Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lämmitätkö sinä keitettyä riisiä?

Vierailija
02.02.2015 |

http://www.iltalehti.fi/terveys/2015020219134028_tr.shtml

Tämän mukaan ei saisi lämmittää. Itse olen lämmittänyt vuosia, enkä ole koskaan sairastunut.

Kommentit (33)

Vierailija
1/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

jep. lämmitän. ja lämmitän edelleenkin...

Vierailija
2/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämmitän. Jatkossakin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En. Koskaan ei ole niin kiire, ettenkö ehtisi keittää uutta. 

Vierailija
4/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakkohan se on, jos tekee vaikka risottoa pariksi-kolmeksi päiväksi.

Vierailija
5/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu ja lämmitän jatkossakin. Taitaa tutkijoiden vatsat olla turhan hellänä, kun steriilissä ympäristössä joutuu tutkimaan tuommoisia juttuja.

Vierailija
6/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 20:32"]

En. Koskaan ei ole niin kiire, ettenkö ehtisi keittää uutta. 

[/quote]

Mistä alapeukut?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä pyrin keittämään sopivan määrän, mutta aina välillä jää yli. Kyllä minä sen seuraavana päivänä kuumennan, yleensä voissa paistinpannulla. On ollut hyvää eikä kukaan ole siitä sairastunut. Mutta niin kuin siinä jutussa sanottiin, tärkeää on jäähdyttää riisi nopeasti ja säilyttää se kylmässä ja umpinaisessa astiassa, ettei se ota makuja muista jääkaapissa olevista ruoka-aineista.

Vierailija
8/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 20:37"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 20:32"]

En. Koskaan ei ole niin kiire, ettenkö ehtisi keittää uutta. 

[/quote]

Me ei tykätä ruuan poisheittämisestä. Kyse ei ole kiireestä vaan säästeliäisyydestä ja vastuusta. (Itse en kyllä alapeukuttanut.)

Mistä alapeukut?

[/quote]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämmitän todellakin. Joskus teen siitä esimerkiksi riisi-papu- tai riisi-lihapalleroita. Joskus paistan kasvisten sekaan, paistinöljy mehevöittää hieman kuivettuneen ennestään jo kerran keitetyn riisin. 

Mutta välillä tosiaan tahallaan keitän riisiä seuraavankin päivän tarpeiksi, jos on tarkoitus tehdä jotain kasvispullia tai -pihvejä esimerkiksi joihin haluan käyttää valmiiksi keitettyä riisiä. Ja näin aion tehdä jatkossakin.

Vierailija
10/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen lämmittänyt, paistanut jne. seuraavana päivänä ja jopa sitä seuraavana. Koskaan ei ole tullut vatsaoireita, ei edes silloin kun riisi on jäänyt pöydälle useammaksi tunniksi.

Japanissa vievät muuten aamulla vastakeitettyä riisiä mukanaan evääksi kouluun ja työpaikalle, ja syövät sen puoliltapäivin. Joka päivä, myös kesällä. Ilman ongelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin olen joskus täällä samaa kysellyt, kun useasta lähteestä olen lukenut tuosta, bacillus cereus on tuo basilisko joka riisissä paljolti väijyy.

Joo ja kyllä lämmitän itse, mutta olen erittäin tarkka nopean jäähdytyksen suhteen kaikissa ruoissa, eivät turhaan meillä hellalla vanu.

Vierailija
12/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sushiriisi kuuluu säilyttääkin huoneenlämmössä vaikka seuraavaan päivään asti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikäpä ei nykyään olisi vaarallista.

Vierailija
14/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aikanaan asuin intiassa, ja siellä opin, ettei saa lämmittää. Suomessa kyllä syön useammankin päivän vanhaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
16/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 20:34"]

Pakkohan se on, jos tekee vaikka risottoa pariksi-kolmeksi päiväksi.

[/quote]

Keitetystä pitkästä riisistä risottoa? Se ei ole kyllä risottoa nähnytkään. Annas kun arvaan, sekaan herne-maissi-paprikaa?

Vierailija
17/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 20:38"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 20:37"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 20:32"]

En. Koskaan ei ole niin kiire, ettenkö ehtisi keittää uutta. 

[/quote]

Me ei tykätä ruuan poisheittämisestä. Kyse ei ole kiireestä vaan säästeliäisyydestä ja vastuusta. (Itse en kyllä alapeukuttanut.)

Mistä alapeukut?

[/quote]

[/quote]

Säästeliäisyydestä? Jos laittaa tähteet roskikseen, siinä heitetään pois ehkä kolmen sentin arvosta riisiä. 

Tiesin, että palstamammat ovat pienituloisia, mutta tuo menee jo naurettavuuksiin. Miksei vain syödä herkullista, aromikasta, vasta kypsennettyä riisiä?

Vierailija
18/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entäs karjalanpiirat? Säilyvät ties miten pitkään.

Vierailija
19/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on maannut nyt 5h hellalla. Makaa useastikkin juuri tehtynä tuon verran ja siitä jääkaappiin. Ikinä ei ole mitään tullut. Kohta lämmitän lisää nam! Syödään sitä vielä ylihuomennakin jos on. Kanat seisoi kerran yön ylikin eikä ollut mitään. En muutenkaan ole ikinä kipeä.

Vierailija
20/33 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis bakteeri kuolee keitettäessä, mutta itää 30-40 asteessa? Eikö se ole kuollut jo keitettäessä?

 

ja kuka hullu lämmittäisi keitetyn riisin keittämällä sitä 30min.