Asun yksin ja ruokaa menee kamalan paljon hukkaan
Kaikilla ei ole tilaa isolle arkkupakastimelle, eikä jääkaapin alaosassa olevaan pakastimeen mahdu mahdottomia. Tuoretavaraa ei kaikkea voi edes pakastaa. Alkaa olee jo sen verran toivotonta, että olen harkinnut siirtyy einesosastolle. Viikossa ehtii tehdä vaan kaksi ruokaa, ensin vetelee makaronilaatikkoa neljä päivää ja sitten kasvissosekeittoa kolme päivää. Seuraavalla viikolla neljä päivää kaalilaatikkoa ja kolme päivää tortilloja jne. Alkaa jo kyllästyttää tämä päivästä toiseen samojen ruokien syönti. Onko muita, jotka ovat olleet samassa tilanteessa ja miten olet ratkaissut asian?
Kommentit (47)
Vierailija kirjoitti:
No miksi kokkaat vain kahdesti? Siinä kokkailun lomassa voi vaikka selailla päivän palstajuorut.
Koska ruokahävikki on vielä isompi kokatessa usein.
Ap
Tee pienempiä määriä. Pakasta jauheliha esim. 100 gramman pakkauksina ja valmista 4 hengen annoksesta puolet tai 1/4.
Mihin sinulla niin hirveä kiire on, ettei aikaa kokkaamiseen ole kuin kahdesti viikossa? Kannattaisiko vähentää kiireitä, niin aikaa jäisi siihenkin?
Olen siirtynyt ostamaan elintarvikkeita kappaleina (ersim 2 tomaattia, 1 omena jne). Lisäksi valmiiksi pakatut lihat/kalat olen vaihtanut liha- ja kalatiskeillä myytäviin eli ostan esim vain yhden kuhafileen, yhden pihvin tai 150 g jauhelihaa. .
Vierailija kirjoitti:
Tee pienempiä määriä. Pakasta jauheliha esim. 100 gramman pakkauksina ja valmista 4 hengen annoksesta puolet tai 1/4.
Pakasteeseenkaan ei mahdottomia mahdu. Muutamista parin sadan gramman nykeröistä kertyy äkkiä iso läjä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Tee pienempiä määriä. Pakasta jauheliha esim. 100 gramman pakkauksina ja valmista 4 hengen annoksesta puolet tai 1/4.
Ap:n ongelma taisi olla pakastimen koko.
jatkossa vain lautasellinen velliä aamuin illoin ja Kovaa Työtä aamuvarasesta iltamyöhään
kyllä siperia nöyräksi opettaa
😬
Mä suunnittelen viikon ruokalistan niin, että laitan kyllä joka päivä eri ruokaa, mutta osittain samoista aineista kuin edellisenä päivänä. Esim tänään on kesäkurpitsapastaa ja huomenna on grillattua kesäkurpitsaa juustolla. Hyvin säilyy huomiseen. Lihan paistan/keitän/muuten kypsennän kerralla ja jaan kypsänä osiin: yhtenä päivänä kastikkeeseen, toisena keittoon, kolmantena uunipaistokseen tai pataan. Hyvin säilyy.
Vierailija kirjoitti:
Mihin sinulla niin hirveä kiire on, ettei aikaa kokkaamiseen ole kuin kahdesti viikossa? Kannattaisiko vähentää kiireitä, niin aikaa jäisi siihenkin?
On mulla aikaa, mutta tulee järkyttävä ruokahävikki, jos joka päivä tekee erilaisia ruokia. Kuten sanottua, pakastintilaa ei ole.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No miksi kokkaat vain kahdesti? Siinä kokkailun lomassa voi vaikka selailla päivän palstajuorut.
Koska ruokahävikki on vielä isompi kokatessa usein.
Ap
Miten se on mahdollista? Tekee sen verran kuin jaksaa syödä tai sitten säästää seuraavaksi päiväksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No miksi kokkaat vain kahdesti? Siinä kokkailun lomassa voi vaikka selailla päivän palstajuorut.
Koska ruokahävikki on vielä isompi kokatessa usein.
