Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ahvenista keittoa - miten?

Vierailija
12.10.2014 |

Perheen miehet kävivät kalassa ja nyt on 4 ahventa, joista kuulemma pitäisi tehdä keittoa. Onko jollain hyviä vinkkejä? En halua ruotoja kurkkuuni.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
12.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perkaa ja fileroit ahvenet. Nypi fileistä pihdeillä loputkin ruodot pois ja paloittele sopiviksi suupaloiksi.

Nakkaa kattilaan kalanpäät (poista kidukset), nahat, evät ym fileroinnissa ylijääneet osat. Paloittele sekaan vaikka sipulia ja fenkolia, suolaa, kymmenkunta maustepippuria ja pari laakerinlehteä. Keittele hiljalleen miedolla lämmöllä tunti. Hämmentele sillon tällön, kuori samalla vaahto pois. 

Siivilöi. Rääpi perkeistä lihat takaisin liemeen. Lisää pilkotut tai pakastetut keittojuurekset. Keitä lähes kypsäksi. Lisää paloiteltu kala (ja maito, jos haluat), keittele vielä n. 5min ja ei muuta kuin ääntä kohti.

Vierailija
2/5 |
12.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ahvenista saa helpohkosti täysin ruodottomia fileitä. Etsi ohjeet netistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
12.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sylje ruodot pois tai älä syö keittoa. Jos ahvenet ovat isoja onnistuu ruodottomaksi fileointikin, mutta vain jos olet kokenut fileoija, eli aloituksesi perusteella ei kannata ehkä ruveta, ei jää mitään syötävää :)

Vierailija
4/5 |
12.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka pöljä täällä on käynyt alapeukuttamassa kaikki viestit?

Kiitos kakkoselle, oli varsin asiantunteva vastaus. Lähden keittelemään.

ap

Vierailija
5/5 |
12.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ahven on sen verran vähärasvainen kala, että nokare voita ja/tai kerman käyttäminen maidon sijaan on usein paikallaan. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan kaksi