Leipuria paikalla? Laitetaanko tomusokeria + vettä vai + munanvalkuainen?
Tietääks joku kumpaa laitetaan? Pitäisi tulla sitä mitä on sekä runebergintorttujen että mazariinien pinnassa. Satutko tietämään missä suhteessa laitetaan? Reseptini ei kerro. Kiitos vastauksestasi.
Kommentit (5)
Tomusokeri ja vettä. Määrää en osaa tarkasti sanoo muutakun kannattaa eka laittaa tomusokeria ja pikkuhiljaa vettä lisätä. Siihen hirveetä määrää ei vettä kannata laittaa.
Jostain reseptistä löysin seuraavan 1rkl vettä + 2-3 dl tomusokeria. Nyt mennään sit sillä vaikka munanvalkuaista jäi tosta reseptistä yli. Jotenkin on selkärangassa että olisi pitänyt olla munanvalkuaista. Mutta olisko se sitten melkein marenkia? Olisi kiva osata laittaa näitä kaikkia.
Olen se, joka leivon tota mazariinikakkua. Sisuksesta tuli niin hyvää, että sitä olisi voinut syödä ihan noin vain jos ei olisi pelkoa lihoamisesta. Paistoin 175 asteessa enkä osaa vielä päättää että onko päältä tarpeeksi kuiva. Toisaalta siinä sisuksessa ei ole oikeastaan mitään raakaa ainesta, kun munakaan ei ole raakana syömiskelvoton. Kokeilkaas! Eikä tämän namin hinnaksi tullut montaakaan euroa.
Tomusokerista ja munanvalkuaisesta tulee pikeeriä, joka kuivuessaan kovettuu. Vesi-tomusokeriseos jää pehmeäksi. Runebergien päällä on jälkimmäistä.
Eikö kukaan tiedä?