Iso kattilallinen keittoa muutamalla eurolla
Nyt kun tomaatit on halpoja: Kilo sipulia, kilo tomaattia, purkki tomaattimurskaa ja suolaa sekä mausteita maun mukaan. Alle vitosen maksoi aineet tähän. Voi syödä vaikka kaksi täyttä lautasellista, eikä liho. Tähän saa potkua laittamalla yhden tai kaksi chilipalkoa sekaan oman maun mukaan, ei vielä hinta nouse paljon.
Onkos muilla vastaavia.
Kommentit (21)
Ei lihota tuo keitto, mutta ei pidä nälkääkään :)
No tohon voi heittää paistettua jauhelihaa sekaan. Sopii ihan hyvin.
Ap syö aika usein aamupalaksi munakkaan raejuustolla ja sekin on halpaa, koska kananmunien ylituotanto pitää munien hinnan nykyään edullisena. Ei tavallinen tallaaja mitään älyttömiä määriä proteiinia tarvitsekaan. Itse kyllä liikun varmaan keskimääräistä enemmän, mutta aika helposti minulla tulee proteeiinimäärät täyteen.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 06:47"]
Ap syö aika usein aamupalaksi munakkaan raejuustolla ja sekin on halpaa, koska kananmunien ylituotanto pitää munien hinnan nykyään edullisena.
[/quote]
Niin että viis kanojen oloista kun vaan sinä saat munasi halvalla. Osta edes luomumunia jos on pakko kananmunia käyttää.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 06:39"]
Nyt kun tomaatit on halpoja: Kilo sipulia, kilo tomaattia, purkki tomaattimurskaa ja suolaa sekä mausteita maun mukaan. Alle vitosen maksoi aineet tähän. Voi syödä vaikka kaksi täyttä lautasellista, eikä liho.
[/quote]
Missä proteiini ja rasva? Ei liho ei, mutta ei tuo myöskään pidä nälkää kuten jo todettua.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 07:00"]
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 06:47"]
Ap syö aika usein aamupalaksi munakkaan raejuustolla ja sekin on halpaa, koska kananmunien ylituotanto pitää munien hinnan nykyään edullisena.
[/quote]
Niin että viis kanojen oloista kun vaan sinä saat munasi halvalla. Osta edes luomumunia jos on pakko kananmunia käyttää.
[/quote]
Niin ostankin, mutta nekin ovat halpoja ainakin tuossa lähikaupassa. Vapaan kanan munia jos luomumunia ei ole. Ei ne lehmätkään missään hyvissä oloissa elä...talvet yhdessä kohti navetassa ketjuissa.
Niin ja lehmien olot on nykyään huonommat kuin ennen, sillä laitumella ei pidetä enää koko kesää monessa paikassa, kuten ennen tehtiin. Navetat on jättisuuria...kanojen oloista kyllä jaksetaan paasata, mutta maidontuotantoeläimistä ei välitä kukaan. Ostan kyllä maitotuotteita, mutta on aika kaksinaismoralismia välittää vain kanoista, eikä ollenkaan lehmistä.
Tehosta oliiviöljyllä ja raejuustolla, niin tulee ruokaisampaa.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 07:02"]
Ostan kyllä maitotuotteita, mutta on aika kaksinaismoralismia välittää vain kanoista, eikä ollenkaan lehmistä.
[/quote]
Öö, kuka on sanonut että välittää vain kanoista eikä ollenkaan lehmistä? Otin vaan ne kananmunat puheeksi kun ne tuossa mainittiin.
Itse olen vegaaniruokavaliolla enkä syö mitään eläinperäistä.
Yhtään kalliimmaksi ei tule, jos samoista aineista tekee muuta ruokaa kuin keittoa. Jaksaa hämmästyttää tämä yleinen käsitys, että ruoka halpenee kun ainekset upottaa veteen.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 07:42"]
Yhtään kalliimmaksi ei tule, jos samoista aineista tekee muuta ruokaa kuin keittoa. Jaksaa hämmästyttää tämä yleinen käsitys, että ruoka halpenee kun ainekset upottaa veteen.
