Söisitkö heinäsirkkaleipää?
Tai muita elintarvikkeita, joissa on mukana hyönteisiä?
Kommentit (21)
En todellakaan. Mutta paistettuna söisin mielummin yhden heinäsirkan, kuin toukan, jos pitäisi valita.
Voisin maistaa mutta tuskin päätyisi jatkuvaan käyttöön. Mieluummin syön ihan tavallista leipää ja laitan päälle jotakin (kasvi)proteiinipitoista.
Olen syönyt ja isoin ongelma oli tuotteen tavattoman korkea hinta.
Varmaan ihan proteiinipitoinen juttu mutta ei ole mun juttuni - ja rohkenen sanoa ettei tule koskaan olemaankaan. Oon varmaan liian ennakkoluuloinen mutta ei onnistu, oksettaa jo pelkkä ajatuskin tuollaisesta...
En ole maistanut. Jos tykkäisin, varmaankin söisin jos on kohtuuhintaista.
Hyönteisleipää. No, voisin kokeilla. Ehkä.
Sirkkaleipää oli jo.
Se oli ihan hyvää, mutta hirmuisen suolaista. Myös hinnaltaan.
Mä oon sirkkoja maistanut, muuten olivat ihan ok, mutta aika piikikkäitä syödä. Eli jauhettuna voisi olla ihan tosi hyvää.
Muitta mutkitta! Olen syönyt sirkkoja ja jauhomatoja kokonaisina - kypsennettynä tietysti: paahdettuna ja paistettuna. Hyviä olivat, tietysti mausteista vähän riippuu. Pelkkä suola riittää, jeera toimii hyvin. Voissa paistetut sirkat ja vähän hunajaa toimisivat jälkiruokana.
Hinta vain on korkea, kuten joku tuossa jo mainitsi.
Sen TEKO lopetettiin kun ei käynyt kaupaksi
Vierailija kirjoitti:
Varmaan ihan proteiinipitoinen juttu mutta ei ole mun juttuni - ja rohkenen sanoa ettei tule koskaan olemaankaan. Oon varmaan liian ennakkoluuloinen mutta ei onnistu, oksettaa jo pelkkä ajatuskin tuollaisesta...
muutama vuosi sitten oli kova sirkkojen ja jauhomatojen kapallinen kasvatus, ei kestänyt kauaa vaikka asiaa rummutettiin joka tuutissa.
Syön joka tapauksessa. Aina niissä jauhoissa on vähän mukana hyönteisiä.
Ihan hyvää se oli. Ei siinä mitään kokonaisia sirkkoja ole.
En. Oli aivan järjetön ajatus tehdä heinäsirkoista nimenomaan leipää. Siis leipää! Miksei vaikka sirkkamakkaraa?
En syönyt enkä aio syödä. En näe mitään syytä sotkea hyönteisiä ruokaan ja kaikkein vähiten leipään. Jos hylnteiset olis ratkaisu ruokapulaan niin niitä syötäisiin kehitysmaissa (tiedän, jotkut alkukantaiset heimot syö myös hyönteisiä, ei kuulu tähän) ihan päivittäin. Jatkuvasti on uutisia miten heinäsirkkaparvi tuhosi sadon Arfikassa jne. Jos sirkat olis niin hyvää ravintoa niin siellähän porukka virittelisi verkkoja ja pyydystäisi niitä ruoaksi. Kuuluu sarjaan idioottimaiset ideat mitä täytyy kokeilla länsimaissa koska ne, jotka ajatuksesta saattaisi hyötyä ei ikimaailmassa esimerkiksi hyönteisiä tule syömään.
Kysykää vihreiltä, niillä on vastaavia täysin älyjättösiä ideoita vaikka miten.
Pari vuotta sitten kun oli tää sirkkabuumi niin Cittarissa jaettiin sirkkaproteiinipatukoita. Oli suklaata ja toffeeta ainakin. Maultaan täysin samanlaisia kuin "eisirkkaiset".
Syön, söisin, olen syönyt. Olen syönyt sirkkoja kokonaisena, jauhettuna, leivässä, lakritsassa, suklaassa, myslissä. Olen käyttänyt sirkkaproteiinijauhetta smootieissa, lapset juovat aamupalaksi smootin ja sinne sekaan olen heillekin laittanut - kysyin että voinko laittaa, oli heille ok.
Erityisen hyviä ovat friteetatut chilimaustetut sirkat!
Oman leipäviipaleeni takia ei tarvitse j o u k k o m u r h a a tehdä
Pari vuotta sitten kaupassa oli maistettavana sirkkaleipää. Annoin lapsille palaset ja otin tietysti myös itsekin. Kyselin ohimennen, että miltä maistui ja kerroin vasta sitten, että joukossa oli sirkkoja. Reagointi oli tasoa AIJAA. Reilu 10v lapsista siis kyse.
Mikä jottei. Olen syönyt caesar salaattia, jonka proteiinina oli heinäsirkkoja.