Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Makaronilaatikko-ongelma!

Vierailija
10.06.2014 |

Mikä on vialla makaronilaatikon munamaidossa, joka jää suunnilleen aina osittain hyytymättä? Laatikon pohjalla lilluu ikävä hyytymätön litku, voi plääh. Nestettä ei pitäisi olla liikaa suhteessa munien määrään (vähemmän nestettä kuin ohjeessa). Makaroni on kypsäksi keitettyä, pitäisikö olla vain nipin napin pehmentynyttä? Nesteenä käytin tällä kertaa kasvislientä, koska sitä oli jäänyt muusta ruoanlaitosta, liekö vaikuttanut, vaikka sitä oli suhteessa melko vähän munien määrään (n. 4dl + 3 munaa)? Mitä pitäisi tehdä toisin?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse keitän makaronit pehmeiksi ja laitan 4dl maitoa + 3dl lihalientä + 3 munaa. Joka kerta onnistuu. :) (huom. käytän tähän määrään koko pussin makaronia)

Vierailija
2/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista lämpimämmässä ja/tai pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se ole munamaitoa, jos siinä ei ole maitoa.... Veikkaisin siis, että johtuu juurikin tuosta kasvisliemestä.

Vierailija
4/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä makoaronit puolikoviksi,  anna ruuuan myös vetäytyä ennen tarjoilua.

Vierailija
5/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen aina mukaellun pitomakaronilaatikon, eli keitän makaronit maidossa, annan jäähtyä ja lisään siihen munat. Tämä seos kerroksittain vuokaan paistetun jauhelihan kanssa. Aina hyytyy ihan kokonaan, en ole koskaan saanut laatikkoa vetistymään.

 

En ihan saanut selvää, keititkö makaronit siinä kasvisliemessä vai korvasitko sillä kermamaidon. Jos jälkimmäinen, niin vika oli varmaankin siinä.

Vierailija
6/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anna laatikon "vetäytyä" rauhassa puolisen tuntia uunista ottamissn jälkkeen Niin yoimääräinen neste osin haihtuu ja osin imeytyy takaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita makaronit suoraan -ei keittämistä- ja pintaan pakastejuureksia, mehevää näin.

Munamaito parempi kuin kasvisliemi tai makuasia.

Vierailija
8/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruuanlaitto on ihan puhdasta kemiaa. Jotkut ruoka-aineet toimii toisten kanssa, jotkut ei. Siispä mitä se on semmoinen munamaito, jossa on kasvislientä ja munaa? Se on liemessä keitettyä munaa, ei munamaitoa.

 

Minä teen niin, että keitän makaronit melkein kypsiksi, eli al dente, sotken sekaan jauhelihan ja kippaan vuokaan. Munamaitoon laitan ketsuppia sekaan ja 1 kananmuna/dl maitoa (vähempikin ehkä riittäisi, mutta hyla-maidon kanssa on ollut hyytymisongelmia vähemmillä määrillä) ja paistan 175-200 asteessa. Annan jäähtyä 10 minuuttia. Mukulat hiippailee sillä välin selän takana jo nyppimässä makaronia pinnalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En minäkään ikinä keitä makaroneja ja hyvää tulee. Olen korvannut munamaidon maitoa joskus vedellä tai ruokakermalla ja aina onnistuu.

Vierailija
10/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos paistat liian kauan, niin muna kypsyy liikaa ja nestettä erottuu,samalla tavoin kuin ylikypsässä munakokkelissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä keitän makaroneja 2 pussia 5-6 minuuttia.

Vierailija
12/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksista! Ajattelinkin, että sanana munamaito on huono, koska maitoa ei tällä kertaa ollut. Kai kasvisliemenkin pitäisi kuitenkin olla ok hyytymisen kannalta, jos makaronipussin ohjeen mukaan lihalientäkin voisi käyttää maidon sijaan. Kasvisliemi oli siis jäänyt yli ihan muusta keittämisestä, enkä halunnut heittää sitä poiskaan.

 

Vetäytyminen kyllä auttaa jonkin verran, mutta usein laatikko jää silti makuuni vähän turhan kosteaksi pohjalta. Uunissa voisi ehkä olla pidempään vähän pienemmällä lämmöllä, nyt on ollut tunnin tai vähän reilun 200 asteessa ja pinta on juuri sopivan rapsakka, pohjalla vain on se liemiyllätys.

 

Kokeilen varmaan jatkossa vähän kovemmilla makaroneilla ja maidolla tai vähintäänkin maidon ja kasvisliemen sekoituksella. Minkä verran te keittämättömien makaronien käyttäjät laitatte nestettä ja makaronia? Ohjeen verran nestettä vai enemmän, jos makaronit kuitenkin imevät itseensä jonkin verran?

 

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.06.2014 klo 17:56"]

Jos paistat liian kauan, niin muna kypsyy liikaa ja nestettä erottuu,samalla tavoin kuin ylikypsässä munakokkelissa.

[/quote]

 

Tätä en tiennyt. Otan huomioon jatkossa, kiitos!

 

-ap

 

Vierailija
14/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä keitän 2 pussia makaroneja 5-6 min. ja nestettä sen verran, että ylimmätkin makaronit kastuvat. Yleensä ainakin litran. Kiertoilmauuniin 200 astetta ja tunti. Joskus kokeillut ilman keittämistä ja silloin laitoin nestettä niin, että kaikki makaronit peittyivät kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.06.2014 klo 18:07"]

 

Kokeilen varmaan jatkossa vähän kovemmilla makaroneilla ja maidolla tai vähintäänkin maidon ja kasvisliemen sekoituksella. Minkä verran te keittämättömien makaronien käyttäjät laitatte nestettä ja makaronia? Ohjeen verran nestettä vai enemmän, jos makaronit kuitenkin imevät itseensä jonkin verran?

 

-ap

[/quote]

 

Laitan nestettä keittämättömille makaroneille hieman enemmän kuin ohja sanoo, noin 1/4 osaa enemmän. 

 

Vierailija
16/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toinen juttu, ethän pistä sitä munaa kiehuvaan veteen kasvisliemeen? Siinä se myös kypsyy, eikä toimi. Liemen siis pitää antaa jäähtyä jonkun aikaa. Minä keitän makaronit melkein pehmeiksi ja laitan liha- tai kasvislientä hiukan vähemmän kuin munamaitoa ohjeen mukaan tulee, koska se on "löysempää". 

Vierailija
17/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.06.2014 klo 17:41"]

Laita makaronit suoraan -ei keittämistä- ja pintaan pakastejuureksia, mehevää näin.

Munamaito parempi kuin kasvisliemi tai makuasia.

[/quote]

Mäkin laitan raakoja makaroneja. Aivan turha työvaihe on keittää ne ensin. Tosi hyvää tulee noinkin, laittaa vain enemmän nestettä, vaikkapa lihalientä.

Vierailija
18/18 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.06.2014 klo 18:26"]

Toinen juttu, ethän pistä sitä munaa kiehuvaan veteen kasvisliemeen? Siinä se myös kypsyy, eikä toimi. Liemen siis pitää antaa jäähtyä jonkun aikaa. Minä keitän makaronit melkein pehmeiksi ja laitan liha- tai kasvislientä hiukan vähemmän kuin munamaitoa ohjeen mukaan tulee, koska se on "löysempää". 

[/quote]

 

Juu, oli kasvisliemi ehtinyt jäähtyä kunnolla!

 

-ap