Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paljon teidän kinkun sisälämpötila on?

Vierailija
23.12.2013 |

Haluaisin kinkusta aika mureaa mutta en liian. Ollaan paistettu lähes 90 asteiseksi yleensä, en ymmärrä kuka voi syödä alle 80 asteista kinkkua. Tai sitten meidän mittari liiottelee..

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuossa n. 37 asteisena tuo nyt kuorsaa ja pieree. Kuopuksen synnytyksen jälkeen alkanut mokoma kuorsatakin vaikkei pullea olekaan

Vierailija
2/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tällä hetkellä n. 5 astetta. Toivottavasti yöllä sitten enemmän...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nii aivan, piti laittaa et sitten kun se on kypsä :) Mihin siis tähtäätte?

Vierailija
4/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.12.2013 klo 21:11"]

Tuossa n. 37 asteisena tuo nyt kuorsaa ja pieree. Kuopuksen synnytyksen jälkeen alkanut mokoma kuorsatakin vaikkei pullea olekaan

[/quote]

 

Veit melkein sanat suustani. Olisin  todennut, että mieluiten hieman alle 37.

 

Vierailija
5/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

77-78 on tähtäimessä, nousee siitä sen pari-kolme astetta vielä uunista pois nostamisen jälkeen. 

Vierailija
6/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No nyt se näyttää 47 astetta ja tähtään tuonne 80 asteeseen. Eli otan pois uunista 77 asteisena. Kinkkuhan kypsyy vielä uunista otettuakin sen 3-4 astetta.

 

Stockmannin kinkkuohjeessa luki, että kinkun ohjelämpötila olisi 70-76 astetta uunista otettaessa eli 74-80 astetta, kun vielä jälkikypsynyt keittiönpöydällä :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

80 astetta on perinteisen, kypsän ja murean se ns. oikea lämpötila.. kuka sitten tykkää mistäkin. Itse otin uunista pois pikkusen ennen kun oli 80 mittarissa. Nousee vielä vähän uunista poistamisen jälkeen. Mittarissa tosin on jo 75 kohdalla merkintä "suolakinkku".. Kunhan ei liian kypsäksi paista ettei tule kuivaa. Meidän kinkku onnistu kyllä tänävuonna täydellisesti. Tosi mehukasta ja kuitenkin tarpeeksi mureaa. 

Vierailija
8/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.12.2013 klo 21:18"]

[quote author="Vierailija" time="23.12.2013 klo 21:11"]

Tuossa n. 37 asteisena tuo nyt kuorsaa ja pieree. Kuopuksen synnytyksen jälkeen alkanut mokoma kuorsatakin vaikkei pullea olekaan

[/quote]

 

Veit melkein sanat suustani. Olisin  todennut, että mieluiten hieman alle 37.

 

[/quote]

Vähän nuhainen kuulemma ja otta tuntui lämpimältä. Muuten 36,4 :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Elä nyt kuitenkaan 90 asteiseks paista.. kuivuu takuulla. 80 maksimi, mielellään muutama aste alle. 

Vierailija
10/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole vielä meidän kinkku edes uunissa eikä mulla ole mittariakaan. Ihan summassa olen aina paistanut, arvioinut vain paistoajan. Mieluiten paistan vähän ylikypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

72 astetta uunista nostettaessa ja folion alla levänneenä liki 80. Eli älkää hyvät ihmiset pilatko kinkkujanne paistamalla niitä uunissa 90 asteeseen. Järjetöntä - sama kammeta suoraan roskiin.

Vierailija
12/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen myös murean 90 asteisen kinkun ystävä. 100 asteessa paistan ja otan pois kun mittarin näyttää n. 85.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän mittari näytti 90 mutta kun kokeilin digitaalisella uunista pois ottamisen jälkeen niin on vaan n. 82. Onkohan se tarpeeksi kypsää kypsän ystävälle.

Vierailija
14/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap kiittää vastauksista. Tuota vielä kommentoin, että olen aina ihmetellyt myös tuota, että lämpötila nousee vielä uunista pois ottamisen jälkeen. Meillä ainakin mittarin mukaan asteet alkaa heti tippumaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

80 asteen kohdalla hälyttää mittari, saa nähdä heräänkö siihen :)

Vierailija
16/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

77 asteen kohdalla otin uunista pois. Ja hyvää tuli, sitä tuli äsken syötyä lämpimänä 3 siivua.

Vierailija
17/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

77 astetta ja pois uunista, hyvä tuli

Vierailija
18/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.12.2013 klo 21:10"]

Haluaisin kinkusta aika mureaa mutta en liian. Ollaan paistettu lähes 90 asteiseksi yleensä, en ymmärrä kuka voi syödä alle 80 asteista kinkkua. Tai sitten meidän mittari liiottelee..

[/quote]

 

97 astetta, paistettu leivinuunissa ja mies otti just pois. Sanoi täydelliseksi.

 

Vierailija
19/26 |
23.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomaattehan digitaalisen ja analogisen mittarin erot! Meillä molemmat mittarit ja toinen näytti 85, toinen 77.

Vierailija
20/26 |
22.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä paistan aina sinne 90 asteeseen. Tosin uunin lämpö max 110. Hyvää ja mehevää tullut joka kerta. Nyt noin 35 kerta kinkku uunissa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yhdeksän kahdeksan