Voiko karjalanpaistin tehdä hellalla?
Kommentit (8)
Pata mulla on. Ajattelin että hellakypsennys lyhentäisi valmistumisaikaa.
Ap
Kunnon karjalanpaisti kyllä mielestäni vaatii nimenomaan kypsennyksen uunissa (n. 125-150 astetta ja joku 3-4 h).
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 17:51"]Pata mulla on. Ajattelin että hellakypsennys lyhentäisi valmistumisaikaa.
Ap
[/quote]
Suoraan sanoen, en osaa sanoa onko kypsymisajassa eroa? Sen verran harvoin teen. Joka tapauksessa menee paljon aikaa, koska vaatii hauduttamista. Pari-kolme tuntia nyt ainakin, että on mureaa.
Hellalla kypsyminen on hitaampaa kuin uunissa. Paras tulos tulee, kun hautuu uunissa matalassa lämmössä mahdollisimman pitkään, itse haudutan jopa kuusi tuntia.
Onhan se liha kypsää varmasti jo puolen tunnin jälkeen. Pitkä haudutus on sitä varten että siitä tulisi hyvää.
Toki voi! Itse haudutan hellalla 3-4h, jotta tulee mureaa. Lämpötila kannattaa pitää matalalla, juuru ja juuri huljaa poreille.
"..juuri ja juuri hiljaa poreillen"
(korjaan äskeisen sähellyksen)
Olen useimmiten tehnyt hellalla. Se vaatii padan, mieluiten valurautaisen.