Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Laitatko kuuman ruoan suoraan jääkaappiin vai jäähdytätkö ruoan ensin?

Vierailija
23.04.2021 |

?

Kommentit (182)

Vierailija
1/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Vierailija
2/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietysti jäähdytän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Vierailija
4/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikka kiistelisi bakteeriasiassa kummalla puolen tahansa niin onhan se nyt perin hölmöä laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin. En nyt ehkä sähkökiukaallekaan nakkaisi nolla-asteista löylyvettä, mutta tapansa ja makunsa kullakin. En tuomitse.

Vierailija
5/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?

Vierailija
6/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaikka kiistelisi bakteeriasiassa kummalla puolen tahansa niin onhan se nyt perin hölmöä laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin. En nyt ehkä sähkökiukaallekaan nakkaisi nolla-asteista löylyvettä, mutta tapansa ja makunsa kullakin. En tuomitse.

Mitenkähän ne ennen suomessa ovat kantoveden kanssa sitten saunassa pärjänneet. Voi raasuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".

Vierailija
8/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?

Monestikko on pilaantunut? Ja monestiko kaikkialla ruoankäsittelyohjeissa sanotaan, että ruoka pitää jäähdyttää mahdollisimman nopeasti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?

ja jääkaappikaan ei kestä loputtomiin 

Vierailija
10/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuuma ruoka alentaa jääkaapin lämpötilaa = muut tuotteet jääkaapissa kärsivät lämpötilan alenemisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".

Itse herkkävatsaisena reagoin heti, kun ruokaa on säilytetty väärin.

Vierailija
12/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".

Jäähdytyksen tulee tapahtua siten, että elintarvike jäähdytetään enintään neljässä tunnissa +6 oC:een tai sen alle. Nopeampi jäähdytys takaa paremman laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden. Jos jäähdytys tapahtuu liian hitaasti ja liian lämpimässä, voivat elintarvikkeessa kuumennuksessa säilyneet bakteerien itiömuodot muuttua kasvumuotoon saastuttaen elintarvikkeen.

Tässä ruokaviraston kanta, uskon huomattavasti mieluummin kuin jotain mummojen mutuiluja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuuma ruoka alentaa jääkaapin lämpötilaa = muut tuotteet jääkaapissa kärsivät lämpötilan alenemisesta.

Plua jääkaappi vie enemmän energiaa, kun se yrittää jäähdyttää lämmennyttä lämpötilaa.

Vierailija
14/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on jääkaapissa kymppitonnin arvosta tavaraa niin en kuule laita en laittaisi vaikka siellä olisi pelkät valot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".

Jäähdytyksen tulee tapahtua siten, että elintarvike jäähdytetään enintään neljässä tunnissa +6 oC:een tai sen alle. Nopeampi jäähdytys takaa paremman laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden. Jos jäähdytys tapahtuu liian hitaasti ja liian lämpimässä, voivat elintarvikkeessa kuumennuksessa säilyneet bakteerien itiömuodot muuttua kasvumuotoon saastuttaen elintarvikkeen.

Tässä ruokaviraston kanta, uskon huomattavasti mieluummin kuin jotain mummojen mutuiluja.

No niin, tämähän tukee tuota sanomaani (lainaamaasi). Jäähdyttelee parissa tunnissa pöydällä jääkaappiin sopivaksi ja pistää sitten sinne kylmään. Tai heittää ulos/kylmään veteen ja jääkaappiin, kun on jäähtynyt tarpeeksi. T. Mummo 29 v

Vierailija
16/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuuma ruoka alentaa jääkaapin lämpötilaa = muut tuotteet jääkaapissa kärsivät lämpötilan alenemisesta.

Pistäppä seuraavan kerran lämpömittari vesilasiin keskihyllylle, ja sitten lämmin makkarasoosi kaappiin. Tule kertomaan montako kymmentä astetta veden lämpö nousi.

Jos ei ole tietoakaan miten jääkaappi toimii, ja vielä vähemmän ihan perusfysiikasta, on varmasti aika järkevää olla kommentoimatta mitään.

Vierailija
17/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?

Monestikko on pilaantunut? Ja monestiko kaikkialla ruoankäsittelyohjeissa sanotaan, että ruoka pitää jäähdyttää mahdollisimman nopeasti?

No omapa on jääkaappisi. Tunge sinne se kuuma kattila ihan vapaasti.

Vierailija
18/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös paras vaihtoehto olisi jäähdyttää ruoka ulkona pakkasessa tai vesihauteessa, sitten laittaa ruoka jääkaappiin? Kuuma ruoka lisää jääkaapin energiankulutusta sekä tuo jääkaappiin kosteutta. Kotioloissa ruuan jäähdyttäminen pöydällä tuskin pilaa ruokaa, ellei ala jäähdyttelemään tuntitolkulla.

Vierailija
19/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Ruoka voi olla neljä tuntia pöydässä jäähtymässä ilman, että se siitä menee mitenkään pilalle (eikä se neljänkään tunnin jälkeen suoraa pamahda täyteen pöpöjä). Tässä ajassa, lyhyemmässäkin, se ehtii jäähtyä jääkaappiin sopivaksi. Toki sen ruoan voi jäähdyttää myös talvella ulkona tai laittamalla kylmään veteen, niin ei tarvitse "seisottaa".

Jäähdytyksen tulee tapahtua siten, että elintarvike jäähdytetään enintään neljässä tunnissa +6 oC:een tai sen alle. Nopeampi jäähdytys takaa paremman laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden. Jos jäähdytys tapahtuu liian hitaasti ja liian lämpimässä, voivat elintarvikkeessa kuumennuksessa säilyneet bakteerien itiömuodot muuttua kasvumuotoon saastuttaen elintarvikkeen.

Tässä ruokaviraston kanta, uskon huomattavasti mieluummin kuin jotain mummojen mutuiluja.

No niin, tämähän tukee tuota sanomaani (lainaamaasi). Jäähdyttelee parissa tunnissa pöydällä jääkaappiin sopivaksi ja pistää sitten sinne kylmään. Tai heittää ulos/kylmään veteen ja jääkaappiin, kun on jäähtynyt tarpeeksi. T. Mummo 29 v

Sanoit että neljä tuntia pöydällä. Siinä pöydällä se ei jäähdy neljässä tunnissa alle +6 asteen. Eipä nyt muutella sanomisia lennossa.

Vierailija
20/182 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai kukaan ole niin urpo että laittaa kuumaa ruokaa jääkaappiin...?

Ei kai kukaan ole niin urpo että pilaa ruokansa seisottamalla sitä haaleana huoneenlämmössä.

Vaan niin urpo, että laittaa kuuman ruoan jääkaappiin lämmittämään sen ja pilaamaan siten kaikki muut siellä olevat elintarvikkeet?

Monestikko on pilaantunut? Ja monestiko kaikkialla ruoankäsittelyohjeissa sanotaan, että ruoka pitää jäähdyttää mahdollisimman nopeasti?

No omapa on jääkaappisi. Tunge sinne se kuuma kattila ihan vapaasti.

Niin tungenkin, kerro miten se siihen jääkaappiin vaikuttaa?