Tekisittekö kermavaahtoa kuohukermasta jonka parasta ennen -päiväys ollut 2.2.?
Uskallanko tehdä vai saanko jonkun kuolemantaudin?
Kommentit (20)
Kerma ei pilaannu mitenkään salakavalasti, sen kyllä huomaa jos pilalla on! Itse arvioin hajun ja maun ja jos ne ovat normaalit niin kaikki ok. Kerma säilyy yllättävän kauan.
Käyttäisi, jos haisee ja maistuu normaalille. Kyllä sen huomaa, jos on pilalla.
Ei taida tulla purkista ulos enää.
Mulla oli 13.2. päivätty kuohukerma ja oli jo hiukan paakkuuntunut 15.2., vaikka meillä on jääkaappi niin kylmällä että esim maitoa pystynyt vielä hyvin juomaan pari päivää ylikin. En tiedä sitten onko jossain vaiheessa joku kylmäketjun katkeama käynyt aiemmin mutta ei ainakaan meidän taholta. Minäkin sanon että haista ja katso.
EN tekisi. Kyllä se on auttamattomasti liian vanhaa. Muutama päivä vanhasta avaamattomasta purkillisesta toki, mutta tuostahan on jo 2 viikkoa.
Taviskermaa en käyttäisi, ja se todennäköisesti olisi jo purkissa aika paakkuiseksi mennyt. Vähälaktoosista versiota käyttäisin aika lailla huoletta, jos siinä ei mitään muutoksia hajussa tai ulkonäössä olisi.
Ettekö te ihan oikeesti osaa käyttää omaa maalaisjärkeä mihinkään? Ite oon 14v, ja mun ei tarvii kysyä jokasta asiaa täällä netissä. Käytän omia aivoja. Paitsi pakko kyl sanoo et hyvät naurut saa näitä naurettavuuksia lukemalla.
voi olla, ettei siitä tuu hyvää vaahtoa. käytä pannukakkuun tai leipomiseen.
[quote author="Vierailija" time="17.02.2015 klo 15:53"]
Mulla oli 13.2. päivätty kuohukerma ja oli jo hiukan paakkuuntunut 15.2., vaikka meillä on jääkaappi niin kylmällä että esim maitoa pystynyt vielä hyvin juomaan pari päivää ylikin. En tiedä sitten onko jossain vaiheessa joku kylmäketjun katkeama käynyt aiemmin mutta ei ainakaan meidän taholta. Minäkin sanon että haista ja katso.
[/quote]
Kerma välillä paakkuuntuu vaikka olis ihan tuoretta ja hyvää. Se kun on rasvaa. Pelkkä paakkuuntuminen ei kerro vielä mitään pilaantumisesta.
Tuu ap sit kertomaan miten kävi!!!!
Ei siitä mitään kuolemantautia saa, mutta maku voi olla jo vähän erikoinen. Meillä on noin vanhaa kermaa aika usein, kun on ostettu varalta kun kauppaan on niin pitkä matka eikä ole tullut käytettyä.
Laittaisin sen johon keitettävään tai paistettavaan, tai tekisin vaikka kinuskia.
Ap täällä, lopulta päädyin tekemään siitä kermavaahtoa ja vielä ainakin ollaan hengissä :D Oli ihan normaalin hajuista ja makuista, ja koostumuskin vaikutti ihan tavalliselta.
Jos avaamaton purkki ja olet kylmässä säilyttänyt, niin tekisin.
En missään nimessä. 2 viikkoa vanhaa kamaa jo.
Tietysti. Ensin haistan ja maistan ja jos ei vikaa ole niin eikun vatkaamaan.
Kokeileppa huvikses, luulen että tulee purkista yhtenä könttinä tai muuttuu voiksi viimeistään vatkatessa.
Oletko haistanut/maistanut? En tiedä miten noin vanha kerma vaahtoutuu. Ennen hapan kerma käytettiin pikkuleipiin. Tee siitä vaikka hanna-tädin kakkuja tms.
Itse olen ajatellut, että kermavaahto pilaantuu nopeammin kuin kerma purkissa, koska vaahdossa on niin paljon pinta-alaa reagoimaan ilman kanssa. Kai se kermakin pilaantuu helpommin ilman kanssa tekemisissä ollessaan? Viisaammat saa korjata! Jos siis 2 viikkoa vanha kerma ei vaikuta hapantuneelta, niin kaipa siitä voi vaahtoa tehdä, mutta sitä vaahtoa en enää säilyttäisi edes huomiseen. Mieluummin käyttäisin vanhan kerman johonkin kuumennettavaan ruokaa, sitäkään en säilyttelisi.
Oikeasti minulta saattaisi mennä 2 viikkoa vanha kuohukerma avaamattomana roskiin, vai saako kuohukermaa iskukuumennettuna pitkään säilyvänä versiona? Jos alunperin on kuukausien säilyvyys, en vielä parista lisäviikosta pahemmin huolestu - vaan haistan ja maistan ja hyväksi todetun käytän (mieluiten kuumennettuna).