Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten teet jauhelihakastikkeesi?

Vierailija
29.12.2014 |

meillä lapset tykkää eniten, kun teen ruskean kastikkeen, eli ruskistan jauhot voissa ja maustan.

Itse taas tykkäisin enemmän tomaattikastike-pohjaisesta jauhelihakastikkeesta.

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan jauhelihan ja sipulin, päälle jauhoja, ruskistelua vielä sopivasti ja sitten maustan oreganolla ja suolalla. Ei muuta.
Lapseni eivät tykkää tomaattipohjaisesta ja toinen on allerginen monille mausteille.
Edullistakin on tuolleen. ;)

Vierailija
2/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuule kun mä en tee jauhelihakastiketta. Ei se yhteiskunta pyöri niin, että kaikki on vaan kotona ja tekee jauhelihakastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan jauhelihan ja sipulin, sitten vettä + jauhoja sekaisin ja pannulle. Kohta hieman lisää vettä. Maustan.

Vierailija
4/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun jauhelihakastikkeeseeni tulee myös kermaa, mutta ei jauhoja.

Vierailija
5/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 09:35"]

Kuule kun mä en tee jauhelihakastiketta. Ei se yhteiskunta pyöri niin, että kaikki on vaan kotona ja tekee jauhelihakastiketta.

[/quote] Tekeekö kotiavustajasi sen? Oletko harkinnut opettelevasi hallitsemaan ne perustaidot, jotka muut ns. "normaalit" , ei-uusavuttomat aikuiset hallitsevat? 

Vierailija
6/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan jauhelihan ja sipulin. Lisään ruokalusikallisen jauhoja ja ruskistan niitä. Lisään vähän vettä ja lihaliemikuution ja 4dl tomaattimurskaa. Jos ei tomaattimurskaa niin ketsuppia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan jauheliha. Siirrän sivuun. Sit ruskistan jauhot+voi ja lisään vrttä. Lisään 3 sipulia kerman joukkoon. Ja lihaliemikuution. Sen jälkee heitän jauhelijatnja sipulia ja annan hautua. Tykkään ku sipuli lisätään viimeseks.

Vierailija
8/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan jauheliha, sipulin, valkosipulin sekä muut mausteet. Lisään pieniksi pilkottuja porkkananpalasia ja joskus sieniäkin (tai esim. säilöttyä paprikaa). Lisään vähän vettä. Siinä vaiheessa , kun porkkanat ovat "narskuvia eli syöntikelpoisia, mutta ei vielä mössöä) lisään ranskankerman, sekoitan kunnes seos on kauniin värinen ja tasainen.  Ripotttelen päälle tuoretta persiljaa.

Ranskankerman voi ostaa maustettunakin, jos kaipaa esim tomaatin makua mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 09:46"]

[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 09:35"]

Kuule kun mä en tee jauhelihakastiketta. Ei se yhteiskunta pyöri niin, että kaikki on vaan kotona ja tekee jauhelihakastiketta.

[/quote] Tekeekö kotiavustajasi sen? Oletko harkinnut opettelevasi hallitsemaan ne perustaidot, jotka muut ns. "normaalit" , ei-uusavuttomat aikuiset hallitsevat? 

[/quote]

 

Todellakitodellakitodellakitodellaki!

Vierailija
10/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan jauhenlihan, pekonin ja sipulit. Sekaan pari purkkia (chili)tomaattimurskaa. Oregano, basilika, ketsuppi löräys, vähän sinappia ja mustapippuria. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan jauheliha, sipulin, valkosipulin sekä muut mausteet. Lisään pieniksi pilkottuja porkkananpalasia ja joskus sieniäkin (tai esim. säilöttyä paprikaa). Lisään vähän vettä. Siinä vaiheessa , kun porkkanat ovat "narskuvia eli syöntikelpoisia, mutta ei vielä mössöä) lisään ranskankerman, sekoitan kunnes seos on kauniin värinen ja tasainen.  Ripotttelen päälle tuoretta persiljaa.

Ranskankerman voi ostaa maustettunakin, jos kaipaa esim tomaatin makua mukaan.

Ja viittauksena uusavuttoman numero kolmosen viestiin  - olen työssäkäyvä , perheellinen nainen, joka tekee paljon myös hyväntekeväisyyttä eli mm. autan kaltaisisasi, joilta on elämänhallinta ja perustaidot hukassa. Älä häpeä. Et ole ainoa lajiasi.

Vierailija
12/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joko perus ruskeakastike tai sit ruokakerma, sulatejuusto ja tomaattimurska. Jälkimmäinen älyttömän hyvää ja lapsetkin tykkää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 09:35"]Kuule kun mä en tee jauhelihakastiketta. Ei se yhteiskunta pyöri niin, että kaikki on vaan kotona ja tekee jauhelihakastiketta.
[/quote]
:D

Ruskistan jauhelihan ja sipulin. Laitan mausteita ja valkosipulin. Sitten tomaattimurskaa tölkillinen tai pari. Annetaan hymyillä hetken aikaa. Hyvää.

Vierailija
14/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 09:55"]

[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 09:35"]Kuule kun mä en tee jauhelihakastiketta. Ei se yhteiskunta pyöri niin, että kaikki on vaan kotona ja tekee jauhelihakastiketta. [/quote] :D Ruskistan jauhelihan ja sipulin. Laitan mausteita ja valkosipulin. Sitten tomaattimurskaa tölkillinen tai pari. Annetaan hymyillä hetken aikaa. Hyvää.

[/quote]

 

Aaaaaivan! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakistan jauhelihan, sekaan jauhoja, hieman vettä , mausteita, sinappia, soijaa, lihalientä ja kermaa. Nam!

Vierailija
16/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerron kotiapulaiselle, että tänään pitää olla jauhelihakastiketta.

Vierailija
17/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihakastikkeen teen ihan perus ruskeaan kastikkeeseen ja maustan +ketsuppi tai joskus kun villiksi heittäydyn laitan ketsupin sijasta sinappia! OAO

Pasta-/bolognesekastike on meillä ihan asia eri :) sekin uppoaa.

Vierailija
18/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä mausteita käytätte?

Vierailija
19/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 10:17"]

Mitä mausteita käytätte?

[/quote]

 

Ketsuppi, sinappi, kurkkusalaatti. Paprika, meirami, salvia, sahrami, kurkuma, fenkoli, pomeranssi, korianteri, pallisanteri, salamanteri...

Vierailija
20/25 |
29.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaksi erilaista tapaa ja kaksi erilaista ruokaa:

 

Kummatkin alkavat kuullottamalla sipulin ja valkosipulin tilkassa öljyä ja sitten niiden kanssa ruskistaen jauhelihan. Yleensä lisään myös porkkanaraastetta molempiin versioihin.

Kastike 1: Lisätään hiukan jauhoja ja pyöritellään ne jauhelihan joukkoon. Sitten lisätään vettä ja mausteita ja/tai lihaliemikuutio. Viimeistellään halutessa tilkalla ruokakermaa, mutta ei ole pakko. Syödään perunoiden ja keitettyjen vihannesten kanssa.

Kastike 2: Tähän versioon rutkasti enemmän valkosipulia, mutten sama. Ruskistetun jauhelihan joukkoon 1-2 purkkia tomaattimurskaa. Rutkasti mausteita, kuten mustapippuria, basilikaa ja oreganoa. Keitellään kasaan rauhassa. Syödään pastan kanssa.