Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hampurilaispihvit, miten teette?

Vierailija
20.04.2021 |

Miten teette jauhelihasta hampurilaispihvit? K-kaupan ohjeessa oli vain jauheliha ja mausteet..kotikokin ohjeessa oli myös kananmunaa (sidosaineeksi).

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvita muuta kuin naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Sidosainetta tarvitset, jos teet lihamureketta.

Vierailija
2/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laita kananmunaa koska sitä ei tarvita.

Muotoilen jauhelihasta pallon ja litistelen sen oikean kokoiseksi, melko ohueksi kuten hampurilaispaikoissakin. Sitten laitan päälle suolaa ja jauhan myllystä mustapippuria.

Paistan runsaassa voin ja oliiviöljyn (paistamiseen tarkoitettu) seoksessa nopeasti. Käännettyäni pihvin suolaan ja pippuroin myös toisen puolen.

Kaikki hampurilaisiani syöneet kehuvat niitä aina. Pihvistä ei tule näin kuivia eikä sitkeitä vaan juuri oikeanlaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taputtelen kontin jauhelihaa litteäksi ja maustetta pintaan. Paisto grillissä tai pannulla.

Vierailija
4/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei tarvita muuta kuin naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Sidosainetta tarvitset, jos teet lihamureketta.

Me ollaan huomattu myös, että näin tulee parhaat pihvit. Paistaminen onnistuu hyvin myös avotulella jos haluaa esim. grillatessa hampurilaisia.

Vierailija
5/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kunnon rasvaton jauheliha + suola & pippuri. Tee pihvit ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen paistamista, niin jähmettyvät muotoonsa. Tee siitä pihvistä riittävän paksu, katso youtubesta esim Gordon Ramseyn ohje aiheesta, tulee erinomainen hampurilainen sillä ohjeella. 

6/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Läpyttelen 150 grm paistilihaa pihviksi.Ei mitään mausteita eikä sidonnaisaineita. Mausteet jälkeen päin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En laita kananmunaa koska sitä ei tarvita.

Muotoilen jauhelihasta pallon ja litistelen sen oikean kokoiseksi, melko ohueksi kuten hampurilaispaikoissakin. Sitten laitan päälle suolaa ja jauhan myllystä mustapippuria.

Paistan runsaassa voin ja oliiviöljyn (paistamiseen tarkoitettu) seoksessa nopeasti. Käännettyäni pihvin suolaan ja pippuroin myös toisen puolen.

Kaikki hampurilaisiani syöneet kehuvat niitä aina. Pihvistä ei tule näin kuivia eikä sitkeitä vaan juuri oikeanlaisia.

Joo,ei tarvitse,eikä korppujauhoja tms.

Taputtelen kosteilla käsillä pihvit ja keskelle kuoppa silloin kun laittaa pannulle. Nesteet menee kuoppaan eikä valu pannulle.

Namnam.

Vierailija
8/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samantyyppisen rakenteen kuin jossain Mäkkärin pihvissä muuten saa kotinakin, kun käyttää ne pakastimen kautta. Pakastepihvejähän Mäkkärissäkin käytetään.

Toiset tykkää toiset ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samantyyppisen rakenteen kuin jossain Mäkkärin pihvissä muuten saa kotinakin, kun käyttää ne pakastimen kautta. Pakastepihvejähän Mäkkärissäkin käytetään.

Toiset tykkää toiset ei.

Lisään vielä: sitten pakkasesta vain suoraan pannulle, ei mitään sulatteluja tartte.

Vierailija
10/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En todennäköisesti tee oikeaoppisesti, mutta lisään jauhelihaan vain suolaa ja mustapippuria, paistan valurautapannulla voissa ja öljyssä pinnan ja työnnän uuniin hetkeksi. Otan lopussa vielä pois uunista, lisään pihvien päälle _paljon_ hyvää cheddaria ja työnnän hetkeksi takaisin uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kunnon rasvaton jauheliha + suola & pippuri. Tee pihvit ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen paistamista, niin jähmettyvät muotoonsa. Tee siitä pihvistä riittävän paksu, katso youtubesta esim Gordon Ramseyn ohje aiheesta, tulee erinomainen hampurilainen sillä ohjeella. 

Yleensähän neuvotaan käyttämään aika rasvaista jauhelihaa, siksi ei tule useinkaan tehtyä.

Vierailija
12/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihapallo on kätevä litsata ihan ohueksikin kahden leivinpaperipalan välissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kunnon rasvaton jauheliha + suola & pippuri. Tee pihvit ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen paistamista, niin jähmettyvät muotoonsa. Tee siitä pihvistä riittävän paksu, katso youtubesta esim Gordon Ramseyn ohje aiheesta, tulee erinomainen hampurilainen sillä ohjeella. 

Yleensähän neuvotaan käyttämään aika rasvaista jauhelihaa, siksi ei tule useinkaan tehtyä.

Niin tehdään, mutta mielestänu ei tarvita rasvaista lihaa, kun paistaa kuumalla pannulla nopeasti.

Vierailija
14/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Samantyyppisen rakenteen kuin jossain Mäkkärin pihvissä muuten saa kotinakin, kun käyttää ne pakastimen kautta. Pakastepihvejähän Mäkkärissäkin käytetään.

Toiset tykkää toiset ei.

Lisään vielä: sitten pakkasesta vain suoraan pannulle, ei mitään sulatteluja tartte.

Noin tulee hyviä. Raakapihvit on kätevä pakastaa pinossa, voipaperi joka pihvin välissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haluan hampurilaispihvini ohuena, en sellaisena möykkynä kuin näissä gourmet-hamppareissa näkee!

Vierailija
16/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohut pihvi on terveellisempi kuin paksu. Kompromise.

Vierailija
17/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ohut pihvi on terveellisempi kuin paksu. Kompromise.

Ja kypsyy äkkiä, eli aitoa pikaruokaa.

Vierailija
18/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää jauhelihaa (naudan) ja pekonisilppua. Suolaa ja pippuria. Ei muuta. Ihan parhaat grillattavat hampurilaispihvit. Ja mielellään ohuena

Vierailija
19/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Haluan hampurilaispihvini ohuena, en sellaisena möykkynä kuin näissä gourmet-hamppareissa näkee!

Mieluummin kaksi ohutta kuin yksi paksu. Enemmän paistopinta-alaa = enemmän makua.

Vierailija
20/28 |
20.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän jauhelihaa, muotoilen pihviksi ja laitan pintaan mausteet. Parhaimmat pihvit tulisi parilan kanssa mutta en jaksa siivota sitä niin useimmiten teen paistinpannulla. Myös grillillä tulee hyviä mutta siinä on se sama siivousurakka. :D

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi viisi