Onnistuin tekemään itse Skyriä! Ihanaa, nam :)
Tykkään Skyristä ihan hirveästi, mutta sen hinnan takia ei tule syötyä kuin harvoin. Törmäsin skyr-ohjeeseen, kokeilin ja siitä tuli ihanaa.
Ohje löytyy täältä: http://scandinavianfood.about.com/od/cookingtechniques/ss/How-To-Make-Icelandic-Skyr.htm#step-heading
Kommentit (60)
Olen tehnyt jo vuoden ajan itse. Ostin sellaisen koneenkin tätä tarkoitusta varten.
ISO KIITOS RESEPTISTÄ! Täällä maistelen neljä tuntia valutettua omatekoista skyriä :) Ihanan paksua, pehmeää ja hyvää. Tein tosi pienen satsin, ei taida olla illalla enää mitään jäljellä :D
Oih, mäkin haluan! Se on niiiin hyvää!!
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:03"]
Olen tehnyt jo vuoden ajan itse. Ostin sellaisen koneenkin tätä tarkoitusta varten.
[/quote]
Mitali tulee postissa.
Mitä Skyr siis tarkalleen on? Olen käsittänyt, että joku keinotekoisesti makeutettu jogurtti tai rahka, jota rahdataan ulkomailta Suomen kauppojen hyllyille.
Eikö toi oo aika riskaabelia ite alkaa tekee? Jos sinne joku pöpö hyppää niin sitten on listeriat ynnä muut kun sitä ei kuumenneta ennen syöntiä?
Ne maistuu kaikki niin voimakkaasti makeutusaineelle etten voi niitä syödä. Miten työ voitte kehua niitä niin paljon.
Ananaksen makuinen on ainoa mikä on juuri syötävissä.
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:22"]
Mitä Skyr siis tarkalleen on? Olen käsittänyt, että joku keinotekoisesti makeutettu jogurtti tai rahka, jota rahdataan ulkomailta Suomen kauppojen hyllyille.
[/quote]
Se on käytännössä juustoa. Erittäin proteiinipitoista maitovalmistetta, rahkamaista, mutta valmistusprosessi on erilainen. Löytyy sekä keinotekoisesti maustettua, maustamatonta ja sokeroituakin. Sitä rahdataan Islannista Suomeen kysynnän takia.
Nyt voin vähentää hiilijalanjälkeä ja ostaa vain yhden purkin Skyriä pohjaksi ja käyttää suomalaista rasvatonta maitoa oman skyrin tekemiseen.
Tuote on täysin rasvaton, proteiinipitoisuus on 2-3 kertaa sen, mitä maidossa on. Sopii aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi, sellaisenaan, myslin kanssa, marjojen kanssa, lapsille, aikuisille. Todella hyvää.
Nyt käytin pohjana vaniljalla maustettua Skyriä. Koko satsista tuli vaniljainen, eli maku tarttui koko erään.
ap
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:22"]
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:03"]
Olen tehnyt jo vuoden ajan itse. Ostin sellaisen koneenkin tätä tarkoitusta varten.
[/quote]
Mitali tulee postissa.
[/quote]
Kiitti :) Heh, en nyt tarkoittanut mitenkään elvistellä, tuo 'jo'-sana oli liikaa. Tarkoitin vain sitä, että minäkin teen, hyvää tulee, kannustan ehdottomasti muitakin kokeilemaan.
Kiitos selvennyksestä. Täytyypä kokeilla. Saako sitä ilman makeutusaineita?
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:40"]
Kiitos selvennyksestä. Täytyypä kokeilla. Saako sitä ilman makeutusaineita?
[/quote]
Sori, huolimattomasti luettu. Eli saa.
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:34"]
Ne maistuu kaikki niin voimakkaasti makeutusaineelle etten voi niitä syödä. Miten työ voitte kehua niitä niin paljon. Ananaksen makuinen on ainoa mikä on juuri syötävissä.
[/quote]
Kokeile eri makuja. Osa on keinotekoisesti maustettuja, osa sokeroituja ja löytyy myös se perus-skyr, maustamaton versio.