Ap
Miksi mulla ei tule ruokahävikkiä käytännössä ollenkaan, vaikka asunkin yksin ja teen itse omat sapuskani?
Mä teen neljä ruokaa viikkoon ja pakastan ne. Tai suunnittelen niin, että yksi ateria on esimerkiksi munakas ja salaatti. Otan aina pakastimesta aterialle sulamaan. Näin saan itseni syömään ja erilaisia aterioita.
Pääasiassa teen kasvisruokia joten en ole varma tuosta lauseestasi, että ei voi kaikkea tuoretta pakastaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No miksi kokkaat vain kahdesti? Siinä kokkailun lomassa voi vaikka selailla päivän palstajuorut.
Koska ruokahävikki on vielä isompi kokatessa usein.
ApMiten se on mahdollista? Tekee sen verran kuin jaksaa syödä tai sitten säästää seuraavaksi päiväksi.
Pakkauskoot on niin isoja. Nimenomaan mua kyllästyttää syödä kokoajan samoja ruokia. Hyvä idea jollain oli ostaa yksittäisiä hedelmiä, vihanneksia jne., mutta kaikkea ei silti sqq piebiä määriä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Mä teen neljä ruokaa viikkoon ja pakastan ne. Tai suunnittelen niin, että yksi ateria on esimerkiksi munakas ja salaatti. Otan aina pakastimesta aterialle sulamaan. Näin saan itseni syömään ja erilaisia aterioita.
Pääasiassa teen kasvisruokia joten en ole varma tuosta lauseestasi, että ei voi kaikkea tuoretta pakastaa.
Oikeastiko pakastat munakkaan ja joskus myöhemmin sulatat ja lämmität sen? 😮
Anteeksi luulin, että sinulla on pakastinlokeroita. Mutta ilmeisesti sinulla ei ole edes niitä. Itselläni on vain jääkaapin alaosan pakastin ja se on noin viikon kierrolla. Nyt ymmärrän ruokahävikkisi kun ei ole mahdollista pakastaa. Mutta tee kaksi pienempää annosta eri ruokaa ja pidä ne jääkaapissa? Tai opettele tuunaamaan ruokasi. Makaronilaatikkoa voi esimerkiksi jokaiselle lautaselle maustaa eri tavalla. Keittoihin voi laittaa jotain lisäksi jos pohja on muokattavissa.
Joskus elin ilman jääkaappia ja kylmäsäilytystä ja se oli ankeaa. Silloin piti hyvin tarkasti miettiä syömiset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No miksi kokkaat vain kahdesti? Siinä kokkailun lomassa voi vaikka selailla päivän palstajuorut.
Koska ruokahävikki on vielä isompi kokatessa usein.
ApMiten se on mahdollista? Tekee sen verran kuin jaksaa syödä tai sitten säästää seuraavaksi päiväksi.
Pakkauskoot on niin isoja. Nimenomaan mua kyllästyttää syödä kokoajan samoja ruokia. Hyvä idea jollain oli ostaa yksittäisiä hedelmiä, vihanneksia jne., mutta kaikkea ei silti sqq piebiä määriä.
Ap
Maanantaina teet ruokaa X, tiistaina ruokaa Y, keskiviikkona syöt ruokaa X, torstaina Y, perjantaina sitä mitä on jäljellä ja la ja su syöt samaa ruokaa. Helppoa ja vaihtelevaa.
Ei minulla tuollaisia ongelmia ollut kun asuin yksin. Eikä ollut minullakaan kuin pieni pakastinlokero käytettävissä. En tosin tehnytkään mitään neljälle hengelle tarkoitettuja annoksia, joita täytyi syödä yksin neljä päivää, vaan tein vain kahdeksi päiväksi riittäviä annoksia.
Ei niitä ruokia tarvitse sinne pakasteeseen isoja määriä hamstrata. Kun ostat sen jauhelihapaketin, jaat sen sopivan kokoisiin osiin, ja pakastat ne. Ostat lisää jauhelihaa vasta sitten, kun olet käyttänyt pakasteesta kaikki pois.
No miksi kokkaat vain kahdesti? Siinä kokkailun lomassa voi vaikka selailla päivän palstajuorut.