpaikan tarjottavia kuin kehumalla.
Kyllä mun vanhemmat sanovat jos ruuassa on joku uusi mauste tms. siksi uskon etteivät huomanneet mitään eroa soijakermavaahdossa. Kokeilkaa itse.
Meinaat, että joku kiljaisisi kahvipöydässä, että mitä hiivattia tässä on päällysteenä?
Ehkä sitten sun tutut.
Tämä on vähän sama juttu, kun jotkut tulevat esim. hääjuhliin arkisesti pukeutuneina ja sitten luulevat, ettei kukaan mitään huomannut, kun eivät kommentoineet mitään.
Niinpä.
Joku kävi kuitenkin jääkaapilla ja näki ovessa vaahtotuhruisen spraypullon.
Kasvirasvavaahto ainesosat:
Vesi, kokonaan kovetettu kasviöljy (kookos- ja rapsi), maltodekstriini, sokeri, emulgointiaineet (E472e, E435), stabilointiaineet (E464, ksantaanikumi), happamuudensäätöaine (kaliumhydroksidi), suola, aromi, väri (karotenoidit).
Vispikerma ainesosat:
Kerma
Tarjosin töissä vegaanikaverille pekonisuolaa, jota itse ripottelin tofukuutioideni päälle. Hyvin näytti maistuvan.
ei taida olla ihan OK syöttää salaa ruokia/aineita esimerkiksi allergioiden takia…
Minä olen tehnyt paljon kakkuja, joihin olen laittanut päälle noita kasvisrasvavaahtoja. Kyllä sen eron huomaa. Voi olla, että niihin tottumaton ei tiedä, että se erilainen maku ja rakenne johtuu siitä, ettei kyseinen tuote ole ensinkään kermaa. Eihän ne feikkikermat ole edes saman värisiä kuin oikea.
Joskus on vaan pakko laittaa feikkiä, kun kakkua tulee syömään maitoallergikko. Ei se niin pahaa ole, etteikö sitä pystyisi normaali ihminen syömään.
Vierailija kirjoitti:
Joku kävi kuitenkin jääkaapilla ja näki ovessa vaahtotuhruisen spraypullon.
Minä en ole ikinä laittanut kasvisrasvavaahtoa kakun päälle mistään spraypullosta. Aina olen itse sen vaahdon vatkannut ja maustanut.
Vierailija kirjoitti:
Tarjosin töissä vegaanikaverille pekonisuolaa, jota itse ripottelin tofukuutioideni päälle. Hyvin näytti maistuvan.
Miten tämä liittyy asiaan? Eihän sellaisia ihmisiä ole, jotka eivät kasvisruokaa söisi.
Eipä sitä viitsi huomauttaa. Syöhän tuota vaikka ei mikään kovin erikoinen kakku olisikaan.
Ensinnäkin, minulla menee vatsa kuralle noista, en huutele kahvipöydässä. Toisekseen kyllä sen huomaa mutta on kohteliasta pitää mölyt mahassa tästäkin.
Jaa.