kinkun paistosta
Kommentit (16)
Aina itse tehnyt pussissa, näin ymmärtääkseni kaikki paistaa?
Apua, en tiedä itsekkään miten paistaa
En ole koskaan paistanut pussissa. Mutta alla olevalla uunipellillä pitää olla koko ajan vähän vettä että psyy kosteana.
En paista. Tykkään "kuivakkasata" kinkusta, jossa kunnon paistopinta. Olen paistanut myös pussissa, mutta en tykännyt niin paljon. Nämä näitä makuasioita. Alapellin pesu ei rassaa tai uunin yleensäkään.
Ilman pussia ehdottomasti, jotta pinta hieman kuivahtaa ja enimmät nesteet valuvat pois. Kokeilin pussia joskus; en enää ikinä käytä pussia, on meinaan maku sen verran parempi. Itsepuhdistuvat uunit kaipaavat vaan pikkupyyhkäisyn ja leivinuuni ei sitäkään! Nam, nam!
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 13:22"]
Ilman pussia ehdottomasti, jotta pinta hieman kuivahtaa ja enimmät nesteet valuvat pois. Kokeilin pussia joskus; en enää ikinä käytä pussia, on meinaan maku sen verran parempi. Itsepuhdistuvat uunit kaipaavat vaan pikkupyyhkäisyn ja leivinuuni ei sitäkään! Nam, nam!
[/quote]
Tismalleen, ilman pussia: makoisampi liha!
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 13:23"]
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 13:22"]
Ilman pussia ehdottomasti, jotta pinta hieman kuivahtaa ja enimmät nesteet valuvat pois. Kokeilin pussia joskus; en enää ikinä käytä pussia, on meinaan maku sen verran parempi. Itsepuhdistuvat uunit kaipaavat vaan pikkupyyhkäisyn ja leivinuuni ei sitäkään! Nam, nam!
[/quote]
Tismalleen, ilman pussia: makoisampi liha!
[/quote]
Totta, mutta vaatii valelun tunnin parin päästä puolen tunnin välein, jotta on mehukas, riistapaisti eritoten!
On joskus kokeiltu pussia ja olen taipuvainen mielipiteeseen että ilman mennään tänäkin vuonna. Olihan se hirveä saada ne liemet kivasti sieltä pussista pois, ja sittenhän se repesi, ja kinkun alaosan pinta märkää mössöä.
Laitan kinkun ritilälle, alle uuninpannun jonka päällä vielä vähän pienempi uunivuoka, johon se neste valuu, veden sekaan, ja on helppo siitä sitten kaataa.
Ilman pussia koska paistan kinkun leivinuunissa. Kinkku ritilälle ja ritilä pellin päälle jossa vettä. Vettä lisätään välillä pellille.
Leivinuunissa ilman pussia 82°. Sähköuunissa ollaan yleensä tehty myös ilman pussia, mutta jätetty siihen 75°. Asteet siis possun lämpötiloja.
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 13:27"]
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 13:23"]
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 13:22"]
Ilman pussia ehdottomasti, jotta pinta hieman kuivahtaa ja enimmät nesteet valuvat pois. Kokeilin pussia joskus; en enää ikinä käytä pussia, on meinaan maku sen verran parempi. Itsepuhdistuvat uunit kaipaavat vaan pikkupyyhkäisyn ja leivinuuni ei sitäkään! Nam, nam!
[/quote]
Tismalleen, ilman pussia: makoisampi liha!
[/quote]
Totta, mutta vaatii valelun tunnin parin päästä puolen tunnin välein, jotta on mehukas, riistapaisti eritoten!
[/quote]
Ei tarvi valella, pitää vaan olla riittävän miedolla lämmöllä.
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 13:03"]
Aina itse tehnyt pussissa, näin ymmärtääkseni kaikki paistaa?
[/quote]
Olet ymmärtänyt sitten väärin.
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 13:18"]
En ole koskaan paistanut pussissa. Mutta alla olevalla uunipellillä pitää olla koko ajan vähän vettä että psyy kosteana.
[/quote]
Vesi on siksi, ettei se putoileva rasva kärtsää. Ei kosteuden takia.
jep, tulee ihan hyvä, ei kuivu eikä sottaa uunia, vaikka vuokakin on kyllä korkealaitainen.