Jos teet hernekeiton ilman lihaa
Kommentit (54)
Hyvän makuinen keitto tulee kasvijauhiksesta. Olen lihansyöjä mutta hernari tehdään nykyään lihattomana ja makua on paljon enemmän. Eihän liha edes maistu miltään kuin umaamilta
Kanalientä käyttäisin. Mutta en ole mikään vegaani.
mitä hiton tekemistä lihalla on hernekeiton maun kanssa,ei mitään!
yhestä blogista lainattua maukasta hernaria
Kasvishernekeitto
noin 6 annosta
5 dl (luomu) herneitä
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 iso juuriselleri
1 nauris
1 iso punainen chili
½ paprika
2 rkl yrttimaustetta
1 tl suolaa
lisäksi Härkistä
Huuhtele herneet ja laita herneet likoon litraan vettä yön yli tai noin 10 tunniksi.
Kaada herneet vesineen kattilaan ja lisää vielä noin litra vettä. Laita kiehumaan. Lusikoi mahdollinen vaahto pois nesteen pinnalta. Kuori ja pilko kasvikset herneiden sekaan kattilaan, lisää myös yrtit ja suola. Hauduta seosta miedolla lämmöllä satunnaisesti sekoitellen vähintään 1½ tuntia, mutta parhaimman keiton saa hauduttamalla 2-3 tuntia, tai pidempään. Lisää lopuksi nestettä, että saat keitosta haluamasi paksuista.
Vierailija kirjoitti:
Lihalientä/kasvislientä vaan riittävästi.
Mainitsin hyvän maun.
Herneitä, sipulia, porkkanaa, pari lipstikanoksaa ja suolaa.
Tyttäreni laittaa sekaan tummaa soijarouhetta. Minusta ei kaipaa sitä, koska herneissä itsessään on jo paljon valkuaisaineita.
Voi, parasta hernekeittoa minun makuuni on resepti: herneitä, vettä, ripaus suolaa.
Tarjoillaan Koti-sinapin kera.
No, minusta myös ne liotetut herneet on tosi hyviä - kohtuudella, ettei vatsa reagoi.
Mausteilla makua saadaan eikä kuolleilla eläimillä.
Vierailija kirjoitti:
Mausteilla makua saadaan eikä kuolleilla eläimillä.
Ruokasi maistuu siis mausteilta, ei siltä mistä se on tehty. Säälittävää.
Sakeaa kasvislientä, soijaa, valkopippuria, sipulia, porkkanaa, hieman öljyä ja tietty herneitä
Vierailija kirjoitti:
Sakeaa kasvislientä, soijaa, valkopippuria, sipulia, porkkanaa, hieman öljyä ja tietty herneitä
Ja lautasella vielä Dijon-sinappia.
T. 11
Ostan valmiina ja lisään vähän sinappia. On hyvää.
Eihä se ole hernekeittoa lainkaan, vaan silkkaa hernenestettä.
Vierailija kirjoitti:
Eihä se ole hernekeittoa lainkaan, vaan silkkaa hernenestettä.
.
.
Lihako se tekeekin keiton??? Enpä ole aiemmin kuullutkaan... enkä siis kuullut nytkään, vaan luin... hih
Lihaton hernekeitto on hyvää. Siihen tulee makua paitsi herneistä, sipulista ja sinapista, myös meiramista, pippureista ja valkosipulista.
Chilikin voi sopia siihen. En yleensä ole tulisen ystävä, mutta hernekeittoon sopii pieni polte.
Tykkään laihasta hernekeitosta, jossa on maukas liemi. Hernekeiton ei kuulu mielestäni olla sakeaa "hernepuuroa".
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Smetanalla, chilillä ja paprikalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mausteilla makua saadaan eikä kuolleilla eläimillä.
Ruokasi maistuu siis mausteilta, ei siltä mistä se on tehty. Säälittävää.
Se maustamaton lihanhan maistuukin ihan helvetist*. Käytä nyt jumala'ta peräkammarin runkkari edes niitä muutamaa toimivaa aivosoluasi.
Lihalientä/kasvislientä vaan riittävästi.