Miten konvehdit käyttäytyvät leivonnassa ja olisiko ohjetta?
Meiltä jää joulukarkeista DaCapo- ja Karl Fazer 47% Cocoa -konvehteja vaikka kuinka paljon. Voisin leipoa niistä jotakin huomiseksi, vaikka muffinseja tai kuorrutetun kakun. Onnistuuko niitä muuten sulattaa vesihauteessa, vai juoksettuvatko?
Kommentit (7)
Kiitos, tuo muffinsi-idea oli ihan kiva. Blogia on kyllä rasittava lukea, kun sisältää niin paljon jaarittelua ja hymiöitä.
24 muffinssia:
300 g margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini-/vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl maitoa
50 kpl (rasia) konvehteja (Fazerin sitruuna-vadelma)
Hei, saisikos lisää ideoita? Vieläpä sellaisia, joita voisi pakastaa?
Mä olen tehnyt jo monta kertaa näitä kaikista erilaisista jätesuklaista. Aivan syntisen taivaallista:
http://pullaatipullaa.blogspot.fi/2013/04/suklaa-kauraruudut.html
ap kiittää muffiniohjeesta! Tein noita ohjeen mukaan muuten, mutta leivoin voihin, maustettuun jogurttiin ja käytin hieman pienempiä paperivuokia, joka oli hyvä idea. Ovat niin mielettömän makeita.
Mä leivoin kerran jotain suklaakeksejä, joihin tuli sisälle pala suklaata. Se suli ihanaksi uunissa ja oli hyvää jäähtyneenäkin. En muista reseptiä, mutta ihan peruskeksitaikina. Käytin niissä Fazerin joulusuklaakohvehteja n. puolikkaiksi leikattuna.
En löytänyt nopeasti Googlella sitä reseptiä, mutta se taisikin olla jostain parin vuoden takaisesta lehdestä.
Voit käyttää kuivakakun tai muffinssien koristeluun. Laitat konvehdit vain kuuman kakun tai muffinssien päälle. Ne sulavat siihen itsestään.
Tee pätkismuffinssi ohjeella vaikka.. löytyy googlettamalla. Ei tarvitse sulattaa suklaita vaan pilkot pieniksi paloiksi ja laitat taikinaan. Tässä toinen muffinssi vaihtoehto
http://miumaumaukas.blogspot.fi/2011/01/suklaa-jogurttimuffinssit.html