[/quote]
Ja, että keitot on kevyitä. Kyllä se keveys on kiinni aineista, eikä siitä, että se on keittoa.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 07:47"]
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 07:42"]
Yhtään kalliimmaksi ei tule, jos samoista aineista tekee muuta ruokaa kuin keittoa. Jaksaa hämmästyttää tämä yleinen käsitys, että ruoka halpenee kun ainekset upottaa veteen.
[/quote]
Ja, että keitot on kevyitä. Kyllä se keveys on kiinni aineista, eikä siitä, että se on keittoa.
[/quote]
Myös kylmyys keventää. Tirisevän kuuma broileri on talvella ruokaisaa, kylmä broileri kesällä kevyttä.
Makuasioita tietty, mutta omiin korviini ei kuulosta kovin herkulliselta tuo keitto.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 08:02"]
Makuasioita tietty, mutta omiin korviini ei kuulosta kovin herkulliselta tuo keitto.
[/quote]
Yleensä keittoja lusikoidaankin suuhun eikä korviin.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 08:02"]
Makuasioita tietty, mutta omiin korviini ei kuulosta kovin herkulliselta tuo keitto.
[/quote]
Ei, tässä maalaisversio:
Pakastimesta itse metsästettyä hirvenlihaa ja kellarista oman maan perunoita, lisäksi noin 30 snt maksanut keittojuurespussi (tähän aikaan ei ole vielä omia porkkanoita ym) sekä mausteita. Sitten riittävästi vettä, sähkö ja aikaa, saadaan suuri kattilallinen hyvää ja halpaa keittoa. Lihalle ei lasketa hintaa, koska se menee harrastusbudjetista, ei myöskään perunoille kun nekin ovat puutarhaharrastuksen sivutuote. Toinen hyvä vaihtoehto on kalakeitto, tuoreesta itse pyydetystä kalasta.
Mikä parasta, nämä keitot ovat lähes täydellistä luomu-lähiruokaa.
Eikä ravintoarvoissakaan ole valittamista.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 07:42"]
Yhtään kalliimmaksi ei tule, jos samoista aineista tekee muuta ruokaa kuin keittoa. Jaksaa hämmästyttää tämä yleinen käsitys, että ruoka halpenee kun ainekset upottaa veteen.
[/quote]
Kyllä annoksen hinta pienenee, kun laimennetaan veteen. Samasta määrästä voi riittää syötävää isommalle porukalle.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 08:23"]
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 07:42"]
Yhtään kalliimmaksi ei tule, jos samoista aineista tekee muuta ruokaa kuin keittoa. Jaksaa hämmästyttää tämä yleinen käsitys, että ruoka halpenee kun ainekset upottaa veteen.
[/quote]
Kyllä annoksen hinta pienenee, kun laimennetaan veteen. Samasta määrästä voi riittää syötävää isommalle porukalle.
[/quote]
Yhdessä annoksessa on sitten vähemmän ruokaa.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 08:27"]
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 08:23"]
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 07:42"]
Yhtään kalliimmaksi ei tule, jos samoista aineista tekee muuta ruokaa kuin keittoa. Jaksaa hämmästyttää tämä yleinen käsitys, että ruoka halpenee kun ainekset upottaa veteen.
[/quote]
Kyllä annoksen hinta pienenee, kun laimennetaan veteen. Samasta määrästä voi riittää syötävää isommalle porukalle.
[/quote]
Yhdessä annoksessa on sitten vähemmän ruokaa.
[/quote]
Siksi ne ovat myös kevyempiä.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2014 klo 06:47"]
Ap syö aika usein aamupalaksi munakkaan raejuustolla ja sekin on halpaa, koska kananmunien ylituotanto pitää munien hinnan nykyään edullisena. Ei tavallinen tallaaja mitään älyttömiä määriä proteiinia tarvitsekaan. Itse kyllä liikun varmaan keskimääräistä enemmän, mutta aika helposti minulla tulee proteeiinimäärät täyteen.
[/quote]
Osta luomumunia, en tajua miksi joku ostaa niitä häkkikanojen munia vielä nykyään
Ei liho ei. Eikä myöskään saa proteiinia
nakit ja jauheliha on halpaa, ja löytyy usein tarjouksesta alk. 1€ paketti. Siihen potut ja juurekset päälle niin ei montaa euroa tule, ja on kumminkin ihan kunnon ruoka että sillä pärjää eikä tarvii rahkaa syödä protskun takia.