Söisitkö punaisia linssejä, joiden parasta ennen päiväys on 8/2019
Onkohan linssit vielä syöntikelpoisia? Ulkonäkö ei ole muuttunut miksikään. Ja se on parasta ennen, ei viimeinen käyttöpäivä. Onko kokemuksia?
Kommentit (13)
Jos ei näy hometta tai muuta epämääräistä ja hajukin on ok, niin itse söisin.
Kiitos vastauksista! Vielä kun keksisi mitä niistä tekee. En ole ikinä valmistanut mitään linsseistä. Ehkä mausteinen linssipata?
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista! Vielä kun keksisi mitä niistä tekee. En ole ikinä valmistanut mitään linsseistä. Ehkä mausteinen linssipata?
Linssikeitto on klassikko. Ja hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista! Vielä kun keksisi mitä niistä tekee. En ole ikinä valmistanut mitään linsseistä. Ehkä mausteinen linssipata?
Lämmitä litra vettä, heitä joukkoon kasvisliemi ja lusikallinen oreganoa.
Kaada seokseen 2 dl punaisia linssejä ja anna muhia 30 min.
Siinä kiva keitto.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista! Vielä kun keksisi mitä niistä tekee. En ole ikinä valmistanut mitään linsseistä. Ehkä mausteinen linssipata?
Itse käytän myös "perinteisiin" ruokiin kuten lasagneen ja kaalilaatikkoon. Korvaan lihan niillä.
Vierailija kirjoitti:
Puhutaanha nyt ”kuivatuista” linsseistä, eikä ”tölkki” linsseistä? Ensiksi mainitut ihan syömäkelpoisia, jälkimmäisiä en lähtisi käyttämään.
Hyvä pointti! Itse ainakin aattelin heti kuivattuja linssejä.
Nro 2
Kuivatuista linsseistä kyse. Go green. Taidan syödä. Ei näytä eikä haise epäilyttävältä. Ehkä vaan maistuu kaapilta?
T. Ap
Eihän ne oikein säilytettynä oikein miksikään mene, ravintoarvot voi kärsiä, mutta syötävää tavaraa, jos ovat olleet kuivassa ja pimeässä.
Tässä mun suosikki: silppua sipuli ja pari valkosipulin kynttä, kuullota kattilassa öljyssä hetken. Sekaan pari tl currytahnaa, pari dl kuivattuja linssejä (huuhdeltuna), tölkki chili-tomaattimurskaa (voi olla chilitönkin, jos ei pidä, tietty) ja täytä tomaattimurskapurkki vedellä ja heitä perään. Keitä linssit kypsäksi (15-20 min), sitten sekaan kookoskermaa purkillinen, soseuta ja mausta suolalla/pippurilla. Söisin tätä joka päivä.
On ne syötäviä, mutta ei enää niin maukkaita.