Mikä on paras valurautapannu?
Haussa iso pihvikastikkeen tekoon ja pieni munakkaalle.
Kommentit (11)
Hyvä valurautapannu on hyvin hoidettu valurautapannu. Kierrätyskeskuksesta löytyy väärin hoidettuja, ruostuneita valurautapannuja. Ne maksavat muutamia euroja,myös laatumerkkejä joukossa, ja ne saa oikeilla hoito-ohjeilla entiseen kuntoonsa.
No pitää katsoa kierrätyksestä myös. On siis lahjaksi menossa ja uuden olin aikeissa ostaa äidilleni. Ap
Suomugrafiittivalutaudasta valmistettu. Pallografiitilla ei ole niin hyvä rasvan imeytymis kyky.
Vierailija kirjoitti:
No pitää katsoa kierrätyksestä myös. On siis lahjaksi menossa ja uuden olin aikeissa ostaa äidilleni. Ap
Uusi käsiteltävä samoin kun kirpparilta ostettu.
Onko ihan tyhmää antaa käytetty pannu? Itseäni ei haittaisi, mutta mietityttää vaan. Ap
Vala oma pannusi niin saat parhaan.
Opa kevyt valurautapannu ja munakkaalle teflonpannu.
Meillä on kolme valurautapannua: kaksi pinnoitettua Fiskarsin pannua, yksi pinnoittamaton Lodgen pannu. Fiskarsin pannuista toinen on ns. parila-/grillipannu.
Yleisesti ottaen tykkään eniten Lodgen pannusta: olen saanut tehtyä kunnon rasvapolton pohjalle, ja pinta on niin hyvä ettei siihen tartu mitään kiinni. Paistan sillä kananmunat, vaaleat lihat, letut jne. Fiskarsin grillipannua käytän, kun haluan parilaraidat lihaan tai kasviksiin, Fiskarsin "tavallista" pannua kun teen happamia ruokia (tomaatti, viinietikka, sitruuna jne.) koska Lodgen rasvapoltto voi hieman kärsiä hapoista.
Pannut pesen melko pian käytön jälkeen, hieman jäähtyneinä. Periaatteessa kuuma vesi riittää, mutta tarpeen vaatiessa käytän tiskiainetta. Joskus ja jouluna levitän varastoidessa hieman öljyä pintaan. Sanotaan, että valurautapannun rasvapolttoa voisi uusia silloin tällöin mutta itse en ole käyttänyt Lodgen pannua uunissa ainakaan vuoteen.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on kolme valurautapannua: kaksi pinnoitettua Fiskarsin pannua, yksi pinnoittamaton Lodgen pannu. Fiskarsin pannuista toinen on ns. parila-/grillipannu.
Yleisesti ottaen tykkään eniten Lodgen pannusta: olen saanut tehtyä kunnon rasvapolton pohjalle, ja pinta on niin hyvä ettei siihen tartu mitään kiinni. Paistan sillä kananmunat, vaaleat lihat, letut jne. Fiskarsin grillipannua käytän, kun haluan parilaraidat lihaan tai kasviksiin, Fiskarsin "tavallista" pannua kun teen happamia ruokia (tomaatti, viinietikka, sitruuna jne.) koska Lodgen rasvapoltto voi hieman kärsiä hapoista.
Pannut pesen melko pian käytön jälkeen, hieman jäähtyneinä. Periaatteessa kuuma vesi riittää, mutta tarpeen vaatiessa käytän tiskiainetta. Joskus ja jouluna levitän varastoidessa hieman öljyä pintaan. Sanotaan, että valurautapannun rasvapolttoa voisi uusia silloin tällöin mutta itse en ole käyttänyt Lodgen pannua uunissa ainakaan vuoteen.
kiitos vastauksestasi. Ap
Osta se Lodge, on amerikkalainen ja mm Motonetistä löytyy.
Valurauta on valurautaa, liekö noissa juuri eroja muuta kuin koossa ja kahvan materiaalissa.
Jos diivailla haluat, osta joku fiini merkki, kuten vaikka Le Creuset.