Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Käytättekö perunamuusin tekoon kermaa?

Vierailija
30.03.2021 |

Miten on?

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Kermaisuus tulee paremmin esille, kun käyttää voita, ja laittaa sen vasta lautasella muussin päälle.

Vierailija
2/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En. Täysmaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En. Maito ja voi riittävät. 

Vierailija
4/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voita ja maitoa, vaikka kuinka kehuvatkin sitä kermaa. 

Vierailija
5/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä käytän yleensä perunain suolaista keitinvettä ja runsaasti voita. Juhlapäivisin ja piirakoihin täysmaitoa.

Vierailija
6/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus maidon sekaan loraus kermaa ja yksi kananmuna. Tulee tuhdimman makuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, mutta ainakin 500g voita per perunamuusi. Resepti on kopioitu luksusravintoloista, katso tämä:

Vierailija
8/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinistä maitoa, voita, suolaa ja kelta- tai kevätsipulisilppua (pehmitetty mikrossa maidon kanssa). Ai jai!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermaa, sama määrä voita kuin perunoita ja ripaus suolaa.

Vierailija
10/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En vaan rasvatonta tai kevytmaitoa. Ja merisuolaa. Sopivan kuohkea koostumus ja suola tuo maut esille. Turha totutella arkiruuissa järkyttävään määrään kovaa rasvaa kerman tai voin muodossa. Eivät ole oikotie hyvään makuun, vaikka niin on maailman sivu hoettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän yhden perunan, syön sen kanssa 50 g voinsiivun paketista  ja juon 2 dl kermaa purkista. 

Vierailija
12/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän, koska en juo maitoa niin en käy sitä varta vasten muusia varten ostamaan. Kuohukermaa käytän muussakin ruuanlaitossa, joten sitä löytyy kaapista aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En vaan rasvatonta tai kevytmaitoa. Ja merisuolaa. Sopivan kuohkea koostumus ja suola tuo maut esille. Turha totutella arkiruuissa järkyttävään määrään kovaa rasvaa kerman tai voin muodossa. Eivät ole oikotie hyvään makuun, vaikka niin on maailman sivu hoettu.

Joo. Samaa mieltä. Riittävän kypsiksi keitetyt perunat, 

mikrossa lämmitettyä rasvatonta maitoa ja riittävän tarmokas vatkaus perunansurvimella, ei vatkaimella.

Merisuolaa ja nokare - siis nokare- voita.

Vierailija
14/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En vaan rasvatonta tai kevytmaitoa. Ja merisuolaa. Sopivan kuohkea koostumus ja suola tuo maut esille. Turha totutella arkiruuissa järkyttävään määrään kovaa rasvaa kerman tai voin muodossa. Eivät ole oikotie hyvään makuun, vaikka niin on maailman sivu hoettu.

Miksi sinä syöt?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En vaan rasvatonta tai kevytmaitoa. Ja merisuolaa. Sopivan kuohkea koostumus ja suola tuo maut esille. Turha totutella arkiruuissa järkyttävään määrään kovaa rasvaa kerman tai voin muodossa. Eivät ole oikotie hyvään makuun, vaikka niin on maailman sivu hoettu.

Merisuola ja rasvaton maito terveellisempää?

Vierailija
16/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En vaan rasvatonta tai kevytmaitoa. Ja merisuolaa. Sopivan kuohkea koostumus ja suola tuo maut esille. Turha totutella arkiruuissa järkyttävään määrään kovaa rasvaa kerman tai voin muodossa. Eivät ole oikotie hyvään makuun, vaikka niin on maailman sivu hoettu.

Miksi arkiruuan pitää olla rasvatonta ja mautonta. Kyllä se rasva kuuluu ihan jokaiselle päivälle. Ja nimenomaan oikea rasva, mitä maitorasvakin on.

Vierailija
17/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän ruokakermaa ja voita perunamuussiin. Täysmaitoa on harvoin kaapissa ja kevytmaidolla tulee vetistä. Voita ei viitsi laittaa tosiaankaan puolta kiloa samaan määrään perunoita, vaikka olisi kuinka hyvää.

Vierailija
18/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täysmaitoa, voita, suolaa. Opin juuri uuden kikan lisään pari kanamunaa, ihanan kuohkea ilman liisteriä

Vierailija
19/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En vaan rasvatonta tai kevytmaitoa. Ja merisuolaa. Sopivan kuohkea koostumus ja suola tuo maut esille. Turha totutella arkiruuissa järkyttävään määrään kovaa rasvaa kerman tai voin muodossa. Eivät ole oikotie hyvään makuun, vaikka niin on maailman sivu hoettu.

Miksi arkiruuan pitää olla rasvatonta ja mautonta. Kyllä se rasva kuuluu ihan jokaiselle päivälle. Ja nimenomaan oikea rasva, mitä maitorasvakin on.

Rasva itsessään ei kovin kummoiselta maistu - ei oikeastaan miltään. Voin makukin on lähinnä suolassa (jos vertaat vaikka suolattomaan voihin). Rasvaton/vähärasvainen/kasvirasvainen ei ole synonyymi mauttomuudelle.

Kermaa ja voita korostettiin joskus aikanaan ja niitä pidettiin hyvän maun tuojina, koska suolan, pippurin ja keltasipulin lisäksi ei paljon muita makua tuovia mausteita ollut käytettävissä. Nyt ovat valitettavasti taas tulleet kertoosi-uskonnon myötä muotiin ja yleistyneet samaa tahtia kehopositiivisuuden kanssa...

Vierailija
20/35 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En vaan rasvatonta tai kevytmaitoa. Ja merisuolaa. Sopivan kuohkea koostumus ja suola tuo maut esille. Turha totutella arkiruuissa järkyttävään määrään kovaa rasvaa kerman tai voin muodossa. Eivät ole oikotie hyvään makuun, vaikka niin on maailman sivu hoettu.

Miksi arkiruuan pitää olla rasvatonta ja mautonta. Kyllä se rasva kuuluu ihan jokaiselle päivälle. Ja nimenomaan oikea rasva, mitä maitorasvakin on.

Rasva itsessään ei kovin kummoiselta maistu - ei oikeastaan miltään. Voin makukin on lähinnä suolassa (jos vertaat vaikka suolattomaan voihin). Rasvaton/vähärasvainen/kasvirasvainen ei ole synonyymi mauttomuudelle.

Kermaa ja voita korostettiin joskus aikanaan ja niitä pidettiin hyvän maun tuojina, koska suolan, pippurin ja keltasipulin lisäksi ei paljon muita makua tuovia mausteita ollut käytettävissä. Nyt ovat valitettavasti taas tulleet kertoosi-uskonnon myötä muotiin ja yleistyneet samaa tahtia kehopositiivisuuden kanssa...

Kertoosi-uskonnon? Mikä uusi uskonto nyt on vallalla? Näitä tulee siihen tahtiin ettei perässä pysy.