Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

täytekakun ohje

Vierailija
10.06.2014 |

Haluaisin tehdä itse täytekakun ristiäisiin, mutta kun etsin ohjetta netistä valinnanvaraa kyllä on, mutta tuleeko kakusta hyvä, sitä ei tiedä. Siksi kyselenkin teiltä, arvoisat jauhopeukalot, auttakaa ja kertokaa hyvä ohje. Mieluiten mansikkakakku tai joku muu perinteinen.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

muutama herkullinen täyte

 

DAIM-MOUSSE
 
 
 
 
 
 
 
2½ dl Flora vispiä
 
 
 
 
 
 
 
1 prk vaniljarahkaa
 
 
 
 
 
 
 
200g Daim suklaata
 
 
 
 
 
 
1 kananmuna
 
 
 
 
 
 
 
½dl sokeria
 
 
 
 
 
 
 
4 liivatetta.
 
 
 
 
 
 
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sulatettu suklaa. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. 

Lisää vaahto rahkaseokseen. Lisää lopuksi kuumaan vesitilkkaan liotetut liivatteet.

 

1 prk kuohukermaa

1 pss. suklaarouhetta (tai rouhi 1 levy itse)

1 prk appelsiinituorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kaikki keskenään.

 

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna 

 

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta vadelmat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Valkosuklaamousse:
2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

 

Vierailija
2/2 |
10.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mousset sun muut ovt hyviä, mutta mielestäni täytekakun kuuluu olla raikas. 
Täytteenä viipaloidut mansikat/mansikkasose + vaniljainen kermavaahto jonka teen näin:
Kattilaan 3dl maitoa, 1 vaniljatangon simenet, 3rkl sokeria, 1rkl perunajauhoja ja 2 keltuaista. Sekoita ja kiehauta kunnes seos paksuuntuu. Anna seoksen jäähtyä, ja sekoita kermavaahtoon (n. 1dl kermaa). 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla