Uuni peruna jäi raa'aksi vaikka oli 1,5h uunissa 200 asteessa?
Kommentit (18)
Peruna on edullinen ja maittava raaka-aine. Edullisuus vaan menetetään valmistusvaiheessa, kun kypsentäminen kestää tuhottoman kauan. En syö enää perunaa.
Jos otit perunat suoraan jääkaapista, niin sekin vaikutaa kypsymisaikaan.
Kyllä se pehmenee kun tarpeeksi pitkään käryytät. Takaisin uuniin vaan!
Vierailija kirjoitti:
Tökitkö haarukalla?
Ei ollut, jauhoista oli!
Vierailija kirjoitti:
Tökitkö haarukalla?
En itseasiassa. Tämä se varmaa on. Tällä kertaa unohtu.
Reseptissä sanotaan runsas tunti ja 225 astetta. Jos sinulla oli 200 ja isoja perunoita, voi hyvinkin jäädä.
Laita mikroon ja syö pois. Et kai laittanut uunia päälle yhden perunana takia ? Kallista ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Reseptissä sanotaan runsas tunti ja 225 astetta. Jos sinulla oli 200 ja isoja perunoita, voi hyvinkin jäädä.
Sitä minäkin mietin, että aika viileää on 150 astetta. Liekö ollut vielä folioon kääritty pottu?!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Reseptissä sanotaan runsas tunti ja 225 astetta. Jos sinulla oli 200 ja isoja perunoita, voi hyvinkin jäädä.
Sitä minäkin mietin, että aika viileää on 150 astetta. Liekö ollut vielä folioon kääritty pottu?!
Mistä revit tuon 150 astetta?
Itse valmistan (jälkiuuni)perunat uunissa näin:
Pilkon perunat 3x puoliksi. Tulee yhteensä 8 siivua tai kuutiota, mitä lie /peruna. Vähän suolaa ja pippuria. Päälle makkara- tai lihakuutioita, tai vaikka kalaa.
Uuni kuumaksi 300c, laitan perunat uuniin, annan uunin heti perään kuumentua uudestaan 300c. Sitten lämpötila reilu 100c (100-125). Kun uuni on viilentynyt, ruoka on valmista.
Tulee hyviä pehmosia, aavistuksen rusehtavia perunoita jotka on maustunut lihan rasvalla.
Pitää olla uunissa pidempään. Ainakin 2 tuntia. Varsinkin jos foliossa. Itse en laita foliota. Kypsyvät esim. samalla kun teen karjalanpaistia.
Tee seuraavalla kerralla uuniperunaa, voi onnistua paremmin. Uunit on kovia.