*** Mikä v**tu näitä perheenäitejä vaivaa???
Olen jo useampaan kertaan katselut kaupassa, miten tomerat ja terhakat äitsylit ensin puristelevat ja sitten lappavat kaupassa näitä kotimaisia, kovia ja mauttomia, hailakoita tomaatteja kärryihinsä.
Vaikka samalla kilohinnalla olisi saatavana esim. kunnollisia paprikoita monenlaisen muotoisena ja värisenä, paprikoita, joissa on makua ja luonnetta.
Mikä ihme siinä on, että kotimaiset tomaatit ovat nykyään sitä mitä ovat?
Ja miksi niitä ostetaan? Ei tiedetä paremmasta?
Kommentit (15)
Se on lajikekysymys, Suomessa halutaan sellaisia tomaatteja, jotka pysyvät kiinteinä ja kovina ja kestävät kuljetukset. Puristelunkestäviä.
Maku on sivuseikka.
No minua vaivaa ainaski se, että yksi perheessä on allerginen paprikalle, itselläni se närästää ihan älyttömästi, vaikka hyvää onkin ja muut ei siitä tykkää. Niin että me vaan niitä tomaatteja sit ostetaan, haittaakse
Perheenäidit ovatkin ainoita jotka niitä puristelevat. Hohhoijaa nyt vähän yritystä näihin provoihin. Mitä sitä paisti se sinua liikuttaa jos joku haluaa syödä mauttomia tomaatteja, syö sinä vaan niitä paprikoitasi ja anna niiden syödä tomatteja ketkä haluavat. Pienet on sulla murheet.
Koska meidän kylän ainoassa puotipahasessa kaikki paprikat on aina homeessa. Ei näkyvästi, mutta kun siitä leikkaa palan vaikka leivän päälle niin maistuu homeiselle. Tomaattien kanssa voi käydä parempi tuuri.
Jospa vaikka kypsyttäisit niitä tomaatteja huoneenlämmössä pari päivää, muuttuvat paljon paremmiksi.
Kyllä suomalaiset tomaatit ovat kesällä niitä kaikkein maukkaimpia. Espanjalaiset tomaatit ovat juurikin hailakoita ja mauttomia.
Paprika aiheuttaa kamalaa närästystä :/ Etkö tiennyt?
No tämä perheenäiti puristelee tomaatteja, jotta en ota mätää tompskua pussiin. Paprikat jää useimmiten kauppaan koska sekä mies että lapsi ovat niille allergisia ja itse en juurikaan välitä paprikan mausta, ne vasta mauttomia ovatkin.
Tomaatti ja paprika on eri makuisia. Eri kasvi vaikka värit saattaa olla samat. Minä ihmettelen kun mammat ostaa ulkomaalaisia tuotteita kun hyviä suomaalaisia tuottajiakin on olemassa...vielä.
Ne tomaatit kyllä kypsyy ja pehmenee huoneenlämmössä ihaniksi. Luuleeko ap että pitäisi kovina syödä???
Minä ostan pikkutomaatteja muovirasiassa. Haistelen niitä ensin reikien kohdalta. Jos haju on houkutteleva, makukin on hyvä. Ostan vain suomalaisia pikkutomaatteja, ne ulkomaalaiset haisevat järjestään tosi pahoille. Isoja tomaatteja en juurikaan osta.
Itse olen pahasti allerginen paprikalle.. En pysty olemaan samassa tilassa tuoreen paprikan kanssa, ilman että iskee pahat oireet (silmät kutisee, henkeä ahdistaa, kurkkua kutittaa jne.). Taapero on myös allerginen paprikalle, ei kuitenkaan niin pahasti, kun itse olen ja mies ei voi sietää paprikan makua, maistuu kuulemma pahalta.
Talvella on ihan typerää ostaa kotimaisia mitäänsanomattoman värisiä ja mauttomia tomaatteja. Niiden kasvatus on paljon epäekologisempaa kuin tomaattien tuominen ulkomailta.
Totta kyllä on, että suomalaiset eivät tykkää kypsistä ja maukkaista tomaateista, mahdollisimman valjua ja raakaa pitää olla. Eihän täällä mikään muukaan saa maistua miltään.
Ostan pussillisen tomaatteja JA useita paprikoita. Lisäksi saatan jopa repäistä ja ostaa kurkkua. Ja ihan salaattiakin.
Tomaattien annan kypsyä huoneen lämmössä ja siirrän jääkaappiin, kun ovat kypsiä. Sitten seuraava satsi kypsymään ja syön niitä jääkapissa olevia.
taas puristellaan ja klähmitään tomaatteja, ettei vielä naapurin koira tuijottaisi?