Mokkapalat raskaana?
Saako raskaana ollessa syödä mokkapaloja? Tai siis tottakai saa, kun saahan kahviakin juoda, mutta kannattaako vain jättää väliin? Kun mietin sitä, että sitä kahvia tulee vain puoli desiä, että paljonkohan siinä on kofeiinia.
Muuten en juo kahvia, joten en saa kofeiinia muualta. Tai onko vinkata hyväksi todettuja reseptejä muokattuihin mokkapaloihin esim. kaakaolla?
Kommentit (58)
Kannattaa jättää välistä. Ei suinkaan kahvin vaan sokerin ja vehnäjauhojen takia.
Vierailija kirjoitti:
Milloin syntyy pieniä mokkapaloja? <3
Riippuu suolen toiminnasta.
En viitsi irvailla otsikosta vaikka mieli tekisi.
Mutta oikeasti, mokkapaloihin tulee ehkä ruokalusikallinen - puoli desiä kahvia siihen kuorrutteeseen. Koko pellilliseen yhteensä.
Kyllä on tämä hysteria mennyt jo ihan mahdottomaksi.
Osta kofeiinitonta kahvia jos huolettaa. Noin mitättömästä määrästä en kyllä itse murehtisi ellet nyt sitten ajatellut mättää koko pellillistä naamariin yhdeltä istumalta.
Raskaus ei ole sairaus, ainakaan somaattinen.
No saa syödä mokkapaloja ja juoda kahvia. Se kofeiinimäärä on niin pieni, ettei sillä ole mitään vaikutusta sinuun eikä sikiöön. Eri asia jos joisit 5 pannua kahvia päivässä, ja siitäkään ei kertaluontoisena tapahtumana tapahdu yhtikäs mitään.
Tuoreet raskaana olevat naiset, joka ikinen ruoka- aine siinä ”kieltolistassa” on ns sellaisia aineita joita on tutkittu ja todettu että osasta ei voida olla edes varmoja aiheuttaako mitään vahinkoa, mutta silti se on sinne laitettu ”varulta”. Niin turhaan stressiä, kaikki sen tietää että raskaana pitäisi syödä mahdollisimman terveellisesti jotta sikiö saisi energiansa mahdollisimman hyvistä raaka- aineista. Kaikenlaista saa syödä kohtuudella vammauttamatta kertalaakista sitä sikiötä.
Vierailija kirjoitti:
Osta kofeiinitonta kahvia jos huolettaa. Noin mitättömästä määrästä en kyllä itse murehtisi ellet nyt sitten ajatellut mättää koko pellillistä naamariin yhdeltä istumalta.
Sittenkin olisin enemmän huolissani syödystä sokerin ja rasvan määrästä kuin kofeiinistä, kahvia kun kuorrutteessa ei ole edes puolen kupillisen vertaa.
Tilannetta on hyvä miettiä hetkellistä himoa pidemmälle ja laittaa mokkapalojen kanssa vaakakuppiin terveydelliset tekijät, jotka koskevat sinun lisäksesi myös kasvavaa vauvaa. Sokeri ja valkojauhotuotteet ovat ravinneköyhiä kaloreita, joten ne antaa sikiölle varsin heikot eväät kasvuun ja ne voivat altistaa mm. ylipainolle.
Luulin, että taas joku somevaikuttaja on raskaana.
Vierailija kirjoitti:
Tilannetta on hyvä miettiä hetkellistä himoa pidemmälle ja laittaa mokkapalojen kanssa vaakakuppiin terveydelliset tekijät, jotka koskevat sinun lisäksesi myös kasvavaa vauvaa. Sokeri ja valkojauhotuotteet ovat ravinneköyhiä kaloreita, joten ne antaa sikiölle varsin heikot eväät kasvuun ja ne voivat altistaa mm. ylipainolle.
Raskaana olevan äidin syömä mokkapala altistaa syntymättömän lapsen lihavuudelle.. aika lentävä väite, oisko tälle jotain todisteita???
Suosittelen, että synnytykseen saakka syöt pelkkää suolatonta luomukaurapuuroa ja juot vettä. Kannattaa kääriä itsensä myös kuplamuoviin varmuuden vuoksi. Koska mistään ei voida täysin varmasti sanoa, etteikö se voisi vahingoittaa sikiötä. On itse asiassa todellinen ihme, ettei lajimme ole jo kuollut sukupuuttoon, kun kaikki eivät tätä tiedä, ja varsinkin kehitysmaissa on tosi vaikea saada esim. suomalaisia maitotuotteita (jotka ovat sallittuja, muut kiellettyjä raskauden aikana).
