Ahvenista keittoa - miten?
Perheen miehet kävivät kalassa ja nyt on 4 ahventa, joista kuulemma pitäisi tehdä keittoa. Onko jollain hyviä vinkkejä? En halua ruotoja kurkkuuni.
Kommentit (5)
Ahvenista saa helpohkosti täysin ruodottomia fileitä. Etsi ohjeet netistä.
Sylje ruodot pois tai älä syö keittoa. Jos ahvenet ovat isoja onnistuu ruodottomaksi fileointikin, mutta vain jos olet kokenut fileoija, eli aloituksesi perusteella ei kannata ehkä ruveta, ei jää mitään syötävää :)
Kuka pöljä täällä on käynyt alapeukuttamassa kaikki viestit?
Kiitos kakkoselle, oli varsin asiantunteva vastaus. Lähden keittelemään.
ap
Ahven on sen verran vähärasvainen kala, että nokare voita ja/tai kerman käyttäminen maidon sijaan on usein paikallaan.
Perkaa ja fileroit ahvenet. Nypi fileistä pihdeillä loputkin ruodot pois ja paloittele sopiviksi suupaloiksi.
Nakkaa kattilaan kalanpäät (poista kidukset), nahat, evät ym fileroinnissa ylijääneet osat. Paloittele sekaan vaikka sipulia ja fenkolia, suolaa, kymmenkunta maustepippuria ja pari laakerinlehteä. Keittele hiljalleen miedolla lämmöllä tunti. Hämmentele sillon tällön, kuori samalla vaahto pois.
Siivilöi. Rääpi perkeistä lihat takaisin liemeen. Lisää pilkotut tai pakastetut keittojuurekset. Keitä lähes kypsäksi. Lisää paloiteltu kala (ja maito, jos haluat), keittele vielä n. 5min ja ei muuta kuin ääntä kohti.