Osaatko valmistaa uunilohen?
Kommentit (20)
Kovin paljon helpompaa ruokaa ei voi olla. Mäkkäriltä roskaruuan hakeminenkin on vaikeampaa. Suolaa ja mausta lohifile, laita nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Älä paista suomalaiseen tyyliin ylikypsäksi koska sitten se on aivan skeidaa.
Eikö muka ole köksän tunneilla opetettu?
Onnistuu. Kastiikkeen teko on sitten hieman haastavampi jossa joutuu googlettaa. Yleensä savustan kalan.
mies53v
No lohi nyt ei kaipaa kuin kunnolla suolaa, savua, ja kuivemmaksi paistamisen, minkä väitetään olevan virhe. Syökööt löllöä ne jotka tahtoo, makuasiahan se on.
Paista kunnolla kypsäksi, mutta älä kuivaksi. Nykytrendinä monet ruokapaikat jättää uunilohen ikään kuin mediumiksi, joka on pahinta lohen raiskausta mitä tiedän. Lohi on hyvää kypsänä tai graavilohena, mutte ei helevetti soikoon siltä väliltä. Pelkästään jo sen "medium-lohen" suutuntuma on äklö. Semmoista puolikypsää kalamössöä.
Vierailija kirjoitti:
Paista kunnolla kypsäksi, mutta älä kuivaksi. Nykytrendinä monet ruokapaikat jättää uunilohen ikään kuin mediumiksi, joka on pahinta lohen raiskausta mitä tiedän. Lohi on hyvää kypsänä tai graavilohena, mutte ei helevetti soikoon siltä väliltä. Pelkästään jo sen "medium-lohen" suutuntuma on äklö. Semmoista puolikypsää kalamössöä.
Täällä toinen kerettiläinen! Mediumlohi on tosiaan kamalaa. Paistan lohen yleensä pannulla, voissa, ellei se mene grilliin. Haluan siihen pinnan.
Vierailija kirjoitti:
No lohi nyt ei kaipaa kuin kunnolla suolaa, savua, ja kuivemmaksi paistamisen, minkä väitetään olevan virhe. Syökööt löllöä ne jotka tahtoo, makuasiahan se on.
Juuri näin, junttityyliin kuivaksi. Ei se pelkästään makuasia ole. Mikähän siinä muuten on, että suomalaisissa ravintoloissakin paistetaan usein kaikki ruuat ylikypsiksi. Oikein paistettua tonnikalaa en ole vielä onnistunut saamaan missään ravintolassa, maksa onnistui kerran kun palautin ensimmäisen keittiöön. Pihvit on yleensä aina yli sen mitä on pyytänyt.
Vierailija kirjoitti:
Paista kunnolla kypsäksi, mutta älä kuivaksi. Nykytrendinä monet ruokapaikat jättää uunilohen ikään kuin mediumiksi, joka on pahinta lohen raiskausta mitä tiedän. Lohi on hyvää kypsänä tai graavilohena, mutte ei helevetti soikoon siltä väliltä. Pelkästään jo sen "medium-lohen" suutuntuma on äklö. Semmoista puolikypsää kalamössöä.
Kypsäksi, kunhan ei paista kuivaksi. Sama kun söisi sahanpuruja.
Vierailija kirjoitti:
Kovin paljon helpompaa ruokaa ei voi olla. Mäkkäriltä roskaruuan hakeminenkin on vaikeampaa. Suolaa ja mausta lohifile, laita nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Älä paista suomalaiseen tyyliin ylikypsäksi koska sitten se on aivan skeidaa.
Juuri näin ja jos ei tiedä mitä kypsäksi tarkoittaa niin n. 800g file n. 20 minuuttia. Pienempi vähän vähemmän ja isompi vähän enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Kovin paljon helpompaa ruokaa ei voi olla. Mäkkäriltä roskaruuan hakeminenkin on vaikeampaa. Suolaa ja mausta lohifile, laita nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Älä paista suomalaiseen tyyliin ylikypsäksi koska sitten se on aivan skeidaa.
Eiku nahkapuoli ylöpäin uunivuokaan ja muutaman minuutin päästä kuorit sen nahan pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kovin paljon helpompaa ruokaa ei voi olla. Mäkkäriltä roskaruuan hakeminenkin on vaikeampaa. Suolaa ja mausta lohifile, laita nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Älä paista suomalaiseen tyyliin ylikypsäksi koska sitten se on aivan skeidaa.
Eiku nahkapuoli ylöpäin uunivuokaan ja muutaman minuutin päästä kuorit sen nahan pois.
No ei todellakaan.
Vierailija kirjoitti:
Kovin paljon helpompaa ruokaa ei voi olla. Mäkkäriltä roskaruuan hakeminenkin on vaikeampaa. Suolaa ja mausta lohifile, laita nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Älä paista suomalaiseen tyyliin ylikypsäksi koska sitten se on aivan skeidaa.
