Mikä ihmeen leipäriippuvuus joillakin on?
En ole muualla kuin Suomessa törmännyt vastaavan. Joka aterialla täytyy ahtaa itsensä täyteen leipää, reilu kerros levitettä ja monenlaista juustoa ja leikkelettä. Sitten ihmetellään liikakiloja, kun enhän mä syönyt kuin vähän salaattia lounaaksi.
Kommentit (45)
En myöskään ole koskaan ymmärtänyt sitä, että tuhdin ruuan kanssa syödään leipää (jotkut juhlapidot tietysti eri asia). Jonkun kevyen salaatin tai keiton kylkeen vielä menee, mutta miksi ihmeessä vaikkapa makaronilaatikon kanssa täytyy syödä leipää?
Siitä tulee niin isänmaallinen olo.
En ole koskaan kuullut tuollaisista ihmisistä. 70-luvun jälkeen siis.
Miksi ihmeessä puuttua jonkun tapaan syödä leipää? On ollut aikoja, jolloin se on tehty pettujauhoista, jäkälistä ja muusta sellaisesta, eivätkä ne viljasadot aina ole riittäneet seuraavan kypsymiseen.
Mitä syömiseen noin muuten tulee, ihmettelen joidenkin tapaa ahmia, maiskuttaa ja nuolla sormensa.
Vielä vuonna 2004 leipätiedotus suositteli n. 8-10 leipäviipaletta kuitujen takia. Harmi, kun ne leipärasvan ja päällysten takia kerääntyneet kilot sitten vaikuttavat kolesteroliin kuitenkin epäsuotuisasti. Kukapa sitä paljasta leipää ja vettä haluaa syödä, jos ei ole pakko.
koulussa sitä leipää tuputetaan ruoan kylkeen. Kotona ei koskaan syöty leipää ruoan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan kuullut tuollaisista ihmisistä. 70-luvun jälkeen siis.
Et taida viettää paljon aikaa palstalla🤣
Leipää pitää syödä, kun sitä kuitua ei muusta saa🤣
Oma isäni kuuluu näihin. Lisäksi syö leipää ihan muuten vain pitkin päivää. Juo myös litran maitoa pivässä.
Syntynyt 60-luvulla maatilalla, mahtaakohan syntymävuisi ja paikka vaikuttaa 🤔
Samaa ihmettelen kanssa, leipää aamupalalla, leipää lounaan kanssa, leipää välipalalla, leipää päivällisen kanssa ja leipää iltapalaksi. Leipää puputetaan ja mutustellaan aina vaan aivan kuin mitään muuta ruokaa ei muka olisi olemassakaan. Itse en syö leipää juuri koskaan ja muutenkin suurin osa leivästä on vain tyhjiä hiilareita.
Leipä yksinkertaisesti on hyvää, toki kuten kaiken muunkin syömisen suhteen, niin järki käteen määrissä. Sukupolvieroa myös. Äitini tarjoaa joka aterialla leipää ruuan kylkeen, mitä en ymmärrä alkuunkaan.
Tykkään kyllä syödä leipää aamu- ja iltapalaksi, mutta en minäkään ymmärrä sitä, että jonkun makaronilaatikon kanssa syödään vielä leipää. Ruuan kanssa syön leipää ainoastaan jos syön jotain kevyttä keittoa.
Maataloustuottajien propagandaa on kuunneltu ainakin sata vuotta. Vaikea siitä eroon on päästä.
"Mikä siinä on vialla kun ei leipää syö..? Taitaa olla poika homo."
Itse ihmettelen monien maiden makeaa aamupalaa, Jenkien siirapit ja pähkinävoit, Italian leivonnaiset aamiaisella jne. Ja fransmannit aina patonki kainalossa.
Leipä on halvempaa kuin "kunnon ruoka".
Ennen leipä oli terveellistä, kun jauho tehtiin vanhanaikaisissa myllyissä. Nykyajan leivät on vaan epätervettä höttöä.
Vierailija kirjoitti:
Ennen leipä oli terveellistä, kun jauho tehtiin vanhanaikaisissa myllyissä. Nykyajan leivät on vaan epätervettä höttöä.
Vähemmän kiviä seassa tosin.
Karppaajat jotka lihovat pelkästä leipäpalan näkemisestä demonisoivat leivän ja puuron.
Muut voivat niitä syödä edelleen, etenkin kokojyväistä kuitupitoista sellaista, vehnäpullat voi jättää vähemmälle.
Vierailija kirjoitti:
Leipä on halvempaa kuin "kunnon ruoka".
No ei kyllä useinkaan ole. Ja varsinkin jos siihen ruoan yhteydessäkin pitää olla päälliset, ja vielä montaa lajia.
Eikös meille ole hoettu että leipä on hyväksi ja sitä pitää joku 6 siivua päivässä syödä? Itse en juuri syö. Ja silloin kun syön niin en syö muuta, jotkut harvat ruoat ovat sellaisia että kaipaavat sitä lisukkeeksi.