Onko "puikulat ja poronkäristys" liian arkista häihin?
Joooo ja kalavaihtoehto sekä sille suvun ainoalle vegaanille oma juttu. Tämä ois meille edullisin vaihtoehto, mutta onko joku paisti tai pihvit parempi? Tai se makaronilaatikko? :D
Kommentit (80)
Yhdelle vegaanille en alkaisi erikseen ruokia laittaa, syökööt salaattia jos ei oikea ruka kelpaa.
Kunhan se käristys on tehty kunnon porosta, eikä kaupan jänne-klimppipakasteesta.
Käristys on oikein hyvä, paitsi jos häät on lapissa. Sit se on ihan arkiruoka.
Minusta puikulat sellaisenaan kuulostaa liian arkiselta. Jos olisi vaikka muusina tai paahdettuna niin menisi poronkäristyksen kanssa juhlaruuasta. Kunhan poronkäristys on hyvin tehtyä.
Tuoretta rieskaa oikean voin kanssa kylkeen.
Vierailija kirjoitti:
Yhdelle vegaanille en alkaisi erikseen ruokia laittaa, syökööt salaattia jos ei oikea ruka kelpaa.
Ajattelit, että tofupalan paistaminen pannulla pari minuuttia puikulaperunojen pariksi on mieletään terveelle ihmiselle suuri ponnistus?
Kyllä mulle maistuis! Varsinkin jos hyvin tehty, eikä tosiaan mitään saksanhirven teurasjätettä.
Muusi pitää olla, siis puikulamuusi. Ihan parasta poronkäryn kanssa. Ja kyllä täällä Lapissakin voi häissä olla poronkäristystä 🙂
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että puikulaperuna on sellaisenaan liian jauhoista ja kuivaa. Muusina mieluummin.
Juuri siksi lainausmerkeissä, että muusina puikulat yleensä syödäänkin ja niin kai nytkin. Lapissa kyllä ja siksipä juuri, kun poroa löytyy omasta takaa (ja niitä perunoita). Lisäksi tietysti kunnon salaattipöytä ja erikseen sitten iltapalat yms. Ap
No millä tavalla poronliha olisi arkisempaa kuin naudan tai porsaan liha? Kaikkia kolmea joissain kodeissa syödään arkenakin. Käytännössä mikään ruoka ei ole pelkästään juhlaruokaa.
No ei ole. Tosin muusin kannalla olen minäkin, mutta teidän häät ja päivä. Tarjoatte mitä haluatte ja mihin budjetti riittää 👍🏻
Vierailija kirjoitti:
Minusta puikulat sellaisenaan kuulostaa liian arkiselta. Jos olisi vaikka muusina tai paahdettuna niin menisi poronkäristyksen kanssa juhlaruuasta. Kunhan poronkäristys on hyvin tehtyä.
Enpä tiennytkään, että peruna muuttuu juhlaruuaksi, kun sen survoo tai paistaa. Aina oppii jotain uutta. Huomenna meillä onkin juhla-ateria, kun on muussia ja nakkeja tarjolla :D
Muista puolukat. Entä lakkahillo tai muu juhlava vaikka jälkkärin kanssa? Yhdeksi vaihtoehdoksi.
Vegaaniruokaa voisi olla vähän enemmänkin, salaatti ainakin tervetullutta. Joku voi kuitenkin ottaa kasviksia.
Meillä poronkäristys on arkiruokaa(kin), mutta ei se olisi este tarjota sitä häissä. Tärkeintähän juhlaruuassa on, että se maistuu juhlaväelle hyvin. Yleensä tavallisemmat ruuat tekevät paremmin kauppansa kuin erikoiset "juhlavat" piperrykset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta puikulat sellaisenaan kuulostaa liian arkiselta. Jos olisi vaikka muusina tai paahdettuna niin menisi poronkäristyksen kanssa juhlaruuasta. Kunhan poronkäristys on hyvin tehtyä.
Enpä tiennytkään, että peruna muuttuu juhlaruuaksi, kun sen survoo tai paistaa. Aina oppii jotain uutta. Huomenna meillä onkin juhla-ateria, kun on muussia ja nakkeja tarjolla :D
En kirjoittanut, että menisi nakkien kanssa juhlaruuasta, vaan poronkäristyksen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta puikulat sellaisenaan kuulostaa liian arkiselta. Jos olisi vaikka muusina tai paahdettuna niin menisi poronkäristyksen kanssa juhlaruuasta. Kunhan poronkäristys on hyvin tehtyä.
Enpä tiennytkään, että peruna muuttuu juhlaruuaksi, kun sen survoo tai paistaa. Aina oppii jotain uutta. Huomenna meillä onkin juhla-ateria, kun on muussia ja nakkeja tarjolla :D
En kirjoittanut, että menisi nakkien kanssa juhlaruuasta, vaan poronkäristyksen kanssa.
Kirjoitit, että peruna muuttuu juhlaruuaksi, kun se muussataan tai paistetaan. Poronkäristyksen kanssahan se kokonainen perunakin olisi tarjottu :D
Ei ole, hyvää on ja varmasti sopii tilaisuuteen yhtä hyvin kuin muutkin ns. juhlaruuat.