Laitatko kuuman ruoan suoraan jääkaappiin vai jäähdytätkö ruoan ensin?
Kommentit (182)
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Vaikka kiistelisi bakteeriasiassa kummalla puolen tahansa niin onhan se nyt perin hölmöä laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin. En nyt ehkä sähkökiukaallekaan nakkaisi nolla-asteista löylyvettä, mutta tapansa ja makunsa kullakin. En tuomitse.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?
Vierailija kirjoitti:
Vaikka kiistelisi bakteeriasiassa kummalla puolen tahansa niin onhan se nyt perin hölmöä laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin. En nyt ehkä sähkökiukaallekaan nakkaisi nolla-asteista löylyvettä, mutta tapansa ja makunsa kullakin. En tuomitse.
Mitenkähän ne ennen suomessa ovat kantoveden kanssa sitten saunassa pärjänneet. Voi raasuja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?
Monestikko on pilaantunut? Ja monestiko kaikkialla ruoankäsittelyohjeissa sanotaan, että ruoka pitää jäähdyttää mahdollisimman nopeasti?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?
ja jääkaappikaan ei kestä loputtomiin
Kuuma ruoka alentaa jääkaapin lämpötilaa = muut tuotteet jääkaapissa kärsivät lämpötilan alenemisesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".
Itse herkkävatsaisena reagoin heti, kun ruokaa on säilytetty väärin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".
Jäähdytyksen tulee tapahtua siten, että elintarvike jäähdytetään enintään neljässä tunnissa +6 oC:een tai sen alle. Nopeampi jäähdytys takaa paremman laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden. Jos jäähdytys tapahtuu liian hitaasti ja liian lämpimässä, voivat elintarvikkeessa kuumennuksessa säilyneet bakteerien itiömuodot muuttua kasvumuotoon saastuttaen elintarvikkeen.
Tässä ruokaviraston kanta, uskon huomattavasti mieluummin kuin jotain mummojen mutuiluja.
Vierailija kirjoitti:
Kuuma ruoka alentaa jääkaapin lämpötilaa = muut tuotteet jääkaapissa kärsivät lämpötilan alenemisesta.
Plua jääkaappi vie enemmän energiaa, kun se yrittää jäähdyttää lämmennyttä lämpötilaa.
Mulla on jääkaapissa kymppitonnin arvosta tavaraa niin en kuule laita en laittaisi vaikka siellä olisi pelkät valot.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".
Jäähdytyksen tulee tapahtua siten, että elintarvike jäähdytetään enintään neljässä tunnissa +6 oC:een tai sen alle. Nopeampi jäähdytys takaa paremman laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden. Jos jäähdytys tapahtuu liian hitaasti ja liian lämpimässä, voivat elintarvikkeessa kuumennuksessa säilyneet bakteerien itiömuodot muuttua kasvumuotoon saastuttaen elintarvikkeen.
Tässä ruokaviraston kanta, uskon huomattavasti mieluummin kuin jotain mummojen mutuiluja.
No niin, tämähän tukee tuota sanomaani (lainaamaasi). Jäähdyttelee parissa tunnissa pöydällä jääkaappiin sopivaksi ja pistää sitten sinne kylmään. Tai heittää ulos/kylmään veteen ja jääkaappiin, kun on jäähtynyt tarpeeksi. T. Mummo 29 v
Vierailija kirjoitti:
Kuuma ruoka alentaa jääkaapin lämpötilaa = muut tuotteet jääkaapissa kärsivät lämpötilan alenemisesta.
Pistäppä seuraavan kerran lämpömittari vesilasiin keskihyllylle, ja sitten lämmin makkarasoosi kaappiin. Tule kertomaan montako kymmentä astetta veden lämpö nousi.
Jos ei ole tietoakaan miten jääkaappi toimii, ja vielä vähemmän ihan perusfysiikasta, on varmasti aika järkevää olla kommentoimatta mitään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?
Monestikko on pilaantunut? Ja monestiko kaikkialla ruoankäsittelyohjeissa sanotaan, että ruoka pitää jäähdyttää mahdollisimman nopeasti?
No omapa on jääkaappisi. Tunge sinne se kuuma kattila ihan vapaasti.
Eikös paras vaihtoehto olisi jäähdyttää ruoka ulkona pakkasessa tai vesihauteessa, sitten laittaa ruoka jääkaappiin? Kuuma ruoka lisää jääkaapin energiankulutusta sekä tuo jääkaappiin kosteutta. Kotioloissa ruuan jäähdyttäminen pöydällä tuskin pilaa ruokaa, ellei ala jäähdyttelemään tuntitolkulla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".
Jäähdytyksen tulee tapahtua siten, että elintarvike jäähdytetään enintään neljässä tunnissa +6 oC:een tai sen alle. Nopeampi jäähdytys takaa paremman laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden. Jos jäähdytys tapahtuu liian hitaasti ja liian lämpimässä, voivat elintarvikkeessa kuumennuksessa säilyneet bakteerien itiömuodot muuttua kasvumuotoon saastuttaen elintarvikkeen.
Tässä ruokaviraston kanta, uskon huomattavasti mieluummin kuin jotain mummojen mutuiluja.
No niin, tämähän tukee tuota sanomaani (lainaamaasi). Jäähdyttelee parissa tunnissa pöydällä jääkaappiin sopivaksi ja pistää sitten sinne kylmään. Tai heittää ulos/kylmään veteen ja jääkaappiin, kun on jäähtynyt tarpeeksi. T. Mummo 29 v
Sanoit että neljä tuntia pöydällä. Siinä pöydällä se ei jäähdy neljässä tunnissa alle +6 asteen. Eipä nyt muutella sanomisia lennossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?
Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.
Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?
Monestikko on pilaantunut? Ja monestiko kaikkialla ruoankäsittelyohjeissa sanotaan, että ruoka pitää jäähdyttää mahdollisimman nopeasti?
No omapa on jääkaappisi. Tunge sinne se kuuma kattila ihan vapaasti.
Niin tungenkin, kerro miten se siihen jääkaappiin vaikuttaa?
Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?