Ravintolat etsivät nyt epätoivoisesti työntekijöitä – ”On maksettava vähimmäispalkkoja enemmän, että työntekijöitä löytyy”
On kieltämättä outoa että tietyillä aloilla kysynnän ja tarjonnan laki ei lainkaan päde.
Kommentit (141)
Päteehän se. Otsikkosihan sen todistaa.
Ei kiitos enää ravintola-alalle. Vaihdoin alaa koronan vuoksi ja palkkani nousi tonnilla! En mistään hinnasta enää palaa samalle alalle, luulin että oli normaalia olla työpäivän aikana syömättä ja käymättä vessassa koska kiire oli niin kovaa..
N30
Monet huomasivat ettei työnteko kannata kun muutenkin pärjää ihan mukavasti.
Kyllä kysynnän ja tarjonnan laki toimii. Ravintoloiden on vain pyydettävä enemmän hintaa ruuasta, jotta voivat palkata työntekijöitä suuremmalla palkalla töihin.
Seurataan vahvasti amerikan jalanjälkiä... Kohta täälläkin ihmetellään missä tavarat on hyllyistä, senhän piti koskettaa vain brexittiä?
Täytyyhän ravintoloitsijan saada miljoonatulonsa jostain.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä kysynnän ja tarjonnan laki toimii. Ravintoloiden on vain pyydettävä enemmän hintaa ruuasta, jotta voivat palkata työntekijöitä suuremmalla palkalla töihin.
Tai sitten voisi ajatella, että on reilumpaa, että työntekijät saavat kovasta työstään kunnollisen korvauksen ja omistaja hiukan pienemmät voitot.
Eikö saa enää riistää työntekijää?
Huono ala. Jatkuva kiire ilman kunnon taukoja ja palkka työn kuormittavuuteen nähden huono.
Monella työkaverilla on päihdeongelmia, lisäksi muutama tarjoilija syö ns. Kuormasta eivätkä edes häpeile mainettaan.
Onneksi on kohta pidempi loma.
Vierailija kirjoitti:
Huono ala. Jatkuva kiire ilman kunnon taukoja ja palkka työn kuormittavuuteen nähden huono.
Monella työkaverilla on päihdeongelmia, lisäksi muutama tarjoilija syö ns. Kuormasta eivätkä edes häpeile mainettaan.
Onneksi on kohta pidempi loma.
Eli asiakas saa vajaan soppalautasen, kun tarjoilijankin pitää syödä jossain välissä?!
Ravintola-alakin tutustuu kysynnän ja tarjonnan lakeihin.
Suomen verotus. Ylimpään tulodesiiliin pääsee noin 5000e palkalla. Tästä jää käteen tuntikorvauksena luokkaa 20e.
Keskihintainen illallinen juomineen maksaa sen 20-30e. Eli jopa ylimmän 10% palkoilla siihen menee yli tunnin tienestit.
Mediaanituloisen pitääkin tehdä pari-kolme tuntia töitä syödäkseen yksi ateria.
Verokiila on ihan liian jyrkkä jotta ihmisillä olisi varaa käyttää palveluja, edes hyvillä palkoilla. Samoin pienet tuloerot vaikeuttavat tätä, kun juuri kukaan ei oikeasti tienaa hyvin vaan kaikki kitkuttaa.
Jos työnantaja maksaa alinta mahdollista työehtosopimuksen mukaista palkkaa, niin se on vähän niinkuin sanoisi, että "maksaisin vielä tätäkin vähemmän, jos vain voisin."
Ymmärrän. Kukaan ei jaksa tai halua palvella känniääliöitä ja suomijuoppoja.
Työkeikka yöllä 2-4 h joo. Työmatkat 1 h suuntaansa ja yöllä vaikea päästä kotiin. Palkka joku kymppi tunnilta ja parin euron yölisä.
Liian moni huomasi että työttömänä saa yhtä paljon
Sukulaiseni siirtyi ravintolasta töihin kauppaan Koronan vuoksi.
Ihmettelee nyt miksi on pitänyt ravintola-alaa jotenkin hienona et on jaksanut olla siellä töissä monet vuodet. Kaupassa pääsee kuulemma niin paljon helpommalla. Päivätyö ja asiakkaat ei vänkää ja v-tuile.
Tehkää lisää pizza-automaatteja, niin ei ole tätä ongelmaa.
Jos jollain alalla ei ole kunnon palkkaliukumia, sillä ei ole työvoimapulaa.
Paitsi jos työnantajilla on kartelli.