Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi mun sämpylöistä tulee laakeita lättyjä?

Vierailija
08.02.2015 |

Ei semmoisia pyöreitä palloja?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
08.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian vähän jauhoja/ liikaa (ei vajaa puoli tuntia ok) tai liian vähän kohotusta (taikina+leivottuna)/ liian vähän taikinan vaivaamista ->huono sitko.

Olisko joku noista?

Vierailija
2/4 |
08.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita enemmän jauhoja eli vähä kovempi taikina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
08.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista laittaa hiivaa taikinaan. Toisinaan se saattaa unohtua, eikä taikina kohoa kuohkeaksi.

Jos käytät tuorehiivaa, taikinaan sekoitettavan nesteen pitää olla kädenlämpöistä, mutta kuivahiivan kanssa 42-asteista. Kohota taikina lämpimässä paikassa. Älä käytä taikinaan liian kuumaa nestettä, se polttaa hiivan kuoliaaksi. 

Jos kuitenkin haluat käyttää kylmää vettä tai haluat kohottaa taikinan kylmässä, kohota taikinaa vähintäänkin yön yli.

Jos lisäät jauhoja enemmän kuin ohjeessa sanotaan, kuten täällä joku tuossa ylempänä kehoitti, saat kovia kikkareita. Taikina voi olla löysääkin, silloin käytät sämpyöitä muovatessa vähän reilummin jauhoja, ettei se tartu leivonta-alustaan eikä käsiisi. 

 

Vierailija
4/4 |
08.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista kohottaa sämpylätaikinaa ennen sämpylöiden tekoa. Kohota sämpylöitä ennen paistamista lämpimässä, vedottomassa paikassa. 

Mitä jauhoja käytät? Ohrassa ja rukiissa on huonosti sitkoa ja siksi kohoavat huonosti.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi kolme