Paljon teidän kinkun sisälämpötila on?
Haluaisin kinkusta aika mureaa mutta en liian. Ollaan paistettu lähes 90 asteiseksi yleensä, en ymmärrä kuka voi syödä alle 80 asteista kinkkua. Tai sitten meidän mittari liiottelee..
Kommentit (26)
Tällä hetkellä n. 5 astetta. Toivottavasti yöllä sitten enemmän...
Nii aivan, piti laittaa et sitten kun se on kypsä :) Mihin siis tähtäätte?
[quote author="Vierailija" time="23.12.2013 klo 21:11"]
Tuossa n. 37 asteisena tuo nyt kuorsaa ja pieree. Kuopuksen synnytyksen jälkeen alkanut mokoma kuorsatakin vaikkei pullea olekaan
[/quote]
Veit melkein sanat suustani. Olisin todennut, että mieluiten hieman alle 37.
77-78 on tähtäimessä, nousee siitä sen pari-kolme astetta vielä uunista pois nostamisen jälkeen.
No nyt se näyttää 47 astetta ja tähtään tuonne 80 asteeseen. Eli otan pois uunista 77 asteisena. Kinkkuhan kypsyy vielä uunista otettuakin sen 3-4 astetta.
Stockmannin kinkkuohjeessa luki, että kinkun ohjelämpötila olisi 70-76 astetta uunista otettaessa eli 74-80 astetta, kun vielä jälkikypsynyt keittiönpöydällä :).
80 astetta on perinteisen, kypsän ja murean se ns. oikea lämpötila.. kuka sitten tykkää mistäkin. Itse otin uunista pois pikkusen ennen kun oli 80 mittarissa. Nousee vielä vähän uunista poistamisen jälkeen. Mittarissa tosin on jo 75 kohdalla merkintä "suolakinkku".. Kunhan ei liian kypsäksi paista ettei tule kuivaa. Meidän kinkku onnistu kyllä tänävuonna täydellisesti. Tosi mehukasta ja kuitenkin tarpeeksi mureaa.
[quote author="Vierailija" time="23.12.2013 klo 21:18"]
[quote author="Vierailija" time="23.12.2013 klo 21:11"]
Tuossa n. 37 asteisena tuo nyt kuorsaa ja pieree. Kuopuksen synnytyksen jälkeen alkanut mokoma kuorsatakin vaikkei pullea olekaan
[/quote]
Veit melkein sanat suustani. Olisin todennut, että mieluiten hieman alle 37.
[/quote]
Vähän nuhainen kuulemma ja otta tuntui lämpimältä. Muuten 36,4 :)
Elä nyt kuitenkaan 90 asteiseks paista.. kuivuu takuulla. 80 maksimi, mielellään muutama aste alle.
Ei ole vielä meidän kinkku edes uunissa eikä mulla ole mittariakaan. Ihan summassa olen aina paistanut, arvioinut vain paistoajan. Mieluiten paistan vähän ylikypsäksi.
72 astetta uunista nostettaessa ja folion alla levänneenä liki 80. Eli älkää hyvät ihmiset pilatko kinkkujanne paistamalla niitä uunissa 90 asteeseen. Järjetöntä - sama kammeta suoraan roskiin.
Mä olen myös murean 90 asteisen kinkun ystävä. 100 asteessa paistan ja otan pois kun mittarin näyttää n. 85.
Meidän mittari näytti 90 mutta kun kokeilin digitaalisella uunista pois ottamisen jälkeen niin on vaan n. 82. Onkohan se tarpeeksi kypsää kypsän ystävälle.
Ap kiittää vastauksista. Tuota vielä kommentoin, että olen aina ihmetellyt myös tuota, että lämpötila nousee vielä uunista pois ottamisen jälkeen. Meillä ainakin mittarin mukaan asteet alkaa heti tippumaan...
80 asteen kohdalla hälyttää mittari, saa nähdä heräänkö siihen :)
77 asteen kohdalla otin uunista pois. Ja hyvää tuli, sitä tuli äsken syötyä lämpimänä 3 siivua.
77 astetta ja pois uunista, hyvä tuli
[quote author="Vierailija" time="23.12.2013 klo 21:10"]
Haluaisin kinkusta aika mureaa mutta en liian. Ollaan paistettu lähes 90 asteiseksi yleensä, en ymmärrä kuka voi syödä alle 80 asteista kinkkua. Tai sitten meidän mittari liiottelee..
[/quote]
97 astetta, paistettu leivinuunissa ja mies otti just pois. Sanoi täydelliseksi.
Huomaattehan digitaalisen ja analogisen mittarin erot! Meillä molemmat mittarit ja toinen näytti 85, toinen 77.
Mä paistan aina sinne 90 asteeseen. Tosin uunin lämpö max 110. Hyvää ja mehevää tullut joka kerta. Nyt noin 35 kerta kinkku uunissa.
Tuossa n. 37 asteisena tuo nyt kuorsaa ja pieree. Kuopuksen synnytyksen jälkeen alkanut mokoma kuorsatakin vaikkei pullea olekaan