Miksi ulkomaisissa leivontaohjeissa neuvotaan kuumentamaam jauhot turvallisuuden vuoksi?
Uunileivonnassa se nyt tehdään muutenkin, mutta voiko ”raaoista” jauhoista saada jossain päin maailmaa jonkun pöpön?
Kommentit (8)
Tulee mieleen erilaiset ruoan tuholaiset. Kuumuus/pakastus tappaa ne, sitten ne voi säilöä turvallisesti. Törmäsin tällaiseen mm. preppaajien Youtube-videoilla, joilla säilöivät kuivattuja papuja vuosiksi.
Osassa maailmaa jauhoista on tullut esim. Salmonella tai e coli-tartuntoja (esim. Yhdysvalloissa) ja siksi suositellaan kuumentamista
Ns. raa'at tuoretarvikkeet voivat maasta tai ilmasta altistua näille bakteereille
Kuumentaminen on keino tappaa ne
Sama kuin kananmunien kanssa, toistaiseksi meillä on asiat olleet hyvin, toivottavasti jatkossakin
Moni mielellään maistelee raakaa piparitaikinaa, jotkut ihan myöntävät syövänsä sitä 😉
Vierailija kirjoitti:
Osassa maailmaa jauhoista on tullut esim. Salmonella tai e coli-tartuntoja (esim. Yhdysvalloissa) ja siksi suositellaan kuumentamista
Ns. raa'at tuoretarvikkeet voivat maasta tai ilmasta altistua näille bakteereille
Kuumentaminen on keino tappaa neSama kuin kananmunien kanssa, toistaiseksi meillä on asiat olleet hyvin, toivottavasti jatkossakin
Miten tuo kuumentaminen käytännössä tapahtuu? Laitetaanko koko jauhopussi uuniin pusseineen? mihin asteeseen ja kuinka pitkäksi aikaa?
nimim. tiedonhaluinen
Googlettamalla selvisi että esim mikrossa korkeassa lämpötilassa 30 s. kerrallaan ja kääntelee välissä. Kannattaa googlettaa ja you tubestakin varmaan löytyy ohjevideoita
Kuulemma voi tehdä isommankin määrän varastoon kerralla
Suomessahan tuo ei ole tarpeen, ja käsittely voi (vahvaa mutua) tappaa myös sitä hyödyllistä mitä jauhoissa on. Eli ei kannata kaiken varalle tehdä turhaa työtä ja ottaa stressiä bakteereista
Edellisestä viestistä jäi sana _kulhossa_
Eli kulhossa mikroon ja käännellään 30 s välein
Kahvia juodessa nauttii samalla myös annoksen torakkajauhoa. Kahvinpavuista on käytännössä lähes mahdotonta seuloa kaikkia pikkueliöitä pois. Monet ötökät tykkäävät myös jauhoista, itselläkin ollut kerran keittiön kaapissa jauhon seassa jotain ötököitä. Piti heittää kaikki avatut jauhopussit pois.
Tässä juttu:
https://www.dailymail.co.uk/femail/article-9335123/Doctor-warns-cockroa…
Hyvä kysymys. Mutta missä ruoassa käytetään kypsentämätöntä jauhoa?