Vierailija

Milloin kannattaa ottaa sulamaan jos aikoo syödä lounaaksi huomenna? Meneekö se sulana heti pilalle? Ei ole siis missään suojakaasussa pakkauksessa vaan ihan paljaaltaan. Vai tarviiko sulattaa vaan kannattaako jäisenä laittaa uuniin/pannulle?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (10)

Vierailija

*facepalm*

Ota se vaikka nyt sulamaan ja paistat sen huomenna. Ei se heti pilalle mene mutta pidä se kuitenkin jääkaapissa siihen asti kunnes alat valmistamaan sitä, mutta ota se kuitenkin noin puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ota nyt yöksi jääkaappiin (alkaa hitaasti sulaa) ja aamulla huoneen lämpöön, niin ehtii sulamaan kokonaan. Ja sitten pannulle/uuniin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi se tosiaan aina pitäisi sulattaa ennakkoon? Sulaahan se sitten uunissa!

Yksinkertainen ja lyhyt vastaus: Tuolla tavalla sen pilaa täysin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
*facepalm*

Ota se vaikka nyt sulamaan ja paistat sen huomenna. Ei se heti pilalle mene mutta pidä se kuitenkin jääkaapissa siihen asti kunnes alat valmistamaan sitä, mutta ota se kuitenkin noin puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.

Tämä on sitkeä uskomus. Mitään käytännön merkitystä sillä 30 minuutilla ei ole.

lähde: tiede

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
*facepalm*

Ota se vaikka nyt sulamaan ja paistat sen huomenna. Ei se heti pilalle mene mutta pidä se kuitenkin jääkaapissa siihen asti kunnes alat valmistamaan sitä, mutta ota se kuitenkin noin puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.

Tämä on sitkeä uskomus. Mitään käytännön merkitystä sillä 30 minuutilla ei ole.

lähde: tiede

Tiedätkö sinä edes miksi liha yleensä otetaan huoneen lämpöön ennen paistamista?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
*facepalm*

Ota se vaikka nyt sulamaan ja paistat sen huomenna. Ei se heti pilalle mene mutta pidä se kuitenkin jääkaapissa siihen asti kunnes alat valmistamaan sitä, mutta ota se kuitenkin noin puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.

Tämä on sitkeä uskomus. Mitään käytännön merkitystä sillä 30 minuutilla ei ole.

lähde: tiede

Tiedätkö sinä edes miksi liha yleensä otetaan huoneen lämpöön ennen paistamista?

Koska niin on tehty aina?

Vierailija

'Tiedemies on lukinnut häkkiin viisi apinaa. Häkissä on tikapuut, joiden huipulla on banaani. Ennen pitkää joku apinoista kiipeää tikapuille tavoitellakseen banaania. Heti, kun se on ottanut ensimmäisen askeleen tikapuilla, tulee katosta kylmä vesisuihku kaikkien apinoiden päälle.

Pian toinen apina yrittää samaa, ja tulos on sama: kylmä vesisuihku. Jos kolmas apina yrittää kiipeämistä, muut käyvät tämän apinan kimppuun välttääkseen kylmän vesisuihkun. Tikapuille ei kiivetä ja sillä hyvä.

Tiedemies sulkee vesihanan häkin ulkopuolella. Enää vettä ei tule, vaikka tikkaille kiipeäisikin. Apinat eivät vain tätä tiedä.

Yksi apinoista vaihdetaan sellaiseen, joka ei ole häkissä ennen ollut. Tämä uusi apina yrittää kiivetä tikkaille, mutta muut hyökkäävät sen kimppuun välttääkseen kylmän vesisuihkun. Tulokas oppii pian, että tikapuille ei kiivetä.

Muut apinat vaihdetaan yksi kerrallaan uusiksi apinoiksi. Kaikki nämä oppivat saman läksyn tikapuille kiipeämisestä. Pian häkissä on joukko apinoita, joista yksikään ei ole koskaan saanut vettä niskaansa. Uudet apinat eivät yritä tavoitella banaania kuin korkeintaan kerran. Kukaan ei tiedä, miksi tikapuille ei kiivetä, kukaan ei koskaan ole nähnyt kiipeämisestä muita seurauksia kuin muiden apinoiden vihan. "Näin meillä on aina tehty."'

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla