Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi ulkomaisissa leivontaohjeissa neuvotaan kuumentamaam jauhot turvallisuuden vuoksi?

Vierailija
08.03.2021 |

Uunileivonnassa se nyt tehdään muutenkin, mutta voiko ”raaoista” jauhoista saada jossain päin maailmaa jonkun pöpön?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä kysymys. Mutta missä ruoassa käytetään kypsentämätöntä jauhoa?

Vierailija
2/8 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee mieleen erilaiset ruoan tuholaiset. Kuumuus/pakastus tappaa ne, sitten ne voi säilöä turvallisesti. Törmäsin tällaiseen mm. preppaajien Youtube-videoilla, joilla säilöivät kuivattuja papuja vuosiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osassa maailmaa jauhoista on tullut esim. Salmonella tai e coli-tartuntoja (esim. Yhdysvalloissa) ja siksi suositellaan kuumentamista

Ns. raa'at tuoretarvikkeet voivat maasta tai ilmasta altistua näille bakteereille

Kuumentaminen on keino tappaa ne

Sama kuin kananmunien kanssa, toistaiseksi meillä on asiat olleet hyvin, toivottavasti jatkossakin

Vierailija
4/8 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moni mielellään maistelee raakaa piparitaikinaa, jotkut ihan myöntävät syövänsä sitä 😉

Vierailija
5/8 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osassa maailmaa jauhoista on tullut esim. Salmonella tai e coli-tartuntoja (esim. Yhdysvalloissa) ja siksi suositellaan kuumentamista

Ns. raa'at tuoretarvikkeet voivat maasta tai ilmasta altistua näille bakteereille

Kuumentaminen on keino tappaa ne

Sama kuin kananmunien kanssa, toistaiseksi meillä on asiat olleet hyvin, toivottavasti jatkossakin

Miten tuo kuumentaminen käytännössä tapahtuu? Laitetaanko koko jauhopussi uuniin pusseineen? mihin asteeseen ja kuinka pitkäksi aikaa?

nimim. tiedonhaluinen

Vierailija
6/8 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlettamalla selvisi että esim mikrossa korkeassa lämpötilassa 30 s. kerrallaan ja kääntelee välissä. Kannattaa googlettaa ja you tubestakin varmaan löytyy ohjevideoita

Kuulemma voi tehdä isommankin määrän varastoon kerralla

Suomessahan tuo ei ole tarpeen, ja käsittely voi (vahvaa mutua) tappaa myös sitä hyödyllistä mitä jauhoissa on. Eli ei kannata kaiken varalle tehdä turhaa työtä ja ottaa stressiä bakteereista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edellisestä viestistä jäi sana _kulhossa_

Eli kulhossa mikroon ja käännellään 30 s välein

Vierailija
8/8 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kahvia juodessa nauttii samalla myös annoksen torakkajauhoa. Kahvinpavuista on käytännössä lähes mahdotonta seuloa kaikkia pikkueliöitä pois. Monet ötökät tykkäävät myös jauhoista, itselläkin ollut kerran keittiön kaapissa jauhon seassa jotain ötököitä. Piti heittää kaikki avatut jauhopussit pois. 

Tässä juttu:

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-9335123/Doctor-warns-cockroa…

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kuusi seitsemän