Juu ei. Lohi kannattaa aina panna nahkapuoli ylöspäin. Viiden minuutin paiston jälkeen otat vuoan pois uunista ja nostat nahan pois (hyvin suomustetun nahan voi myös syödä, jos sen paistaa rapeaksi) ja maustat vasta sitten. Panemalla lohen nahkapuoli alaspäin uunivuokaan varmistat, että se kärvähtää kiinni vuokaan ja saat raapia sitä hampaat irvessä pois. Tuolla minun neuvomallani tavalla saat siistin nahatyoman lohen.
Skeidaksi lohi ei toki ylikypsänäkään muutu, mutta kuivaksi saattaa kyllä muuttua, joten tosiaan kannattaa seurata kypsymistä ja ottaa lohi pois uunista, kun se on ohuemmasta päästä lohkeavaa, muttei vielä paksusta kohtaa murustu, vaan on sisältä mehevää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kovin paljon helpompaa ruokaa ei voi olla. Mäkkäriltä roskaruuan hakeminenkin on vaikeampaa. Suolaa ja mausta lohifile, laita nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Älä paista suomalaiseen tyyliin ylikypsäksi koska sitten se on aivan skeidaa.
Eiku nahkapuoli ylöpäin uunivuokaan ja muutaman minuutin päästä kuorit sen nahan pois.
Näin saa tehtyä sitä kuivaa, mautonta sanhanpurupaskaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kovin paljon helpompaa ruokaa ei voi olla. Mäkkäriltä roskaruuan hakeminenkin on vaikeampaa. Suolaa ja mausta lohifile, laita nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Älä paista suomalaiseen tyyliin ylikypsäksi koska sitten se on aivan skeidaa.
Juu ei. Lohi kannattaa aina panna nahkapuoli ylöspäin. Viiden minuutin paiston jälkeen otat vuoan pois uunista ja nostat nahan pois (hyvin suomustetun nahan voi myös syödä, jos sen paistaa rapeaksi) ja maustat vasta sitten. Panemalla lohen nahkapuoli alaspäin uunivuokaan varmistat, että se kärvähtää kiinni vuokaan ja saat raapia sitä hampaat irvessä pois. Tuolla minun neuvomallani tavalla saat siistin nahatyoman lohen.
Skeidaksi lohi ei toki ylikypsänäkään muutu, mutta kuivaksi saattaa kyllä muuttua, joten tosiaan kannattaa seurata kypsymistä ja ottaa lohi pois uunista, kun se on ohuemmasta päästä lohkeavaa, muttei vielä paksusta kohtaa murustu, vaan on sisältä mehevää.
Kyllä se muuten yleensä skeidaksi muuttuu jos mahaan asti päätyy.
Uunilohi on ruoka helpoimmasta päästä. Kuka EI osaa valmistaa sitä?
Ei kuivu kun paistaa kannen tai folion alla kypsäksi. Kun kalasta valunut "liemi" (kalan rasva ja neste) kiehuu, kala kypsyy sisältäkin.
Sen jälkeen paistopinnan saa kun poistaa kannen ja laittaa kiertoilman vähäksi aikaa täysille ja reilusti kuumemmalle.
Jos sattuisi niin onnettomasti, että kuivahtaisi, tilanteen voi pelastaa muhkealla kastikkeella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kovin paljon helpompaa ruokaa ei voi olla. Mäkkäriltä roskaruuan hakeminenkin on vaikeampaa. Suolaa ja mausta lohifile, laita nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Älä paista suomalaiseen tyyliin ylikypsäksi koska sitten se on aivan skeidaa.
Eiku nahkapuoli ylöpäin uunivuokaan ja muutaman minuutin päästä kuorit sen nahan pois.
Näin saa tehtyä sitä kuivaa, mautonta sanhanpurupaskaa.
Höpö höpö. Paremmin se pysyy kosteana kun nahka on siinä päällä eikä alla.
Kalan nahka ei tartu vuuan pohjaan, jos pohjalla on jopa kaksinkertainen pala leivinpaperia.
Maustamisesta: suolaa eitarvita tai korkeintaan nimeksi, kun käyttää yrttejä, kuivatua tilliä, vahvaa chiliä. Verenpaine tykkää kun et turhaan tuhoa ruokien omia makuja suolalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kovin paljon helpompaa ruokaa ei voi olla. Mäkkäriltä roskaruuan hakeminenkin on vaikeampaa. Suolaa ja mausta lohifile, laita nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Älä paista suomalaiseen tyyliin ylikypsäksi koska sitten se on aivan skeidaa.
Eiku nahkapuoli ylöpäin uunivuokaan ja muutaman minuutin päästä kuorit sen nahan pois.
Näin saa tehtyä sitä kuivaa, mautonta sanhanpurupaskaa.
Höpsis pöpsis. Nahka ei lohta suojaa pohjalla mitenkään. Kuivuus joutuu liian pitkästä paistoajasta, pure and simple.
Nahkaa on typerää kärventää kiinni vuokaan sinun menetelmälläsi.
Jos et ole kovin hyvä tässä, niin oikaise käyttämällä valmiiksi fileoitua kalaa, ja kalamaustetta suolan lisäksi.
Aina onnistuu.