Purkillinen n. Viikon vanhaa kermaa jääkaapissa, mitä siitä tekisin?
Kommentit (25)
No miks piti mainita että se on viikon vanhaa jos aiot sen käyttää?
[quote author="Vierailija" time="08.02.2014 klo 17:31"]
No miks piti mainita että se on viikon vanhaa jos aiot sen käyttää?
[/quote]
Ensimmäisenä tulee mieleen, että noin vanhaa kermaa ei halua käyttää kypsentämättä, vaikka se olisikin vielä hyvää.
[quote author="Vierailija" time="08.02.2014 klo 17:31"]
No miks piti mainita että se on viikon vanhaa jos aiot sen käyttää?
[/quote]
En ole ap mutta esimerkiksi siksi, että kerma saattaa olla hapanta, joten hapankermareseptit kehiin.
Tee joku muffinssitaikina vaikka, mustikka-valkosuklaamuffinssit on hyviä! :)
Hap anta kermaa tarvitaan mineen kakkuun, sitä ei myydä kaupassa. Joten itse on hapatettava.
hapankermakakku idea oli hyvä. Löysin reseptinkin. Muokkasin sitä niin, että pilkoin puolikkaan banaanin joukkoon pieniksi kuutioiksi. Kakku on nyt uunissa. Iltateelle se valmistuu. Kermapurkki pääsi käyttöön. :) kyllä hapanta kermaa voi käyttää, idea vaan oli hukassa.
t.ap.
Kerma säilyy tosi kauan hyvänä jääkaapissa vielä vmp. jälkeen.
Lasagneen, makaronilaatikkoon ja munakkaaseen voi sujauttaa.
tee kinuskikastiketta, sama määrä kermaa ja sokeria yleensä on 2dl pieni purkki, ja keitä kiehumisen jälkeen 5 minuuttia,
ei saa juottaa lapsille, miten joku laittoi sellaisen viestin.
Täytyypä mistää muistiin tuo kinuskikastikeohje. Kiitos.
Millaisia ihmisiä täällä oikein on? Viikon vanha kerma on tuoretta vastaavaa. Sitä paitsi maidosta, kermasta ja monesta muustakin pystyy aistinvaraisesti määrittämään onko hyvää vai ei. Kuukauden/parin päästä täytyy alkaa pähkäileen käyttääkö normaalisti vai hapankermatuotteisiin. Paljon riippuu tietysti säilytysolosuhteista. Ja avaamaton purkki säilyy tietysti moninkertaisesti verrattuna avattuun.
Poista paketista astiaan ja tarjoa ärsyttävälle naapurille kermaa "kun tuli vahingossa otettua liikaa pois purkista".
Kermapurkkini oli reilun viikon yli-ikäistä, päiväys siinä on 29.1. Kakku tulee parin minuutin kuluttua ulos uunista hyvältä näyttää. Varmasti maistuu myös. Tuossa ohjeessa käskettiin laittamaan hapanta kermaa. Kaavin purkin reunasta ne paksut kermatkin mukaan. T. Ap
Minullakin on vanhaa kermaa. 31.01. Mennyt parasta ennen. Voiko käyttää ja mihin?
Juhaaaaa kirjoitti:
Minullakin on vanhaa kermaa. 31.01. Mennyt parasta ennen. Voiko käyttää ja mihin?
Kaikkiin yllä mainittuihin lämpimiin ruokiin.
Maustekakku, torttupohja, piirakkapohja...