Riippu siitä kuinka paljon niitä syöt. Jos koko kakkuun tulee puoli desiä kahvia niin yhdessä mokkapalassa sitä on tosi vähän. Mutta jos koko pellin ajattelit vetäistä, niin jätä väliin sekä kahvin että kaiken muun takia. Se sikiö ei yhtään hyödy äidin ylipainosta, vaan siitä on vaan haittaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tilannetta on hyvä miettiä hetkellistä himoa pidemmälle ja laittaa mokkapalojen kanssa vaakakuppiin terveydelliset tekijät, jotka koskevat sinun lisäksesi myös kasvavaa vauvaa. Sokeri ja valkojauhotuotteet ovat ravinneköyhiä kaloreita, joten ne antaa sikiölle varsin heikot eväät kasvuun ja ne voivat altistaa mm. ylipainolle.
Raskaana olevan äidin syömä mokkapala altistaa syntymättömän lapsen lihavuudelle.. aika lentävä väite, oisko tälle jotain todisteita???
Äidin se ainakin altistaa lihavuudelle :)
Ja lihavien äitien lapsista tulee usein itsestäänkin lihavia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tilannetta on hyvä miettiä hetkellistä himoa pidemmälle ja laittaa mokkapalojen kanssa vaakakuppiin terveydelliset tekijät, jotka koskevat sinun lisäksesi myös kasvavaa vauvaa. Sokeri ja valkojauhotuotteet ovat ravinneköyhiä kaloreita, joten ne antaa sikiölle varsin heikot eväät kasvuun ja ne voivat altistaa mm. ylipainolle.
Raskaana olevan äidin syömä mokkapala altistaa syntymättömän lapsen lihavuudelle.. aika lentävä väite, oisko tälle jotain todisteita???
Tietoa on kyllä saatavilla, jos viitsii lukea muutakin kuin vain aihe vapaata.
Voi pyhä yksinkertaisuus näitä kysymyksiä. Mitenköhän tulet pärjäämään sen lapsen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osta kofeiinitonta kahvia jos huolettaa. Noin mitättömästä määrästä en kyllä itse murehtisi ellet nyt sitten ajatellut mättää koko pellillistä naamariin yhdeltä istumalta.
Sittenkin olisin enemmän huolissani syödystä sokerin ja rasvan määrästä kuin kofeiinistä, kahvia kun kuorrutteessa ei ole edes puolen kupillisen vertaa.
Kyllä puolessa desissä jauhettua kahvia on jo useampi sata milligrammaa kofeiinia.
Vierailija kirjoitti:
Suosittelen, että synnytykseen saakka syöt pelkkää suolatonta luomukaurapuuroa ja juot vettä. Kannattaa kääriä itsensä myös kuplamuoviin varmuuden vuoksi. Koska mistään ei voida täysin varmasti sanoa, etteikö se voisi vahingoittaa sikiötä. On itse asiassa todellinen ihme, ettei lajimme ole jo kuollut sukupuuttoon, kun kaikki eivät tätä tiedä, ja varsinkin kehitysmaissa on tosi vaikea saada esim. suomalaisia maitotuotteita (jotka ovat sallittuja, muut kiellettyjä raskauden aikana).
Tämä. Mitenköhän olen saanut pidettyä itseni ja lapseni hengissä ennen netti maailmaa. Ja lapsetkin ovat jo aikuisia, huoh.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tilannetta on hyvä miettiä hetkellistä himoa pidemmälle ja laittaa mokkapalojen kanssa vaakakuppiin terveydelliset tekijät, jotka koskevat sinun lisäksesi myös kasvavaa vauvaa. Sokeri ja valkojauhotuotteet ovat ravinneköyhiä kaloreita, joten ne antaa sikiölle varsin heikot eväät kasvuun ja ne voivat altistaa mm. ylipainolle.
Raskaana olevan äidin syömä mokkapala altistaa syntymättömän lapsen lihavuudelle.. aika lentävä väite, oisko tälle jotain todisteita???
Äidin se ainakin altistaa lihavuudelle :)
Ja lihavien äitien lapsista tulee usein itsestäänkin lihavia.
Mitä vittua? Kuinka sekaisin täytyy kehon fysiologian olla jos ei voi syödä mokkapaloja lihomatta?
Täällä on ihan pimeetä sakkia. Ap, vedä vaikka kolme palaa. Tai viisi. Kuka saatana tuollaista jaksaa edes miettiä.
En mä kyllä laita mokkapaloihin kahvia.
Milloin syntyy pieniä mokkapaloja? <3