Kananmunakastike ja valkokastike hyi! Miten jotkut voi pitää.
Kommentit (27)
Makuasioista, turha kiistellä....
Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Makuasioista, turha kiistellä....
Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.
On sillä ainakin hienompi nimi :D
Miten sen teet ?
Kananmunakastike saattaa just ja just mennä jos mun isä on laittanut. Muuten ei. Valkokastike on tuskin ikinä ok
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makuasioista, turha kiistellä....
Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.
On sillä ainakin hienompi nimi :D
Miten sen teet ?
Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.
Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen) ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makuasioista, turha kiistellä....
Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.
On sillä ainakin hienompi nimi :D
Miten sen teet ?
Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.
Ero on tekotavassa ja aineksissa.
Google löytää montakin eri reseptiä tuon tekoon...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makuasioista, turha kiistellä....
Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.
On sillä ainakin hienompi nimi :D
Miten sen teet ?
Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.
Ero on tekotavassa ja aineksissa.
Google löytää montakin eri reseptiä tuon tekoon...
Siksi kysyinkin sun reseptiä, kun Google löytää tuhansia ja olisi kiva kuulla sellaiselta, jolla on jo tieto mikä niistä on hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen) ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää.
Lihaliemikuutioliemeen tehty makaronilaatikko, jossa makaronit on keittämättä, jauheliha paistamatta ja mausteina on homejuustoa sekä persiljaa - mahtaa olla hyvää...?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen) ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää.
Lihaliemikuutioliemeen tehty makaronilaatikko, jossa makaronit on keittämättä, jauheliha paistamatta ja mausteina on homejuustoa sekä persiljaa - mahtaa olla hyvää...?
Ei ollut sekään, mutta munamaito oli mielestäni suutuntumaltaan vielä öklömpi. Mutta en myöskään ole juonut maitoa sen jälkeen, kun menin kouluun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen) ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää.
Lihaliemikuutioliemeen tehty makaronilaatikko, jossa makaronit on keittämättä, jauheliha paistamatta ja mausteina on homejuustoa sekä persiljaa - mahtaa olla hyvää...?
Liemikuutiot pilaa kaiken ruuan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen) ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää.
Lihaliemikuutioliemeen tehty makaronilaatikko, jossa makaronit on keittämättä, jauheliha paistamatta ja mausteina on homejuustoa sekä persiljaa - mahtaa olla hyvää...?
Liemikuutiot pilaa kaiken ruuan.
No koulun ruuat olivat muutenkin mitä olivat. Melkoisia keinoainesekoituksia. Onneksi ei ole tarvinnut omassa kodissa lapsena eikä aikuisenakaan moisia syödä.
Vierailija kirjoitti:
Koulun valkokastike ja veriletut 🤢
Omatekemät hyviä. Eilen juuri tein verilettuja.
Vierailija kirjoitti:
Makuasioista, turha kiistellä....
Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.
Makuasioista ei voi kuin kiistellä!
Aina voi oppia jotain uutta, kuten nyt munakastikkeen olemassaolon. Eipä ole koskaan tullut eteen ja reseptien luettuani, en keksi minkä kanssa tuota kaipaisin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makuasioista, turha kiistellä....
Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.
On sillä ainakin hienompi nimi :D
Miten sen teet ?
Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.
Ero on tekotavassa ja aineksissa.
Google löytää montakin eri reseptiä tuon tekoon...Siksi kysyinkin sun reseptiä, kun Google löytää tuhansia ja olisi kiva kuulla sellaiselta, jolla on jo tieto mikä niistä on hyvä.
Jokainen kokki osaa paistaa pihvin. Soosin teko on paljon vaikeampaa. Kannattaa kokeilla pitääkö muskottipähkinästä, se antaa kivan maun. Jos haluaa lisätä hiukan vaivalloisuutta niin liemipohja keitetään voissa ja siitä voista tehdään sitten se kastike ”mirepoix” ranskaksi.
https://www.thespruceeats.com/mother-sauces-996119
Tuolta löytyvät klassiset kastikereseptit. Noudattamalla näitä pikkutarkasti saa hyvän soosin. Oikomalla ei.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makuasioista, turha kiistellä....
Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.
On sillä ainakin hienompi nimi :D
Miten sen teet ?
Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.
Ero on tekotavassa ja aineksissa.
Google löytää montakin eri reseptiä tuon tekoon...Siksi kysyinkin sun reseptiä, kun Google löytää tuhansia ja olisi kiva kuulla sellaiselta, jolla on jo tieto mikä niistä on hyvä.
Jokainen kokki osaa paistaa pihvin. Soosin teko on paljon vaikeampaa. Kannattaa kokeilla pitääkö muskottipähkinästä, se antaa kivan maun. Jos haluaa lisätä hiukan vaivalloisuutta niin liemipohja keitetään voissa ja siitä voista tehdään sitten se kastike ”mirepoix” ranskaksi.
https://www.thespruceeats.com/mother-sauces-996119
Tuolta löytyvät klassiset kastikereseptit. Noudattamalla näitä pikkutarkasti saa hyvän soosin. Oikomalla ei.
hei totta, muskottipähkinää mun mummini aina lisäsi valkokastikkeseen . Olinkin unohtanut koko jutun. Kiitti.
Siihen puolukkahilloa, nam.