Ei kaikki tykkää kaikesta, eikä tarvitsekaan. Mutta jos on vaikkapa kreikkalaisen jogurtin suurkuluttaja tai tykkää rahkasta, kannattaa kokeilla.
ap
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:41"]
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:40"]
Kiitos selvennyksestä. Täytyypä kokeilla. Saako sitä ilman makeutusaineita?
[/quote]
Sori, huolimattomasti luettu. Eli saa.
[/quote]
Ei saa ihan joka kaupasta, sitä myydään Suomessa vain puolen litran kokoisissa astioissa. Kaupat ottavat kyllä valikoimiinsa, jos kyselee. Se on hittituote, ollut jo pari vuotta. Oman kokemuksen mukaan K-kaupoista saa paremmin kuin S-ryhmän kaupoista.
ap
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:34"]
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:22"]
Mitä Skyr siis tarkalleen on? Olen käsittänyt, että joku keinotekoisesti makeutettu jogurtti tai rahka, jota rahdataan ulkomailta Suomen kauppojen hyllyille.
[/quote]
Se on käytännössä juustoa. Erittäin proteiinipitoista maitovalmistetta, rahkamaista, mutta valmistusprosessi on erilainen. Löytyy sekä keinotekoisesti maustettua, maustamatonta ja sokeroituakin. Sitä rahdataan Islannista Suomeen kysynnän takia.
Nyt voin vähentää hiilijalanjälkeä ja ostaa vain yhden purkin Skyriä pohjaksi ja käyttää suomalaista rasvatonta maitoa oman skyrin tekemiseen.
Tuote on täysin rasvaton, proteiinipitoisuus on 2-3 kertaa sen, mitä maidossa on. Sopii aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi, sellaisenaan, myslin kanssa, marjojen kanssa, lapsille, aikuisille. Todella hyvää.
Nyt käytin pohjana vaniljalla maustettua Skyriä. Koko satsista tuli vaniljainen, eli maku tarttui koko erään.
ap
[/quote]
Suurin osa Suomessa myytävästä Skyristä tehdään Tanskassa tanskalaisesta maidosta. Ainoastaan hapate tulee Islannista. Koska Islanti ei ole EU-maa, sieltä ei kiintiöiden vuoksi voi tuoda niin paljon skyriä tai muita maitotuotteita kuin olisi kysyntää.
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:43"]
Suurin osa Suomessa myytävästä Skyristä tehdään Tanskassa tanskalaisesta maidosta. Ainoastaan hapate tulee Islannista. Koska Islanti ei ole EU-maa, sieltä ei kiintiöiden vuoksi voi tuoda niin paljon skyriä tai muita maitotuotteita kuin olisi kysyntää.
[/quote]
No kappas, en tiennyt. Miksiköhän Suomessa tätä ei valmisteta, luulisi, että tällä kysynnällä ja maidontuotantomäärillä olisi helppo lisätä valikoimiin.
ap
Söin tossa eräänä päivänä Skyrin meloni-passionjogurtin ja maku oli sinänsä ihan ok, mutta jälkimaku ihan H-I-R-V-E-Ä! Tuntui kuin ois ollut suu täynnä oksennusta.
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:47"]
Söin tossa eräänä päivänä Skyrin meloni-passionjogurtin ja maku oli sinänsä ihan ok, mutta jälkimaku ihan H-I-R-V-E-Ä! Tuntui kuin ois ollut suu täynnä oksennusta.
[/quote]
Se taas on yksi mun lempimauista :) Onneksi me kaikki ollaan erilaisia.
ap
[quote author="Vierailija" time="22.09.2014 klo 13:25"]
Eikö toi oo aika riskaabelia ite alkaa tekee? Jos sinne joku pöpö hyppää niin sitten on listeriat ynnä muut kun sitä ei kuumenneta ennen syöntiä?
[/quote]
Kyllä kai ne pöpöt siinä kuumennusvaiheessa kuolee. Syödään kuitenkin kylmänä.
Jes! Mä aloin syödä Skyriä silloin, kun se tuli Suomeen. Silloin se maksoi monessa paikassa noin euron, mutta nykyään yli puolitoista, joten on jäänyt kauppaan. Alanpa taas syödä, omatekoista nyt.
Kiitti ohjeesta!!
Pitääpä kokeilla. Itsekin tykkään siitä ihan hirveästi, paljon parempaa kuin mitkään kreikkalaiset jogurtit tai rahkat.