Mistä johtuu kun mikroaaltouuni lämmittää astian mutta ei siinä olevaa ruokaa?
Lautanen on tulikuuma, ruoka haaleaa. Eikö pitäisi olla päinvastoin?
Kommentit (49)
Vierailija kirjoitti:
Voi jessus av yleistiedon tasoa. Mikrouuni lämmittää ruuan vesimolekyylejä ”täristämällä”. Astiassa ei ole vettä.
Voi jessus luetunymmärtämisen tasoa. Koetas uudestaan.
Lautanen ei ole mikroaaltouuniin sopivaa materiaalia?
Katoppa ettei sulla oo vahingossa sulatus asetus päällä....
Se ruoka lämpiää ensin päältä ja lämmittää samalla astian. Kannattaa sekoittaa välillä.
Fajanssi- ja melamiinilautasella tämä on täysin mahdollista.
Ap yrittää vääntää kysymyksen uudestaan rautalangasta: yritän lämmittää keittoa, joka on syvällä posliinilautasella. Miksi keitto ei juurikaan lämpene vaikka lautanen on niin kuuma ettei siihen kärsi koskea? (Keitto uskoakseni sisältää myös vesimolekyylejä) .
Johtuu mikroaallon aaltoliikkeestä, kokeilkaapa laittaa juustoraastetta lautaselle ja mikro päälle niin, ettei aluslautanen pääse pyörimään. Juustoon tulee kuumempia pisteitä, nämä ovat niitä joihin aaltoliike osuu. Tästä syystä lautanen kuumenee nopeammin kuin ruoka.
Mikroon sopimaton astia. Kokeile jotain muuta astiaa
On tietysti mahdollista ettei tuo lautanen olekaan posliinia vaan jotain sitä muistuttavaa, kun ei ole mikään "merkkilautanen". Ehkä johtuukin sitten siitä. Ap.
Vierailija kirjoitti:
Se ruoka lämpiää ensin päältä ja lämmittää samalla astian. Kannattaa sekoittaa välillä.
Ei kyllä tällä kertaa johdu tuosta, kun keitto on päältäkin ihan haaleaa. Luulen että johtuu noista halpislautasista, jotka olen luullut olevan posliinia. Ap.
Vierailija kirjoitti:
Mikroon sopimaton astia. Kokeile jotain muuta astiaa
Onko vaarallista laittaa sellaista astiaa mikroon?
Itsellä sama kahvimukin kanssa, joskus posliinin sisällä voi olla jotain ihmeen rautalankaa vai mitä lie metallista tunkevat sinne sisälle. Kuppi palaa, mutta ruoka tai juoma ei xD
Mulla kai kuumenee kaikki astiat niin että olen käden polttanut vaikka ei ruoka ole vielä edes kunnolla lämmintä. Merkkiastioissako ei niin käy?
Jos on vanha mikro ja paksua keittoa, lämpö ei pääse sinne sisälle, näin käytännössä havaittua. Pitää laittaa useampi kierros ja sekoittaa.
Vierailija kirjoitti:
Jos on vanha mikro ja paksua keittoa, lämpö ei pääse sinne sisälle, näin käytännössä havaittua. Pitää laittaa useampi kierros ja sekoittaa.
Kyllä kyse on nyt ihan astian sopimattomuudesta mikroon.
Jos lautasella oli kylmä ?
-Sinkkiş
Vääräntyyppinen astia.
Astioista pääsääntöisesti puuttuu tämä tärkeä tieto.
Mikronkestävyydestä on kyllä maininta mutta se on ihan eri astia.
Esim."posliini"t kuumenevat hyvin eri tavoin. Ei selviä kuin kantapään kautta.
Esim. "teema"t kuumenevat ;-(
Kiitos vastauksista. Mikro on ihan uusi, tehot täysillä, keittoa on sekoitettu jne. Eli näin varmasti on että vika on astioissa. Kiitos, enpä olisi ajatellut että posiliinilta näyttävä ei olekaan posliinia. Ei kun lautasostoksille siis tai sitten ensi kerralla keiton lämmitys kattilassa. Ap.
Meillä käytössä merkkilautasia ja halpiksia, ei vaikutusta.
Voi jessus av yleistiedon tasoa. Mikrouuni lämmittää ruuan vesimolekyylejä ”täristämällä”. Astiassa ei ole vettä.